ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ LOCKDOWN – Ισότιμη μεταχείριση στο Θριάσιο! (ΙΙ)

gov.1

Ακριβώς την 4η ημέρα από την επιβολή του επιπρόσθετου αναιτιολόγητου σκληρού lockdown μερικές παρατηρήσεις – επισημάνσεις:
Η χθεσινή – 3η ημέρα του σκληρού locdown – δήλωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά ότι «το στοχευμένο testing και οι πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει δείχνουν ότι δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά, δείχνει ότι είμαστε μπροστά από την πανδημία» είναι αποκαλυπτική αλλά και ανακόλουθη με τα επίσημα στοιχεία που παραθέτει ο ΕΟΔΥ: το Σάββατο ήταν ακριβώς ίδια με την Πέμπτη (ημέρα της λήψης απόφασης) και χειρότερα από την προηγούμενη της έναρξης του σκληρού locdown! [ Κρούσματα 49 (49)/ Μέσος όρος τελευταίων 7 ημερ. 34 (37)/ Κρούσματα ανά 100.000 πληθ. 30,45 (30,45) ]. Επιπλέον, το «στοχευμένο testing και οι πρωτοβουλίες» προηγούνται και όχι έπονται της επιβολής σκληρού locdown… Τέλος, κανένα σοβαρό μέτρο δεν αποδίδει τόσο γρήγορα. Άραγε, πως ανακόπηκε η «διασπορά» και έπαψε να …«βράζει» από τον κορωνοϊό το Θριάσιο;

Τα rapid tests των δύο τελευταίων ημερών ούτε ούτε τυχαία ήταν ούτε τόσο αντιπροσωπευτικά ούτως ώστε να βοηθήσουν για τον εντοπισμό και απομόνωση του πραγματικού αριθμού των κρουσμάτων. Η οργάνωση μαζικών τυχαίων tests μπορεί να δημιουργήσει βάση έγκυρων και ρεαλιστικών δεδομένων, όμως ούτε καν έχει σχεδιαστεί.

Η «διασπορά» δεν μειώθηκε από τις απειλές – φοβέρες του Χρυσοχοΐδη πως «θα σφραγιστούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι – σπίτι…» οι οποίες δεν προκάλεσαν προβληματισμό παρά μόνο οργή. Και δεν βρέθηκε ούτε ένας Δήμαρχος του Θριασίου να τον επαναφέρει δημόσια στην τάξη και να απαιτήσει σεβασμό. Πόσο μάλλον όταν είναι πρόσφατες οι μεθοδεύσεις του για την μετεγκατάσταση των φυλακών του Κορυδαλλού στο Θριάσιο!

Μέχρι την 16η/12 ο ΕΟΔΥ δεν δημοσίευε στοιχεία για τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής. Τότε δημοσίευσε στοιχεία για την Δυτική Αττική. Είναι ψευδές και παραπλανητικό πως επέβαλε locdown στην Δυτική Αττική! Ούτε στη Φυλή, ούτε στα Λιόσια, ούτε στο Ζεφύρι, ούτε στα Μέγαρα. Μόνο στους 3 Δήμους του Θριασίου που βεβαίως ανήκουν στην Δυτική Αττική. Για καμία από τις 4 ημέρες του locdown o EΟΔΥ δεν έδωσε στοιχεία ανά Δήμο του Θριασίου, ούτε συνολικά για το Θριάσιο γεγονός που ενισχύει την αδιαφάνεια και την αμφισβήτηση ενώ τροφοδοτεί και τον απαράδεκτο ΑΡΝΗΤΙΣΜΟ.

Μπροστά στον κίνδυνο το πανδημικό κύμα να πλήξει το Λεκανοπέδιο, με πολλαπλάσιες συνέπειες από την Θεσσαλονίκη, η Κυβέρνηση επέσεισε τον φόβο της «διασποράς» της πανδημίας από την ανευθυνότητα των πληβείων της Δυτικής Αττικής – και δη του Θριασίου – για να στείλει ένα μήνυμα στην λοιπή Αττική: Αν το πανδημικό κύμα πλήξει την Αθήνα θα φταίει η Δυτική Αττική και το Θριάσιο προσφέρεται για παραδειγματισμό με ένα σκληρό locdown, με περιπολικά και κλούβες των ΜΑΤ σε επιφυλακή. Και το μήνυμα αυτό αναπαράγεται τεχνηέντως από στρατευμένα δηλητηριώδη ΜΜΕ. Το σκληρό lockdown δεν υπαγορεύτηκε από τεκμηριωμένα επιδημιολογικά δεδομένα, ήταν πολιτική επιλογή με θύμα το Θριάσιο.

5fe0ebbb825e63130d57bee2
Όμως η κατακραυγή της κοινωνίας είναι μεγάλη και φτάνει στα αυτιά τους, όχι από τους σιωπηρούς Δημάρχους και Βουλευτές, αλλά από την οργή του εξασθενημένου επαγγελματικού πληθυσμού ο οποίος διαπιστώνει ότι στην Ελευσίνα δεν συμβαίνει τίποτα διαφορετικό από το Χαϊδάρι, το Αιγάλεω, την Αθήνα και τον Πειραιά…
Η Δημοτική Αρχή της Ελευσίνας, δίκην Κυβερνητικού Εκπροσώπου, υποστήριξε αγόγγυστα την επιβολή των ατεκμηρίωτων και ασύμμετρων μέτρων και αρνήθηκε την παραμικρή αμφισβήτησή τους. Είναι παντελώς εκτεθειμένοι όσοι αιρετοί, προσποιούμενοι «σοβαρότητα» και «υπευθυνότητα», πειθάρχησαν στις πολιτικές σκοπιμότητες εμφανίζοντάς τες ως υπαγορευμένες από την … επιστημονική κοινότητα των λοιμωξιολόγων! Σήμερα, επικαλούμενη το χθεσινό test, θα επιδοθεί σε αδέξια κυβίστηση, ούτως ώστε το σκληρό locdown να μη κρατήσει έως το ξημέρωμα των Χριστουγέννων. Η ζημιά όμως έχει ήδη γίνει.

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...