Επίσκεψη …εξαγνισμού της Λ. Μενδώνη!

311004622 1771299786577611 5621310343154285621 n 2 800x384 1Μια αναπάντεχη έκπληξη περίμενε την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη το βράδυ της  Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, όταν προσερχόμενη σε κομματική εκδήλωση με σκοπό τον κομματικό σφετερισμό και εκμετάλλευση της υπόθεσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αντίκρυσε την διαμαρτυρία των συμπολιτών μας, της Πρωτοβουλίας «SAVEPYRKAL» για την διάσωση της ΠΥΡΚΑΛ ως ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ και Ζώνης Ασφαλείας, οι οποίοι ξεδίπλωσαν πανό με την επιγραφή: Η ΠΥΡΚΑΛ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ!

Παρά το γεγονός ότι προσήλθε στο χώρο του πρώην Bowling, στην οδό Χαριλάου, από την «πίσω πόρτα» – την οδό Σαλαμίνος αντί της οδού Νικολαΐδου – δεν μπόρεσε να αποφύγει την σιωπηρή αλλά δεικτική διαμαρτυρία των συμπολιτών μας για την ενέργειά της, το 2019, να ανατρέψει με σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις και ψέματα την Υπουργική Απόφαση της Μυρσίνης Ζορμπά που χαρακτήριζε τον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ ως Ιστορικό Τόπο!

Για να εμφανιστεί ότι -τάχατες- υπάρχει μεγάλη πρόοδος και ότι επί των ημερών της η πόλη απέκτησε υποδομές που  η Πολιτιστική Πρωτεύουσα θα αφήσει παρακαταθήκη στην πόλη, επελέγη για την ομιλία της Υπουργού ο ενοικιαζόμενος  – με το όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 11.000 € ανά μήνα – χώρος του πρώην Bowling…

Αναφερόμενη στο θέμα της ΠΥΡΚΑΛ η Υπουργός επανέλαβε τις δικές της ..«αλήθειες»(!), το γνωστό κατασκευασμένο σενάριο ότι – δήθεν– η εκδοθείσα απόφαση χαρακτηρισμού της ΠΥΡΚΑΛ ως Ιστορικού Τόπου τεχνηέντως εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την  παραμονή των τελευταίων εκλογών, για να νομιμοποιηθεί – οριστικά – την επομένη των εκλογών από την νέα Υπουργό, δηλ. την ίδια την Λ. Μενδώνη! Καταγγέλλει δηλ. τους προηγούμενους για κάτι που έπραξε εκείνη, μη υπογράφοντας την εκδοθείσα Υπουργική Απόφαση της Μυρσίνης Ζορμπά!  O tempora o mores!

310716182 661011051994881 4869199570248201766 nΣτα όρια του εξαγνισμού και της κολακείας της Υπουργού ο χαιρετισμός του Δημάρχου στην κομματική εκδήλωση: πλέκοντας το εγκώμιο και καλύπτοντας πλήρως την …σύντροφο Υπουργό διέψευσε  τον ίδιο του τον εαυτό, όταν στις 20/12/2019 δήλωνε: «Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι ο χαρακτηρισμός ως Ιστορικού Τόπου σύμφωνα με τις προβλέψεις του Αρχαιολογικού Νόμου είναι νόμιμα τεκμηριωμένη και επιστημονικά άρτια»! Και όταν υποκριτικά προσέφευγε εναντίον της απόφασης της …συντρόφου Υπουργού – την οποία τώρα εξυμνεί! – περί μη χαρακτηρισμού της ΠΥΡΚΑΛ ως Ιστορικού Τόπου ακριβώς στην εκπνοή της προθεσμίας και με ανεπαρκές δικόγραφο αφού ήδη η SAVEPYRKAL μαζί με κορυφαίες οργανώσεις της Βιομηχανικής και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, Ενώσεις εργαζομένων, πολιτιστικούς φορείς και συμπολίτες είχαν ήδη προσφύγει, αρνούμενος πεισματικά και υπονομευτικά να τεθεί επικεφαλής ο Δήμος στο δικόγραφό τους! 

Σε κλίμα ενθουσιασμού και ευφορίας η κομματική εκδήλωση – στην  οποία παρέστησαν τέσσερις  Δημοτικοί Σύμβουλοι  – έληξε με αμίμητες εκφράσεις και υπερβολές:

Δήμαρχος Ελευσίνας Αργ. Οικονόμου: «Είχε πολλά χρόνια να μπει  στον χάρτη η Ελευσίνα, και με αυτή την Κυβέρνηση η Ελευσίνα άρχισε να μπαίνει στον χάρτη»! (χειροκροτήματα)

Αντιπρόεδρος της Βουλής Αθ. Μπούρας: «Με τις μάχες που δίνει η Υπουργός κ. Μενδώνη είναι η καλύτερη Υπουργός Πολιτισμού που πέρασε ποτέ από αυτόν τον τόπο»! (χειροκροτήματα).

Κι η επίσκεψη …εξαγνισμού της Υπουργού Λ. Μενδώνη έλαβε τέλος με την έωλη φράση της «είμαστε κοντά στην πόλη  για την σωστή ανάδειξη και αξιοποίηση της ΠΥΡΚΑΛ»!

Χρήστος Χρηστάκης

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...