Ecoeleusis: Για φλέγοντα θέματα στο Δήμαρχο

PROMARINE 3

 

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κίνησης Πολιτών Ecoeleusis με τον Δήμαρχο Ελευσίνας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/7/2021. Κατά την συνάντηση η αντιπροσωπεία επεσήμανε στον Δήμαρχο τα εξής:

1)    Παρά τις αποφάσεις του Δ.Σ της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου σημειώνεται σοβαρή καθυστέρηση όσον αφορά στην επαναφορά της γραφής ELEUSIS στην ηλεκτρονική διεύθυνση, στην ονομασία και στον διακριτικό τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας καθώς και στην εισαγωγή του ελληνικού τύπου ΕΛΕVΣΙΣ στο λογότυπο με συνέπεια  να συνεχίζεται –  αντί να αποσβένεται –  η ζημιά που προξενεί η διαδικτυακή διασπορά του ….Ελεβζίς και τα συνεπακόλουθά της.

2)    Οι τελευταίες απαράδεκτες πρωτοβουλίες του ΟΛΕ να δεσμεύσει τμήματα του παράκτιου μετώπου της πόλης, με πολυετείς συμβάσεις παραχώρησης, σε άμεση επαφή με τα οικοδομικά τετράγωνα της πόλης, είναι αποτέλεσμα της αποσπασματικής και ευκαιριακά ακολουθούμενης δημοτικής πολιτικής των τελευταίων 10 ετών. Η απόφαση του τελευταίου ΔΣ του ΟΛΕ ανοίγει τον δρόμο για την 12-ετή παραχώρηση 15 στρ. παράκτιας γης στο Καλυμπάκι, στην PROAMARINE συμφερόντων Μ. Σπανόπουλου.

Η δραστηριότητα που ασκείται εκεί για 3 χρόνια δεν περιορίζεται στους όρους της άδειας λειτουργίας της και μη συμμορφούμενη προς τις υποδείξεις των Αρχών εκτελεί μη επιτρεπόμενες εργασίες Ναυπήγησης  σε ένα parking σκαφών αναψυχής.  Η αντίδραση του Δήμου, πέραν των άλλων ενεργειών, χρειάζεται να περιβληθεί με το κύρος έγκαιρης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και να επαναφέρει τις συνολικές διεκδικήσεις του Δήμου όσον αφορά στο παράκτιο μέτωπο της πόλης.

OSE Elefsina 02

3)      Η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής με σύγχρονο μέσο σταθερής τροχιάς θα άρει την μεγάλη αδικία σε βάρος των πολιτών του Θριάσιου και της Μεγαρίδας όσον αφορά στην πολιτισμένη – και με περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο –  μετακίνησή τους προς και από το Κέντρο αλλά και μεταξύ τους.  Θα αποτελέσει ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΙΣΘΟ τον οποίο έχουν στερηθεί οι χιλιάδες εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι κάτοικοι αλλά και όλοι οι εξυπηρετούμενοι από τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο Θριάσιο. Tο μεγάλο έργο του ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ δεν θα μας το χαρίσουν αν δεν διεκδικήσουμε ισότιμη μεταχείριση με τους λοιπούς κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Το σύγχρονο, αθόρυβο, ηλεκτροκίνητο και τηλεδιοικούμενο επιβατικό τραίνο πρέπει να εκτελεί κατ’ ελάχιστον 2 δρομολόγια ανά ώρα και κατεύθυνση μέχρι την Ελευσίνα και 1 δρομολόγιο ανά ώρα και κατεύθυνση μέχρι τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό Μεγάρων και να ανταποκρίνεται στον σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών (Λαρίσης) με μετεπιβίβαση στο Μετρό. Εκφράζουμε τους φόβους μας ότι η διέλευση αγωγών των ΕΛΠΕ μέσα από τον σδιηροδρομικό διάδρομο θα παρακωλύσει την λειτουργία του σιδηροδρομικού έργου. Η άμεση γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου – έστω και εκπρόθεσμα – είναι εκ των ων ουκ άνευ για την υποβολή των απόψεων του Δήμου όσον αφορά την διεκδίκηση του έργου ολοκληρωμένου και όχι ακρωτηριασμένου.

4)      Τέλος, επισημάναμε τις σοβαρές πολεοδομικές εκκρεμότητες της Μαγούλας και της Ελευσίνας για τις οποίες αναμένουμε άμεσες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

[Δελτίο Τύπου 3/8/2021]

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...