ΠΡΟΣ ΟΛΕ ΑΕ – ΕΝΤΑΥΘΑ

 

 

 

Είμαστε ανυποχώρητοι στην εξυγίανση του πολύπαθου Όρμου της Βλύχας και γενικότερα του Κόλπου της Ελευσίνας που με την διαχρονική ανοχή του ΟΛΕ ποικίλα συμφέροντα θέλησαν να μετατρέψουν σε νεκροταφείο επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων και μοναδικού τόπου για παροπλισμό κάθε λογής πλοίων (ιδέ MEDITERANEAN SKY κ.α). Η πίεσή μας αυξάνεται ολοένα και περισσότερο και ζητούμε την έμπρακτη εμπλοκή του Δήμου που υποχρεούται να εγκαταλείψει τον ρόλο του θεατή και να πρωτοστατεί στην υπεράσπιση του ζωτικού μας χώρου.

Στον αγώνα αυτό πράξεις εκφοβισμού και απειλών έχουν συμβεί πολλές για τις οποίες είναι ενήμερη η Λιμενική Αρχή. Η σημερινή τηλεφωνική όχληση, στις 9.28 πμ, του φερόμενου εκπροσώπου του πλοίου ZEUS και η συνακόλουθη – ως μη όφειλε – προαναγγελία ότι «θα δώσει εντολή στον δικηγόρο του για να μας στείλει εξώδικο» μόνο σαν προοίμιο απειλής μπορεί να εκληφθεί. [Όνομα και αριθμός τηλεφώνου στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενης Αρχής.]

Ένα είναι βέβαιο: ότι ματαιοπονούν όσοι μετέρχονται πράξεις εκφοβισμού ή παρενόχλησης άσκησης του συνταγματικού δικαιώματός μας για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής. Ωστόσο, οι πράξεις θα δημοσιοποιούνται και θα καταγγέλλονται με όλους τους τρόπους.

Στα τέλη του Αυγούστου με την έγκριση του ΟΛΕ προσδέθηκε στην Βλύχα δίπλα στον ναυαγημένο ρυμουλκό «Καπετάν Ναπολέων» το καταπονημένο επιβατηγό – οχηματαγωγό (παντόφλα) ZEUS σε μια περίοδο που ο ΟΛΕ «ζητωκραύγαζε» για την απομάκρυνση του ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΙΙ.

Το σημερινό προφίλ του Όρμου της Βλύχας συνθέτουν:

  • 9 Μεγάλα και μικρά Ναυάγια, βυθισμένα ή ημιβυθισμένα, μεταξύ των οποίων και το ημιδιαλυμένο Δεξαμενόπλοιο SLOPS με 800 τόνους λάσπη και 500 κυβ. μέτρα πετρελαιοειδή κατάλοιπα πλοίων καθώς και το ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟ Ναρκοπλοίο Noor One που τον Ιούνιο του 2014 ξεφόρτωσε 2,1 τόνους Ηρωΐνη στην Βλύχα, την μεγαλύτερη ποσότητα που έχει συλληφθεί επί Ευρωπαϊκού εδάφους.
  • 9 χαρακτηρισμένα επικίνδυνα και επιβλαβή πλοία εκ των οποίων 7 χαρακτηρισμένα και 2 χωρίς χαρακτηρισμό (SAMOS SPIRIT και ΠΟΣΕΙΔΩΝ)
  • 4 εγκαταλειμμένα στην ξηρά σαπιοκάραβα/απόβλητα.

Θα ήταν πολύ χειρότερο αν οι Κινήσεις Πολιτών δεν έφερναν τα τελευταία 6 χρόνια το θέμα στο προσκήνιο με διάφορες δράσεις και οχλήσεις προς όλες τις Αρχές ενώ αν ανακοπεί ο ελλιμενισμός νέων εν δυνάμει επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων η κατάσταση θα γίνει πλήρως αναστρέψιμη.

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

Πως έκαναν ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στην Λεψίνα του 1870;

  Πως έκαναν ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στην Λεψίνα του 1870; Ευχές για την μεγάλη ΕΞΟΔΟ, αλώβητοι-ες από ιούς και …δαίμονες!   Share this...FacebookPinterestTwitterLinkedin

ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ

Μέσα σε δύο ημέρες, ακόμα και για τα ίδια – αμφισβητούμενα – νούμερα που παραθέτουν, το ίδιο όργανο προβαίνει σε διαφορετικές εκτιμήσεις! Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ...