5η ΙΟΥΝΙΟΥ: στον προβλήτα του ΚΡΟΝΟΥ για το LNG!

Μεγάλες οι ευθύνες του ΟΛΕ για την διαχείριση του δεξαμενόπλοιου SLOPS, το οποίο ναυάγησε πρόσφατα στην Βλύχα γεμάτο με πετρελαιοειδή κατάλοιπα και λάσπες. Για δυόμιση χρόνια επιχειρούσε ο ΟΛΕ την απομάκρυνσή του με ανορθόδοξο περιβαλλοντικά τρόπο και χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ. Μπροστά στην κατακραυγή επιζητεί ευρεία – τάχατες – συναίνεση.

Την ίδια στιγμή ο ΟΛΕ όχι μόνο απεργάζεται νέα σχέδια (Master Plan) επιχωμάτωσης του Όρμου της Βλύχας και σύνδεσής του με το τραίνο διαμελίζοντας την ΠΥΡΚΑΛ αλλά  δρομολογεί την φορτοεκφόρτωση βυτιοφόρων οχημάτων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) με πορθμεία από και προς την Ρεβυθούσα στο κρηπίδωμα του ΚΡΟΝΟΥ.

Με Δελτίο Τύπου η Κίνηση Πολιτών ECOELEUSIS, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ και το ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ προσκαλούν τους πολίτες σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στον προβλήτα του ΚΡΟΝΟΥ την Κυριακή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

122159 lngtrucks1

Απαράδεκτο Master Plan του ΟΛΕ, μεταφορά με βυτιοφόρα LNG στον Κρόνο, ναυάγησε το SLOPS, καμία ορατή αντίδραση της Δημοτικής Αρχής, κινητοποίηση διαμαρτυρίας.

Ένα μόλις μήνα μετά την κοινή συνάντηση του Δημάρχου Ελευσίνας Αργ. Οικονόμου  και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ) Απ. Καμαρινάκη με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιαν. Πλακιωτάκη εκδηλώνονται ενέργειες τις οποίες θέτουμε υπόψη των συμπολιτών μας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Ελευσίνας, όπως αυτές καταχωρήθηκαν σε Δελτίο Τύπου του Δήμου (8/4/22), ότι κατά την συνάντηση με τον Υπουργό  «υπήρξε κοινή θέση Δήμου & ΟΛΕ για την απορρύπανση της Βλύχας μέσω του Πράσινου Ταμείου» και ότι «οι κατευθύνσεις του Master Plan – που εκπονεί ο ΟΛΕ –  θα είναι προς όφελος της κοινωνίας», την Παρασκευή 29 Απριλίου, το ΔΣ του ΟΛΕ αποφάσισε την έγκριση του MASTER PLAN (Α Στάδιο) με τις παρακάτω «στρατηγικές» κατευθύνσεις:

1)   Την επιχωμάτωση του Όρμου της Βλύχας για την μεταφορά της Εμπορευματικής δραστηριότητας του Λιμένα και μάλιστα τη  σύνδεσή του με τη σιδηροδρομική γραμμή  του νέου Προαστιακού διαμέσου του βόρειου και νότιου ακινήτου της ΠΥΡΚΑΛ! Επιλογή που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις κατευθύνσεις του νέου Ρυθμιστικού (ν. 4277/2014).

2)   Την μόνιμη διακίνηση επικίνδυνων φορτίων στο κρηπίδωμα μπροστά στον ΚΡΟΝΟ και επιπλέον την εξυπηρέτηση της μεταφοράς βυτιοφόρων φορτηγών Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) με πορθμεία από και προς την  Ρεβυθούσα κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδος και σε 24ωρη βάση με τη διέλευσή τους μέσα από τις οδούς  Κανελλοπούλου και Ωκεανίδων!

Πρόσφατα αποκαλύψαμε τις μεθοδεύσεις του Προέδρου του ΟΛΕ και Δημ. Συμβούλου Μεγαρέων  Κ. Κουμπέτσου για να εκτραπεί η διέλευση των βυτιοφόρων στον ΚΡΟΝΟ της Ελευσίνας αντί του Περάματος Μεγάρων με συντομότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στο Εθνικό οδικό δίκτυο.

3)   Την μετάθεση για το απώτερο μέλλον της προοπτικής μετεγκατάστασης της λιμενικής δραστηριότητας σε νέα θέση εκτός πόλης και ιδιαίτερα στις επιχωματώσεις της Χαλυβουργικής. Και ενώ γι’ αυτήν την προοπτική δε δίνεται καν εντολή μελέτης ο ΟΛΕ  «οραματίζεται» την λειτουργία στο μέλλον τριών (3) λιμένων: ένα στην Βλύχα για τις συμβατικές εμπορευματικές δραστηριότητες, ένα στον ΚΡΟΝΟ για τα επικίνδυνα φορτία  και ένα τρίτο «σύγχρονο» στην Χαλυβουργική, συνδυασμένων μεταφορών στις οποίες εμπλέκει ακόμα και το Αεροδρόμιο!

4)   Την απόδοση του τμήματος του υφιστάμενου λιμένα όχι στην πόλη αλλά στην άσκηση δραστηριοτήτων ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων, τουριστικών πλοίων, μαρινών σκαφών αναψυχής κ.α

DSC04781 800x600 1

Επιπλέον, τα τελευταία δυόμιση χρόνια ο ΟΛΕ, μέσω σύμβασης που υπέγραψε με ανάδοχο,  επιχείρησε να απομακρύνει με ανορθόδοξο περιβαλλοντικά τρόπο το ημιδιαλυμένο κουφάρι του δεξαμενόπλοιου SLOPS από την Βλύχα. Το μόνο που κατάφερε ήταν η βύθιση του προσαραγμένου SLOPS έμφορτου με πετρελαιοειδή κατάλοιπα και λάσπες! Τώρα, μετά την παταγώδη αποτυχία του ο Απ. Καμαρινάκης προσκαλεί εσπευσμένως σε διαβούλευση «όλους τους συναρμόδιους φορείς» για την εξεύρεση «κοινά αποδεκτού τρόπου για την απομάκρυνση του SLOPS»!

Το SLOPS είναι αποτέλεσμα της διαχρονικά αλόγιστης πολιτικής του ΟΛΕ όσον αφορά στην ανοχή που επέδειξε στην τριτοκοσμική λειτουργία του διαλυτήριου στην Βλύχα. Αντί να αναλάβει το κόστος (ή να αναζητήσει πηγές χρηματοδότησης) για την νόμιμη περιβαλλοντική διαχείριση των καταλοίπων και στην συνέχεια απομάκρυνση του κύτους του δεξαμενόπλοιου ανέχτηκε μεθόδους …Μπαγκλαντές!

Τώρα ο Απ. Καμαρινάκης θέλει να καταστήσει την τοπική κοινωνία συμμέτοχη και συνυπεύθυνη για την αζημίως διαχείριση του SLOPS με …«αποδεκτούς τρόπους». Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είναι αυτονόητη η μη συμμετοχή μας σε τέτοια παρωδία διαβούλευσης και προειδοποιούμε ότι οποιαδήποτε μεθόδευση κατ’ εξαίρεση χορήγησης Άδειας Διάλυσης του κουφαριού στην ενδοχώρα της Βλύχας είναι αντισυνταγματική και παράνομη και εναντίον της θα ασκηθούν όλα τα διαθέσιμα ένδικα μέσα.

Παρά το γεγονός ότι όλες οι ανωτέρω ενέργειες και μεθοδεύσεις του ΟΛΕ  έρχονται σε πλήρη αντίθεση ακόμα και με πρόσφατες αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου δεν γίνεται ορατή καμία αντίδραση της Δημοτικής Αρχής με σκοπό την αποτροπή νέων τετελεσμένων γεγονότων.

Τέλος, ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος θα μας βρει έξω από τον ΚΡΟΝΟ σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας εναντίον της μεταφοράς και εκφόρτωσης βυτιοφόρων με υγροποιημένο LNG και προσκαλούμε σε κοινή δράση για τον σκοπό αυτό όλες τις συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες της πόλης.

Ελευσίνα 3/5/2022

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕCOELEUSIS

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 

b6

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...