LNG: Ας κάνει και η Δημοτική Αρχή το χρέος της, πριν είναι αργά…

DSCN3225 800x600 1

Μια πρώτη – αυθόρμητη και διαδικτυακή – αντίδρασή μας στην φορτοεκφόρτωση βυτιοφόρων με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και στην διακίνησή τους μέσα την πόλη εκδηλώθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023,  το βράδυ στις 7 μμ, στο κρηπίδωμα του ΚΡΟΝΟΥ, στο Καλυμπάκι.

Από νωρίς το πρωΐ της Τετάρτης πληροφορηθήκαμε ότι το σχετικό φορτίο που προοριζόταν να καταπλεύσει στην Ελευσίνα (στον ΚΡΟΝΟ) για να παραλάβει 3 βυτιοφόρα με προορισμό την Ρεβυθούσα  για εφοδιασμό και επιστροφή για εκφόρτωσή τους (έμφορτων) στον ΚΡΟΝΟ καθώς και διέλευσή τους από τις οδούς της πόλης.  εκτράπηκε στο Κερατσίνι.

Ο ΟΛΕ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με το επαίσχυντο μνημόνιο που υπέγραψε το 2021 με τον Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Αερίου (ΔΕΣΦΑ). Τώρα, μετά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, αντί να επανορθώσει ακυρώνοντας ή τροποποιώντας το Μνημόνιο, προσπαθεί να «κερδίσει χρόνο», μη εγκρίνοντας τον κατάπλου του συγκεκριμένου πλοίου αναζητώντας όχι άλλο τόπο εφοδιασμού αλλά «άλλο τρόπο εφοδιασμού»…

Ο ΔΕΣΦΑ επιμένει στην εφαρμογή του μνημονίου και χρησιμοποιεί όλη την πολιτικοκοινωνική του ισχύ για να πετύχει την υλοποίησή του ακόμα και επικαλούμενος τους συνήθεις …«εθνικούς» σκοπούς!

Η Δημοτική Αρχή αντί να αναλάβει εδώ και μήνες την πρωτοβουλία της ενημέρωσης και της έγκαιρης κινητοποίησης των κατοίκων περιορίζεται σε μια σιωπηρή αντίδραση με επιστολές προς τους υπεύθυνους  αξιωματούχους χωρίς να στηλιτεύει τις Κυβερνητικές ευθύνες. Περιορίστηκε σε μια διακριτική παρουσία στην χθεσινή μας συγκέντρωση χωρίς τον Δήμαρχο που θα έπρεπε να πρωτοστατούσε σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του Ψηφίσματος 329/2022 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να αποτραπούν  η λειτουργία της πορθμειακής γραμμής ΚΡΟΝΟΥ – ΡΕΒΥΘΟΥΣΑΣ για την διακίνηση LNG και  η παραχώρηση της έκτασης 14,5 στρ. έναντι του ΚΡΟΝΟΥ στην εταιρεία HEC για την στάθμευση και μετάγγιση σε πλωτά μέσα βυτιοφόρων πετρελαιοειδών καταλοίπων, να απομακρυνθεί η διακίνηση κάθε επικίνδυνου φορτίου στον Κρόνο και να αποδοθεί στην πόλη η έκταση στο πλαίσιο της πολεοδομικής αναμόρφωσης της περιοχής. Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για τις επόμενες ενέργειες των Κινήσεων Πολιτών.

IMG 20230326 111258 800x370 1

Το προσκλητήριο έγινε – όχι από τον Δήμο – αλλά από τις Κινήσεις Πολιτών με την παρακάτω ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το LNG προ των ΠΥΛΩΝ του ΚΡΟΝΟΥ!

Κι εμείς την Τετάρτη 29 Μαρτίου, στις  7 μμ, μπροστά στον ΚΡΟΝΟ!

Ο ΔΕΣΦΑ είχε προαναγγείλει ότι τον Μάρτιο θα εκτελέσει δρομολόγια μεταφοράς LNG στον ΚΡΟΝΟ! Τα αιτήματα ναυτιλιακών πρακτορείων έγιναν πλέον συγκεκριμένα. Μπροστά στον φόβο της κοινωνικής αντίδρασης ο ΟΛΕ,  που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου υπογράφοντας το επαίσχυντο μνημόνιό του με τον ΔΕΣΦΑ, τώρα προσπαθεί να αναδιπλωθεί.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή έχουν σαφή εντολή από το Δημοτικό Συμβούλιο για την διενέργεια συγκεκριμένων κινητοποιήσεων και ολιγωρούν επιδιδόμενοι σε αλληλογραφία Εμπιστευτικού πρωτοκόλλου. Ενώ γνώριζαν τις εξελίξεις,  μόλις την περασμένη Τετάρτη 22/3 ενημέρωσαν το Δ.Σ για ενέργειες για τις οποίες δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση.

Αφού η Δημοτική Αρχή ολιγωρεί, προσκαλούμε εμείς τους πολίτες σε μια πρώτη αντίδραση διαμαρτυρίας. Την προσεχή Τετάρτη 29/3, ώρα 7 μμ, κατεβαίνουμε με όποιο μέσο διαθέτουμε στον ΚΡΟΝΟ! Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο πνεύμα του ψηφίσματος του  Δημοτικού Συμβουλίου προς όλα τα μέλη του και ιδιαίτερα την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο.

ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ LNG ΣΤΟΝ ΚΡΟΝΟ!

Κίνηση Πολιτών ΕCOELEUSIS, Επιτροπή Κατοίκων Παραλίας, Παραλιακό Μέτωπο

 

 

 

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...

IMG 20220402 135455

Το έλλειμμα δημοκρατίας στον Δήμο έχει τις επιπτώσεις του!

Δεν υπήρξε άλλη Δημοτική περίοδος που ο Δήμαρχος να παραγκώνισε τόσο επιδεικτικά το Δημοτικό Συμβούλιο οχυρωμένος πίσω από ένα νόμο που ήδη κρίθηκε αντισυνταγματικός! Τον ...