5η Ιουνίου: με γνώση για αποτελεσματικότερη δράση στο Θριάσιο (Εσπερίδα)

ecoeleusis_invitation_2015-06-05Η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έχει καθιερωθεί ως ετήσια επέτειος για το περιβάλλον. Φέτος η Κίνηση Πολιτών ECOELEUSIS εστιάζει στο πρόβλημα μας, στο περιβαλλοντικό πρόβλημα του κοινού μας τόπου: του Θριάσιου Πεδίου.
Με την ΕΣΠΕΡΙΔΑ που διοργανώνουμε (Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015, ώρα 8 μμ, στο ισόγειο του ΠΑΚΠΑ του Δήμου Ελευσίνας, Παγκάλου και Κίμωνος γωνία) ρίχνουμε μια ματιά στην εξελικτική πορεία του περιβάλλοντος στο Θριάσιο και μαθαίνουμε για τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων στην υγεία και το περιβάλλον μας.
Οι δύο εισηγήσεις του Δρ. Αναστασίου Μαυράκη, Υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, αποτελούν μάθημα πατριδογνωσίας, εφόδιο για αποτελεσματικότερη δράση.

«Το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου Πεδίου: μια ματιά στην εξελικτική του πορεία»

• «Ακραία Καιρικά Φαινόμενα στο Θριάσιο Πεδίο και επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον»

Θα επακολουθήσει συζήτηση.

Ο Τάσος Μαυράκης επιμελείται τον Κατάλογο Ερευνητικών Εργασιών για το Θριάσιο Πεδίο και τον Κόλπο της Ελευσίνας που είναι αναρτημένος στον ιστότοπό μας ΕΔΩ

______________________________

Mavrakis_AΒιογραφικό Σημείωμα – Αναστάσιος Φ. Μαυράκης

Γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα και κατοικεί στον Ασπρόπυργο.
Διδακτορικό (PhD) με θέμα: «Μελέτη της χωρικής κατανομής της αέριας ρύπανσης και η συσχέτισή της με τις χρήσεις γης: Η περίπτωση του Θριασίου Πεδίου», Φεβρουάριος 2009, Αθήνα.
Η Διατριβή, που αξιολογήθηκε με βαθμό «Άριστα», εκπονήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΟΠΑ), Ινστιτούτο Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΙΑΠΑΔ) σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Φυσικής, Τομέας Φυσικής Περιβάλλοντος – Μετεωρολογίας.
Μεταπτυχιακό (M.Sc.) στην Φυσική Περιβάλλοντος, της Σχολής Θετικών Επιστημών – Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΝΟΕ 1996 – ΣΕΠ 1998)
Διπλωματική Εργασία: «Συμβολή στη Διερεύνηση του Γενικότερου Περιβαλλοντικού Προβλήματος στην Ευρύτερη Περιοχή του Θριασίου Πεδίου».
Πτυχιούχος Φυσικός Πανεπιστημίου Αθηνών
Εκπαιδευτής Ενηλίκων στο ΕΚΕΠΙΣ
Εξωτερικός Ερευνητής / Συνεργάτης του Ινστιτούτου Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΙΑΠΑΔ), Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΟΠΑ) του Παντείου Πανεπιστημίου και του Τομέα Φυσικής Εφαρμογών (πρώην Εργαστήριο Μετεωρολογίας) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επιστημονικά Ενδιαφέροντα: Φυσική Ατμόσφαιρας, Φυσική Περιβάλλοντος, Κλιματολογία, Χωρική Κατανομή της Αέριας και Θαλάσσιας Ρύπανσης, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Ηχορύπανση.
φωτόΟ Δρ Αναστάσιος Φ. Μαυράκης, έχει έως τώρα: 28 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, 54 ανακοινώσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια με κριτές και πρακτικά και 35 ανακοινώσεις σε πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια με κριτές και πρακτικά.
Επαγγελματικά, είναι Καθηγητής Φυσικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με οργανική θέση στο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου.
Από τον Οκτώβριο του 2013, είναι Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.
Σαν Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, οργάνωσε και συμμετείχε σε πλήθος ημερίδων και σεμιναρίων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών. Επίσης, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, οργάνωσε δύο Ημερίδες με θέμα τις Τεχνολογικές και Φυσικές Καταστροφές: μία για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Αττικής και μία για τους Διευθυντές σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Αττικής.

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...