Και δεύτερη έκρηξη στην ΠΥΡΚΑΛ Ελευσίνας!

Μόλις 6 ημέρες μετά την έκρηξη στην ΠΥΡΚΑΛ που είχε θλιβερό απολογισμό ένα νεκρό και δύο τραυματίες,  μια δεύτερη έκρηξη έλαβε χώρα, όπως επιβεβαιώθηκε, σε παραπλήσιο χώρο, την Παρασκευή 14 Αυγούστου στις 10 το πρωί. Ο βόμβος από την έκρηξη αυτή την φορά ήταν μικρότερης ισχύος, χωρίς ανθρώπινες απώλειες και έγινε αισθητός σε μικρή ακτίνα από το σημείο της έκρηξης σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή κυρίως του Μπλόκο και των Εργατικών Κατοικιών. Αν και στο σημείο έσπευσαν Πυροσβεστική και Αστυνομία, ουδεμία ανακοίνωση για το συμβάν υπήρξε.

Είναι πρωτοφανές! Ακριβώς 18 ημέρες μετά την θανατηφόρα έκρηξη με έναν νεκρό και δύο τραυματίες καμία Αρχή δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τίποτα για το συμβάν! Απαράδεκτη και η καθολική αποσιώπηση του δεύτερου συμβάντος!

Άκρα του τάφου σιωπή για το συμβάν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα Αρχηγεία Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, τα ΕΑΣ (πρώην ΠΥΡΚΑΛ –  κάτοχο του ακινήτου) και τα ΕΛΠΕ (ιδιοκτήτη του ακινήτου) για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος, για τα άμεσα μέτρα φύλαξης του «μη αποστρατιωτικοποιημένου» τμήματος που βρίσκεται σχεδόν σε επαφή με την εξέδρα του Δημοτικού Σταδίου της Ελευσίνας, πόσο μάλλον για την εκκαθάριση του βορειοανατολικού τμήματος  του παλαιού Πυροτεχνουργείου, η οποία καθυστερεί σχεδόν 3 χρόνια. Κανένα ουσιώδες μέτρο φύλαξης του χώρου δεν έχει ληφθεί ούτε η μελέτη απορρύπανσης του χώρου βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης ώστε να αναληφθούν χρονικές δεσμεύσεις για την υλοποίησή της.

Η επιβεβλημένη σε τέτοιες περιπτώσεις έκτακτη σύγκληση – έστω και με τηλεδιάσκεψη –  του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έγινε ποτέ, ώστε με αφορμή το συμβάν η πόλη να επαναφέρει το αίτημά της ο Ιστορικός Τόπος της ΠΥΡΚΑΛ να αποτελέσει πραγματική Ζώνη Ασφαλείας και πηγή ζωής για την πόλη.

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

Καίει ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ και βράζει η ΟΡΓΗ των ΚΑΤΟΙΚΩΝ!

    Μία από τις φωτιές της 10ης Ιουλίου στην ενδοχώρα του Ασπροπύργου, στην θέση Μαγούλα ή ΣΚΑΡΠΑ, καίει για περισσότερο από τρεις μήνες εκλύοντας ...

Μίκης Θεοδωράκης. Πέρασε στην αθανασία πολύ πριν αφήσει την τελευταία του πνοή…

Aπό τις πολλές επισκέψεις του αξεπέραστου Μίκη Θεοδωράκη στην Ελευσίνα οι δύο πρώτες ξεχωρίζουν. Και στις δύο προσκεκλημένος του υπερδραστήριου κατά την δεκαετία 1957-1967 Μορφωτικού ...