Αντί να τα απομακρύνουν, τα μεταφέρουν στο Καλυμπάκι!

Άλλο ένα μικρό ναυάγιο, η θαλαμηγός THELE – όπως και το φορτηγό ΣΗ ΣΤΑΡ την περασμένη βδομάδα – αντί να απομακρυνθεί από τον Κόλπο της Ελευσίνας, μεταφέρθηκε σήμερα στο θαλάσσιο χώρο, στο Καλυμπάκι, εκεί όπου στο παρελθόν λειτούργησε το τριτοκοσμικό διαλυτήριο Μπακόπουλου. Επίσης, χθες μεταφέρθηκαν εκεί με φορτηγίδα ογκώδη τεμάχια κατεστραμμένου γερανού από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά!

Όσοι ορέγονται στο Καλυμπάκι – αντί ανάπλασης, εφαρμογή πολεοδομικών κανόνων και ρυθμίσεων και πρόσβαση του οικισμού στην θάλασσα – «ανατολικό νεκροταφείο» σαπιοκάραβων, να το ξεχάσουν!

  • Να απομακρυνθούν άμεσα από το Καλυμπάκι το επικίνδυνο και επιβλαβές «ΣΗ ΣΤΑΡ» και τα υπόλοιπα μικρά λεγόμενα ναυάγια – βρίσκονται ακριβώς δίπλα στην ακτογραμμή– THELE, CAPTAIN MARKOS, VIOLETA & ΕΥΓΕΝΙΑ Π. Ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ) να μην χορηγήσει καμία νέα χρονική παράταση στις συμβάσεις που έχει υπογράψει για την απομάκρυνσή τους από τον Κόλπο.
  • Τα χαρακτηρισμένα ναυάγια ΔΡΕΠΑΝΟ και ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ που βρίσκονται σε πλεύσιμη κατάσταση να απομακρυνθούν εντός των χρονικών ορίων της τελευταίας παράτασης της σύμβασης, χωρίς περαιτέρω παράταση. Είναι τόσο σάπια που η επαναβύθισή τους και η πρόκληση επιπλέον ρύπανσης είναι πολύ πιθανές…
  • Ο μύθος ότι για να απομακρυνθούν τα Ναυάγια πρέπει να γίνει νέο διαλυτήριο – και μάλιστα «πράσινο» – μέσα στον ευαίσθητο Κόλπο της Ελευσίνας ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ προχθές με την απομάκρυνση από τον Κόλπο του φορτηγού ΕΛΕΦΑΝΤΑ που σάπιζε στην Παραλία Ασπροπύργου όπου είχε μεταφερθεί πλεύσιμο από άλλο σημείο του Κόλπου και είχε βυθιστεί!
  • Η κατακραυγή καθώς και η τελευταία κινητικότητα – εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, δημοσιοποίηση κ.α – υποχρεώνουν τον ΟΛΕ να πάρει τα πράγματα στα σοβαρά. Μέχρι στιγμής έχει απομακρυνθεί ένα (1) από τα 33 ναυάγια και δύο (2) από τα επικίνδυνα και επιβλαβή πλοία. Αυτή είναι η αλήθεια για όσους την έχουν ανάγκη.

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

700 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επαναφορά του ELEUSIS

Η πρωτοβουλία μας για την επαναφορά του διεθνώς καθιερωμένου ονόματος ΕLEUSIS της πόλης στην ονομασία, στην ηλεκτρονική διεύθυνση και στο λογότυπο της Δημοτικής Εταιρείας που ...

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ υπέρ της επαναφοράς του ELEUSIS

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών για την επαναφορά του διεθνώς καθιερωμένου ονόματος ELEUSIS της πόλης στον τίτλο, στον ιστότοπο, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τις εκδηλώσεις της ...