Αντί να τα απομακρύνουν, τα μεταφέρουν στο Καλυμπάκι!

121626488 1232162753824653 5243053476372675997 o 800x599 3

Άλλο ένα μικρό ναυάγιο, η θαλαμηγός THELE – όπως και το φορτηγό ΣΗ ΣΤΑΡ την περασμένη βδομάδα – αντί να απομακρυνθεί από τον Κόλπο της Ελευσίνας, μεταφέρθηκε σήμερα στο θαλάσσιο χώρο, στο Καλυμπάκι, εκεί όπου στο παρελθόν λειτούργησε το τριτοκοσμικό διαλυτήριο Μπακόπουλου. Επίσης, χθες μεταφέρθηκαν εκεί με φορτηγίδα ογκώδη τεμάχια κατεστραμμένου γερανού από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά!

Όσοι ορέγονται στο Καλυμπάκι – αντί ανάπλασης, εφαρμογή πολεοδομικών κανόνων και ρυθμίσεων και πρόσβαση του οικισμού στην θάλασσα – «ανατολικό νεκροταφείο» σαπιοκάραβων, να το ξεχάσουν!

  • Να απομακρυνθούν άμεσα από το Καλυμπάκι το επικίνδυνο και επιβλαβές «ΣΗ ΣΤΑΡ» και τα υπόλοιπα μικρά λεγόμενα ναυάγια – βρίσκονται ακριβώς δίπλα στην ακτογραμμή– THELE, CAPTAIN MARKOS, VIOLETA & ΕΥΓΕΝΙΑ Π. Ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ) να μην χορηγήσει καμία νέα χρονική παράταση στις συμβάσεις που έχει υπογράψει για την απομάκρυνσή τους από τον Κόλπο.
  • Τα χαρακτηρισμένα ναυάγια ΔΡΕΠΑΝΟ και ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ που βρίσκονται σε πλεύσιμη κατάσταση να απομακρυνθούν εντός των χρονικών ορίων της τελευταίας παράτασης της σύμβασης, χωρίς περαιτέρω παράταση. Είναι τόσο σάπια που η επαναβύθισή τους και η πρόκληση επιπλέον ρύπανσης είναι πολύ πιθανές…
  • Ο μύθος ότι για να απομακρυνθούν τα Ναυάγια πρέπει να γίνει νέο διαλυτήριο – και μάλιστα «πράσινο» – μέσα στον ευαίσθητο Κόλπο της Ελευσίνας ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ προχθές με την απομάκρυνση από τον Κόλπο του φορτηγού ΕΛΕΦΑΝΤΑ που σάπιζε στην Παραλία Ασπροπύργου όπου είχε μεταφερθεί πλεύσιμο από άλλο σημείο του Κόλπου και είχε βυθιστεί!
  • Η κατακραυγή καθώς και η τελευταία κινητικότητα – εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, δημοσιοποίηση κ.α – υποχρεώνουν τον ΟΛΕ να πάρει τα πράγματα στα σοβαρά. Μέχρι στιγμής έχει απομακρυνθεί ένα (1) από τα 33 ναυάγια και δύο (2) από τα επικίνδυνα και επιβλαβή πλοία. Αυτή είναι η αλήθεια για όσους την έχουν ανάγκη.

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...