Δεν υπάρχει πόλη “Ελεβζίς”!

Save Eleusis Facebook 800x799 1

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καμπάνια της Ομάδας πρωτοβουλίας ELEUSIS 23 για την επαναφορά του διεθνούς ονόματος ELEUSIS  της Ελευσίνας, στον λογότυπο, στο όνομα, στον ιστότοπο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση και στις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια, γίνεται αφισοκόλληση και συλλέγονται υπογραφές. Όσο η Δημοτική Αρχή της πόλης δεν παρεμβαίνει για την ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ του τραγικού ΑΤΟΠΗΜΑΤΟΣ αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη για όλες τις ζημιές που προξενούνται.

_____________

Τι έφταιξε το όνομα της πόλης;

Σαν να μην έφταναν τα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα της Ελευσίνας ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ανακάλυψε ένα ανύπαρκτο πρόβλημα

Ακολουθώντας  αιφνιδιαστικές διαδικασίες τον περασμένο Ιανουάριο θεώρησε υπεύθυνο για τα κακώς κείμενα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας  …το διεθνές όνομα της πόλης, το ΕLEUSIS.

Εξαφάνισε το όνομα της πόλης από τον λογότυπο, την ηλεκτρονική διεύθυνση, τον ιστότοπο, την επωνυμία και τις εκδηλώσεις της Δημοτικής Εταιρείας που το 2023 θα φιλοξενήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Μάλιστα, ανάρτησε πινακίδες στις εισόδους της πόλης με την δική του επιλογή για το πως θα πρέπει να γράφεται το όνομα της πόλης και, αφού δήλωσε με αλαζονεία ότι δημιουργεί την «νέα ηχητική ταυτότητα» της πόλης, αντικατέστησε το διεθνώς καθιερωμένο ΕΛΕΥΣΙΣ – ΕLEUSIS με το αυθαίρετο δημιούργημά του …eleVsis (ΕΛΕΒΖΙΣ)!

Καμία από τις 61 Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες δεν το έκανε αυτό!  Όλες ανέγραψαν στον λογότυπό τους το διεθνώς καθιερωμένο όνομά τους. Δεν υπάρχει ξενόγλωσσος επίσημος τουριστικός οδηγός που να μην αναγράφει το ΕLEUSIS, δεν υπάρχει επίσημο αρχαιολογικό έντυπο που να δηλώνεται κάτι διαφορετικό και με την ίδια ισχύ και δύναμη.

Η αντικαταστατική αυτή ενέργεια, για περισσότερους από 4 μήνες, δημιουργεί σύγχυση και κίνδυνο αλλοίωσης του ονόματος της πόλης, ειδικά λόγω της ευρείας χρήσης του διαδικτύου, και υπονομεύει τη διεθνή της αναγνώριση.

Η Ελευσίνα έγινε ξακουστή στα πέρατα της γης με τον μύθο της, τα Εleusinian Mysteries και την καθιερωμένη γραφή του ονόματός ΕLEUSIS που κυριαρχεί διεθνώς.

Save Eleusis Facebook 2 800x800 1

Ήδη, η ομάδα μας ΕLEUSIS 23, συγκέντρωσε 700 και πλέον ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ συμπολιτών μας και φίλων της Ελευσίνας  και τις κατέθεσε στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επαναφορά του ELEUSIS. Επιστολές διαμαρτυρίας στάλθηκαν επίσης στα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού και Εξώδικη Διαμαρτυρία στην Δημοτική Αρχή.

Όσο η Δημοτική Αρχή της πόλης  δεν παρεμβαίνει για την επανόρθωση του τραγικού ατοπήματος αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη για όλες τις ζημιές που προξενούνται.

Η επαναφορά του ELEUSIS είναι δικαίωμα και απαίτηση των συμπολιτών μας και των φίλων της Ελευσίνας μας!

  • Επισκεφτείτε την φόρμα συλλογής υπογραφών
  • Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δείτε όλους όσους υπογράφουν.
  • Υπογράψτε κι εσείς!

Ομάδα πρωτοβουλίας ELEUSIS 23

Ελευσίνα, Ιούνιος 2021

 

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...