«ΜΙΜΗΣ Π»: Απομακρύνθηκε οδικώς και ….σουρεαλιστικώς από την Βλύχα!

 

Άλλο ένα σάπιο επικίνδυνο κι επιβλαβές πλοίο, το ρυμουλκό «ΜΙΜΗΣ Π» απομακρύνθηκε οδικώς και …σουρεαλιστικώς χθες από την Βλύχα!

Το Μάϊο του 2016 μεταφέρθηκε στην Βλύχα  από την Καλαμάτα για να μην βυθιστεί εκεί… Όμως στην Βλύχα δεν πρόλαβε να ναυαγήσει καθώς τον Οκτώβριο του 2018 ανασύρθηκε στην ξηρά όπου και παρέμεινε έως χθες. Τότε που η ανάσυρση στην ξηρά του πλοιαρίου LOGOS και της λάντζας ALBATROS παρουσιάστηκαν από τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ) στις κάμερες της ΕΡΤ ως έναρξη ανέλκυσης ναυαγίων στον Κόλπο της Ελευσίνας!

Στον Δήμο, ούτε τότε, όταν ήρθε, ούτε τώρα που έφυγε, πήραν μυρωδιά…

Σειρά έχει τώρα να απομακρυνθεί από την ξηρά το ανασυρμένo από το 2018 φορτηγό LOGOS.

Εκκρεμεί η απομάκρυνση άλλων 18 επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων, 20 χαρακτηρισμένων και 7 μη χαρακτηρισμένων μεγάλων και μικρών ναυαγίων. Εν τω μεταξύ το Φορτηγό RANA (πρώην DIALA) έχει πιάσει πάτο αβοήθητο στην Βλύχα 20 μέτρα από την ακτή !

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...