ΠΥΡΟΥΝΑΚΕΙΟ: ο Δήμαρχος εμποδίζει την κατασκευή νέας πτέρυγας!

 

IMG 20220414 083321 800x601 1

Απογοητευτική η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της αρτίωσης και κτηριακής επέκτασης του 2ου Λυκείου – ΠΥΡΟΥΝΑΚΕΙΟ που εκκρεμεί 10 τουλάχιστον χρόνια. Χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα ο Δήμαρχος αρνείται να υποβάλει στο Υπουργείο Παιδείας και στην «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε» το διαχρονικό αίτημα για κατασκευή 4 τουλάχιστον αιθουσών διδασκαλίας, βιβλιοθήκης, αποθηκευτικών χώρων και κλειστή αίθουσα φυσικής αγωγής εμμένοντας στην απόφασή του να χρησιμοποιήσει τον κρίσιμο χώρο που απαλλοτριώθηκε το 2013 για την ανέγερση του διδακτηρίου για την κατασκευή …αθλητικού πολυχώρου. Η αντίθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας εκφράζεται από την ανακοίνωση της Α’ Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής (ΕΛΜΕ) την οποία προσυπογράφουμε.

______________

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας εμποδίζει την κατασκευή της νέας πτέρυγας στο Πυρουνάκειο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ  Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Μετά τη συνάντηση του Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής με το δήμαρχο Ελευσίνας Α. Οικονόμου, αλλά και μετά τις τοποθετήσεις του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελευσίνας την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας, ότι η δημοτική αρχή της Ελευσίνας δεν προτίθεται να προχωρήσει στην απαραίτητη κτηριακή επέκταση του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας – «Πυρουνάκειο».

Τόσο στη συνάντησή μας, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος δεν δεσμεύτηκε για τη δημιουργία της νέας πτέρυγας στο Πυρουνάκειο, η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του και αποτελεί αίτημα ολόκληρης της σχολικής κοινότητας εδώ και 20 χρόνια. Αντίθετα επανέλαβε την απόφασή του να γίνει «αθλητικός πολυχώρος» στο οικόπεδο αυτό, παρόλο που έχει απαλλοτριωθεί από το 2013, με αποκλειστικό σκοπό, να κατασκευαστούν εκεί οι απαραίτητες αίθουσες διδασκαλίας και οι υπόλοιπες κτηριακές εγκαταστάσεις (γραφεία, αίθουσα φυσικής αγωγής, βιβλιοθήκη και αποθηκευτικοί χώροι) που χρειάζεται το σχολείο. Στις επίμονες ερωτήσεις μας για την αναγκαιότητα του αθλητικού πολυχώρου τη στιγμή που ακριβώς απέναντι από το σχολείο στον πολύ μεγαλύτερης έκτασης χώρο της «Ελαιουργικής», έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή δυο κλειστών γυμναστηρίων αλλά και στους φόβους μας, ότι αν στο οικόπεδο αυτό χτιστεί τώρα αθλητικός πολυχώρος, υπάρχει ο κίνδυνος να μην γίνει ποτέ η νέα πτέρυγα του σχολείου, ουδέποτε πήραμε απάντηση.

Ο δήμαρχος της Ελευσίνας επανέλαβε τις δικαιολογίες ότι δεν είχε ενημερωθεί για τις ανάγκες σε αίθουσες του 2ου Λυκείου Ελευσίνας, παραλείποντας να πει ότι αυτό ήταν δική του υποχρέωση, δήλωσε ότι έχει συναντηθεί αρκετές φορές με την ΚΤ.ΥΠ χωρίς όμως να μας ενημερώσει για το τι συζητήθηκε, προσπάθησε να υποβαθμίσει τα προβλήματα στη λειτουργία του Πυρουνάκειου από την έλλειψη χώρων λέγοντας ότι «δεν είναι το Πυρουνάκειο το μόνο σχολείο στην ελληνική επικράτεια με προβλήματα» και δήλωσε ότι τώρα θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο αυτό «αθλητικός πολυχώρος» και θα προσπαθήσει να εντάξει και την κατασκευή σε …. μελλοντικό χρόνο αιθουσών.

IMG 20220414 082415 800x601 1

Η Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής δηλώνει ότι:

θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για να υλοποιηθεί η απαραίτητη για τις ανάγκες του σχολείου, των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας, νέα πτέρυγα του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας -Πυρουνάκειο.

θα σταθεί εμπόδιο σε οποιαδήποτε άλλη χρήση του οικοπέδου, το οποίο έχει απαλλοτριωθεί με αποκλειστικό σκοπό την κτηριακή επέκταση του σχολείου.

καλεί τη Δημοτική Αρχή της Ελευσίνας και τον Δ/ντη Β΄θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την εκπόνηση του κτηριολογικού προγράμματος από το ΥΠΑΙΘ και την υλοποίηση της κτηριακής επέκτασης του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας με 4 σχολικές αίθουσες διδασκαλίας, γραφείων, βιβλιοθήκης και κλειστής αίθουσας φυσικής αγωγής.

Ελευσίνα 7/6/2022

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Ιωαννίδης Τάσος

Ο  Γραμματέας του ΔΣ Λουκόπουλος Κώστας

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...