Το πρώτο Δελτίο Ελέγχου για το ατύχημα στα ΕΛΠΕ

U 32

Ύστερα από αίτημα αυτοψίας που υποβάλαμε στο αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία  παραλάβαμε το Δελτίο Ελέγχου που έγινε στις 1.2.2022, στην μονάδα 32 του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα όπου στις 26/1/2022 σημειώθηκε ρήξη κελύφους του αεροποιητή 32-R-003 με συνέπεια διαρροή και ανάφλεξη κωκ.

«Επισημάνθηκε – τονίζεται στον Δελτίο –  πως είναι απαραίτητο να γίνονται έγκαιρα οι εργασίες συντήρησης της πυροδομής του Gasifier, ώστε να αποτρέπονται παρόμοια ή χειρότερα περιστατικά, που εγκυμονούν κινδύνους για την Ασφάλεια των εργαζομένων και πολιτών» και μας πληροφορεί ότι η μονάδα βρίσκεται σε ψύξη και προγραμματίζεται η επισκευή της.

Το Δελτίο έχει ήδη σταλεί στην Αδειοδοτούσα Αρχή (ΥΠΕΝ/ Δνση Υδρογονανθράκων) με την επισήμανση ότι «παρακαλεί για τις ενέργειές αρμοδιότητάς της, ως αδειοδοτούσας αρχής, στα πλαίσια εφαρμογής της οδηγίας SEVESO».

Εσπευσμένα από τις αρχές Φεβρουαρίου το διυλιστήριο βρίσκεται σε γενική διακοπή λειτουργίας (SHOUTDOWN). 

ΕΓΓΡΑΦΟ 1

ΕΓΓΡΑΦΟ 2

ΕΓΓΡΑΦΟ 3

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

kyriaki 5i iouniou 2022 ora 11 p

Κυριακή 5η Ιουνίου 2022 (ώρα 11 π.μ). Ραντεβού στον ΚΡΟΝΟ (video)

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος θα μας βρει την Κυριακή 5/6/2022 (ώρα 11 π.μ) έξω από τον ΚΡΟΝΟ σε εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της ...

Facebook LNG v3

Στον ΚΡΟΝΟ 5η Ιουνίου (11π.μ) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ: ΟΧΙ διακίνηση LNG μέσα από την Ελευσίνα!

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην διακίνηση Yγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) μέσω του οδικού δικτύου της Ελευσίνας σε μη διασυνδεδεμένες εγκαταστάσεις ανά την ...