Το πρώτο Δελτίο Ελέγχου για το ατύχημα στα ΕΛΠΕ

U 32

Ύστερα από αίτημα αυτοψίας που υποβάλαμε στο αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία  παραλάβαμε το Δελτίο Ελέγχου που έγινε στις 1.2.2022, στην μονάδα 32 του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα όπου στις 26/1/2022 σημειώθηκε ρήξη κελύφους του αεροποιητή 32-R-003 με συνέπεια διαρροή και ανάφλεξη κωκ.

«Επισημάνθηκε – τονίζεται στον Δελτίο –  πως είναι απαραίτητο να γίνονται έγκαιρα οι εργασίες συντήρησης της πυροδομής του Gasifier, ώστε να αποτρέπονται παρόμοια ή χειρότερα περιστατικά, που εγκυμονούν κινδύνους για την Ασφάλεια των εργαζομένων και πολιτών» και μας πληροφορεί ότι η μονάδα βρίσκεται σε ψύξη και προγραμματίζεται η επισκευή της.

Το Δελτίο έχει ήδη σταλεί στην Αδειοδοτούσα Αρχή (ΥΠΕΝ/ Δνση Υδρογονανθράκων) με την επισήμανση ότι «παρακαλεί για τις ενέργειές αρμοδιότητάς της, ως αδειοδοτούσας αρχής, στα πλαίσια εφαρμογής της οδηγίας SEVESO».

Εσπευσμένα από τις αρχές Φεβρουαρίου το διυλιστήριο βρίσκεται σε γενική διακοπή λειτουργίας (SHOUTDOWN). 

ΕΓΓΡΑΦΟ 1

ΕΓΓΡΑΦΟ 2

ΕΓΓΡΑΦΟ 3

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

LNG Photo Edited1

ΚΡΟΝΟΣ: Επιστολή στους Συμβούλους και στον Δήμαρχο.

Ναι, ακόμα και σήμερα! Οι προσεχείς ημέρες είναι κρίσιμες για όσα σχέδια εξυφαίνονται τώρα στο προσκήνιο και το παρασκήνιο για το παράκτιο μέτωπο της πόλης, ...

LNG 1

Υπάρχει λόγος σοβαρός…

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ Γιατί ο ΟΛΕ (Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας) εμμένει στο επαίσχυντο μνημόνιο συνεργασίας  με τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου); Γιατί επιλέχθηκε πάλι ...