ΚΡΟΝΟΣ: Επιστολή στους Συμβούλους και στον Δήμαρχο.

LNG Photo Edited1

Ναι, ακόμα και σήμερα! Οι προσεχείς ημέρες είναι κρίσιμες για όσα σχέδια εξυφαίνονται τώρα στο προσκήνιο και το παρασκήνιο για το παράκτιο μέτωπο της πόλης, μπροστά στον ΚΡΟΝΟ. Και επειδή οι ευχές αποκτούν αξία μόνο όταν συνοδεύονται από πράξεις συνεπείς και ακέραιες.

Με σημερινή μας επιστολή προς όλους τους αιρετούς, τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Συμβούλους των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων Ελευσίνας και Μαγούλας, οι Κινήσεις Πολιτών ECOELEUSIS, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καθώς και Ενεργοί Πολίτες προτείνουμε τις εξής άμεσες ενέργειες:

1)   Την παράσταση διαμαρτυρίας σύσσωμων, τόσο του Δημ. Συμβουλίου Ελευσίνας  όσο και των Συμβουλίων Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας και Μαγούλας, κατά την τελευταία ετήσια συνεδρίαση του ΟΛΕ την προσεχή Πέμπτη 29/12, στην ώρα που θα προσδιοριστεί.

2)   Την άμεση σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την πραγματοποίηση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του νέου έτους 2023.

Εξυπακούεται ότι η παράλληλη πρόσκληση των δημοτών μας για συμμετοχή στις ανωτέρω κινητοποιήσεις είναι επιβεβλημένη.

284125074 5751442301539760 7800620344420904471 n 800x446 1

Ολόκληρη η επιστολή:

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕCOELEUSIS

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

& ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ελευσίνα 24/12/2022                                                   

 ΠΡΟΣ: 

1) Πρόεδρο Δ.Σ  Δήμου Ελευσίνας κ. Κουρούνη Γιώργο

2) κ.κ Δημοτικούς Συμβούλους

3) κ.κ Πρόεδρο και μέλη Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας

4) κ.κ  Πρόεδρο και μέλη Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μαγούλας

 ΚΟΙΝ:   Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Οικονόμου Αργύριο

 

Θέμα: Προτεινόμενες άμεσες ενέργειες επί των σχεδίων του ΔΕΣΦΑ και της ΗΕC για τον ΚΡΟΝΟ.

Αξιότιμοι κ.κ Σύμβουλοι,

Σας υποβάλλουμε και γραπτώς την πρότασή μας για άμεσες ενέργειες του Δήμου Ελευσίνας η οποία διατυπώθηκε προφορικώς από τον εκπρόσωπό μας κ. Μελέτη Καββαδία κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη (21/12) κατά των σχεδίων:

1)   του ΔΕΣΦΑ για διακίνηση Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) από και προς την Ρεβυθούσα, με βυτιοφόρα οχήματα, μέσω πορθμειακής γραμμής, με χρήση του κρηπιδώματος του ΚΡΟΝΟΥ και διαμέσου των οδών Κανελλοπούλου, Ωκεανίδων και Γέλας και με σκοπό την τροφοδοσία της Δυτ. Ελλάδας κ.α

2)   της εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων ΗEC (συμφερόντων Μελισσανίδη), για την 12-ετή παραχώρηση της έκτασης 14 στρ. έναντι του ΚΡΟΝΟΥ, στο Καλυμπάκι, με σκοπό την δημιουργία νέας λιμενικής υποδομής  για την στάθμευση βυτιοφόρων οχημάτων με πετρελαιοειδή κατάλοιπα καθώς και μεταφόρτωσής τους σε πλωτά μέσα της εταιρείας, τον ελλιμενισμό δεξαμενοπλοίων καθώς και  για την εξυπηρέτηση της διακίνησης του LNG της ΔΕΣΦΑ.

Με βάση τα δεδομένα: α) ότι η απόφαση για την διακίνηση του LNG  έχει ήδη ληφθεί με το επαίσχυντο μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΣΦΑ – ΟΛΕ ενώ δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση ακύρωσής του, β) ότι το αίτημα της ΗEC έχει ήδη παραληφθεί από τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ) από την 11/11/2022 και επίκειται η λήψη απόφασης τόσο σε τοπικό επίπεδο (ΟΛΕ) όσο και σε Κυβερνητικό επίπεδο (ΤΑΙΠΕΔ, Υπουργείο Ναυτιλίας & Ν.Π) και γ)  σύμφωνα με το πνεύμα του επικαιροποιημένου ψηφίσματος του Δημ. Συμβουλίου της 7ης /12/2022 –  προτείνουμε τις εξής άμεσες ενέργειες:

3)      Την παράσταση διαμαρτυρίας σύσσωμων, τόσο του Δημ. Συμβουλίου Ελευσίνας  όσο και των Συμβουλίων Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας και Μαγούλας, κατά την τελευταία ετήσια συνεδρίαση του ΟΛΕ την προσεχή Πέμπτη 29/12, στην ώρα που θα προσδιοριστεί.

4)      Την άμεση σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την πραγματοποίηση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του νέου έτους 2023.

Εξυπακούεται ότι η παράλληλη πρόσκληση των δημοτών μας για συμμετοχή στις ανωτέρω κινητοποιήσεις είναι επιβεβλημένη.

Oxi Limani 01

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...