«Διαδρομές Μύησης στην Ελευσίνα», διπλωματική εργασία των Τσιρέπα Αικατερίνη και Χαλκιαδάκη Ελένη

Νοηματοδότηση δύο βασικών χαράξεων στην Ελευσίνα με έμφαση στη δημιουργία χώρων υποδοχής δρώμενων και δραστηριοτήτων στη κατάληξη αυτών.

Σύντομη περιγραφή: Προτείνουμε τη νοηματοδότηση δύο βασικών χαράξεων στην Ελευσίνα που συνδέουν το κέντρο της πόλης αφ’ ενός με το παραλιακό μέτωπο με σκοπό την ανάδειξη αυτού του ζωτικής σημασίας κομματιού της πόλης και αφ’ετέρου με τα ιστορικά “θραύσματα” της πόλης, ξεκινώντας από τον αρχαιολογικό χώρο, προχωρώντας στο βιομηχανικό κομμάτι και καταλήγοντας στο σήμερα που διαμορφώνεται στο παραλιακό μετώπο και τα σημερινά πολιτιστικά δρώμενα.
Στη προσπάθειά μας να εντάξουμε τα δρώμενα με οργανωμένο τρόπο ως σχεδιαστικό εργαλείο στον αστικό χώρο, επιλέγουμε τη πόλη της Ελευσίνας, προσπαθώντας να επιλύσουμε κάποια από τα βασικά προβλήματά της μέσω έμφασης στους άξονες του πολιτισμού της, λόγω του ενεργού ρόλου που διαδραματίζουν στη ζωή της πόλης.

Φοιτήτριες: Τσιρέπα Αικατερίνη, Χαλκιαδάκη Ελένη
Επιβλέπων: Ματθαίος Παπαβασιλείου
Σύμβουλοι: Ε.Κλαμπατσέα,Ε.Τσακανίκα,Π.Βασιλάτος
Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ
Ημ/μηνία παρουσίασης: 23/7/2015

ΔΕΙΤΕ μια παρουσίαση της διπλωματικής στην ιστοσελίδα www.greekarchitects.gr

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσια

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

Δείτε επίσης

«Νέο αρχαιολογικό μουσείο και χώροι πολιτισμού στα πρώην εργοστάσια ΒΟΤΡΥΣ και ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ στην Ελευσίνα». Διπλωματική Εργασία των Σαϊτη Τατιάνας, Σέρεσλη Αντωνίας, Ψαριώτη Καλλιόπης

«Νέο αρχαιολογικό μουσείο και χώροι πολιτισμού στα πρώην εργοστάσια ΒΟΤΡΥΣ και ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ στην Ελευσίνα» Διπλωματική Εργασία των Σαϊτη Τατιάνας, Σέρεσλη Αντωνίας, Ψαριώτη Καλλιόπης (Σχολή Αρχιτεκτόνων ...

“Ολοήμερο εξαθέσιο δημοτικό σχολείο στη Μαγούλα Αττικής”. Διπλωματική Εργασία του Δημ. Ρήγου

  “Ολοήμερο εξαθέσιο δημοτικό σχολείο στη Μαγούλα Αττικής”.  Διπλωματική Εργασία του Δημ. Ρήγου (Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ – Φεβρουάριος 2005. Δείτε μια σύνοψη της Εργασίας εδώ.