Και δεύτερη έκρηξη στην ΠΥΡΚΑΛ Ελευσίνας!

Μόλις 6 ημέρες μετά την έκρηξη στην ΠΥΡΚΑΛ που είχε θλιβερό απολογισμό ένα νεκρό και δύο τραυματίες,  μια δεύτερη έκρηξη έλαβε χώρα, όπως επιβεβαιώθηκε, σε παραπλήσιο χώρο, την Παρασκευή 14 Αυγούστου στις 10 το πρωί. Ο βόμβος από την έκρηξη αυτή την φορά ήταν μικρότερης ισχύος, χωρίς ανθρώπινες απώλειες και έγινε αισθητός σε μικρή ακτίνα από το σημείο της έκρηξης σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή κυρίως του Μπλόκο και των Εργατικών Κατοικιών. Αν και στο σημείο έσπευσαν Πυροσβεστική και Αστυνομία, ουδεμία ανακοίνωση για το συμβάν υπήρξε.

Είναι πρωτοφανές! Ακριβώς 18 ημέρες μετά την θανατηφόρα έκρηξη με έναν νεκρό και δύο τραυματίες καμία Αρχή δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τίποτα για το συμβάν! Απαράδεκτη και η καθολική αποσιώπηση του δεύτερου συμβάντος!

Άκρα του τάφου σιωπή για το συμβάν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα Αρχηγεία Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, τα ΕΑΣ (πρώην ΠΥΡΚΑΛ –  κάτοχο του ακινήτου) και τα ΕΛΠΕ (ιδιοκτήτη του ακινήτου) για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος, για τα άμεσα μέτρα φύλαξης του «μη αποστρατιωτικοποιημένου» τμήματος που βρίσκεται σχεδόν σε επαφή με την εξέδρα του Δημοτικού Σταδίου της Ελευσίνας, πόσο μάλλον για την εκκαθάριση του βορειοανατολικού τμήματος  του παλαιού Πυροτεχνουργείου, η οποία καθυστερεί σχεδόν 3 χρόνια. Κανένα ουσιώδες μέτρο φύλαξης του χώρου δεν έχει ληφθεί ούτε η μελέτη απορρύπανσης του χώρου βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης ώστε να αναληφθούν χρονικές δεσμεύσεις για την υλοποίησή της.

Η επιβεβλημένη σε τέτοιες περιπτώσεις έκτακτη σύγκληση – έστω και με τηλεδιάσκεψη –  του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έγινε ποτέ, ώστε με αφορμή το συμβάν η πόλη να επαναφέρει το αίτημά της ο Ιστορικός Τόπος της ΠΥΡΚΑΛ να αποτελέσει πραγματική Ζώνη Ασφαλείας και πηγή ζωής για την πόλη.

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

LNG Photo Edited1

ΚΡΟΝΟΣ: Επιστολή στους Συμβούλους και στον Δήμαρχο.

Ναι, ακόμα και σήμερα! Οι προσεχείς ημέρες είναι κρίσιμες για όσα σχέδια εξυφαίνονται τώρα στο προσκήνιο και το παρασκήνιο για το παράκτιο μέτωπο της πόλης, ...

LNG 1

Υπάρχει λόγος σοβαρός…

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ Γιατί ο ΟΛΕ (Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας) εμμένει στο επαίσχυντο μνημόνιο συνεργασίας  με τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου); Γιατί επιλέχθηκε πάλι ...