Επίκειται νέα σκανδαλώδης απόφαση του ΟΛΕ! Θα αντιδράσει έγκαιρα ο Δήμος;

PROMARINE 3

 

Συνεχίζει την παράδοση των δυσμενών Ιουλιανών αποφάσεών του ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ).

Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, στο αυριανό (Παρασκευή 23/7) Δ.Σ ο ΟΛΕ, θα αποφασίσει την παραχώρηση στον ιδιοκτήτη της PROMARINE Μιχ. Σπανόπουλο τον χώρο (ανατολικά της Μαρίνας Σκαφών του ΟΛΕ στο Καλυμπάκι) για 12 χρόνια!

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων της η PROMARINE κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει επιδείξει παραβατική συμπεριφορά (έχουν σχηματιστεί δικογραφίες από το Λιμεναρχείο) και περιφρονεί επιδεικτικά τις Αρχές παραβιάζοντας την Άδεια λειτουργίας καθώς επιχειρεί να μετατρέψει το Parking Σκαφών σε Ναυπηγείο με αποτέλεσμα η Αντιπεριφέρεια να της αφαιρέσει την Άδεια λειτουργίας. Θυμίζουμε επίσης ότι η σκανδαλώδης ακύρωση της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης οδήγησε τον Δήμο πριν λίγες ημέρες στην άσκηση προσφυγής στο Διοικητικό Εφετείο.

Αλλά και ο ίδιος ο ΟΛΕ με Απόφασή του στις 29/1/2021 είχε κοινοποιήσει σύσταση προς την PROMARINE να ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ με τους όρους παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης του χώρου και ταυτόχρονα δεν είχε εγκρίνει αίτημα του Σπανόπουλου για την εκτέλεση εργασιών ναυπήγησης – μετασκευής – επισκευής και συντήρησης πλοίων και σκαφών. διότι οι χρήσεις αυτές δεν έχουν έγκριθεί με το Master Plan του ΟΛΕ!

Μάλιστα, την αυριανή απόφαση την εμφανίζουν ως επικαιροποίηση παλαιότερης απόφασης του 2019 η οποία ανασύρεται όλως εξαίφνης από την ναφθαλίνη.

Κοντολογίς, παραχωρήθηκε από τον ΟΛΕ για 3 χρόνια ένας παραλιακός χώρος 15 στρεμ. στην PROMARINE για ανέλκυση – καθέλκυση και parking σκαφών αναψυχής και ενώ η εταιρεία δεν σεβάστηκε τους όρους παραχώρησης τώρα επιβραβεύεται για την συνέχιση της άσκησης της δραστηριότητας για 12 έτη!

Για την επικείμενη σκανδαλώδη απόφαση του ΟΛΕ ο Δήμος δεν πρέπει να μείνει απαθής αλλά να αντιδράσει με την δέουσα σφοδρότητα προς κάθε Αρχή και εξουσία αλλά και με την εισαγωγή του θέματος στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν είναι δυνατόν να ενημερώνεται ο Δήμος από εμάς για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα κι όχι απευθείας από τον χορηγό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και αυτουργό ΟΛΕ!

ΕΡΩΤΗΜΑ: πως και δεν γνώριζε τίποτα – υποθέτουμε – ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης κατά την συνάντησή του, μόλις μια βδομάδα πριν, με τον Δήμαρχο Ελευσίνας;

 

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...