Τηλεδιάσκεψη για τις παρανομίες στο Καλυμπάκι

F1Με αφορμή τις τελευταίες αναφορές μας προς τις Αρχές, για τις παράνομες ενέργειες της εταιρείας PROMARINE (συμφερόντων Μιχ. Σπανόπουλου), ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ) κ. Απ. Καμαρινάκης προσκάλεσε σε Τηλεδιάσκεψη, την Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου, τις συλλογικότητες ECOELEUSIS, ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ στην οποία συμμετείχαν ο Κεντρικός  Λιμενάρχης καθώς και Υπηρεσιακά στελέχη και Νομικοί Σύμβουλοι του ΟΛΕ. 

Κατά την διαλογική συζήτηση που αναπτύχθηκε μέσω της τηλεδιάσκεψης, από τις συλλογικότητες επισημάνθηκε η παθητική συμπεριφορά του ΟΛΕ, ο οποίος είναι εντεταλμένος από το δημόσιο για την διαχείριση της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης λιμένα. Επίσης διαπιστώθηκε μια απροκάλυπτη εκ μέρους του διάθεση συγκάλυψης όλων των ενεργειών της PROMARINE η οποία επιδεικνύει άνομη συμπεριφορά και περιφρόνηση προς τις Αρχές.

Ζητήθηκε, η άμεση απομάκρυνση της «φορτηγίδας», η αποκατάσταση του αγωγού στην προτεραία κατάσταση καθώς και ο περιορισμός της ασκούμενης δραστηριότητας αυστηρά στο πλαίσιο της απόφασης παραχώρησης του ΟΛΕ. Δηλώθηκε κατηγορηματικά ότι «δεν θα επιτρέψουμε την μετατροπή, με πλάγιους παράνομους τρόπους, ενός πάρκινγκ σκαφών αναψυχής σε Ναυπηγείο όπως διακηρύσσει επανειλημμένως ο ιδιοκτήτης της PROMARINE».

Ακολουθεί ολόκληρο το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι φορείς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελευσίνα 21/04/2020

Θέμα:  Τηλεδιάσκεψη για τις παρανομίες στο Καλυμπάκι

Ανταποκριθήκαμε την Μεγάλη Πέμπτη 16/4/2020 ( ώρα 12 μ.) στην πρόσκληση σε τηλεδιάσκεψη που μας απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ). Είχε προηγηθεί επίσκεψη αντιπροσωπείας μας στο Γραφείο του τον Φεβρουάριο, έγγραφη Καταγγελία – Διαμαρτυρία μας στις 27/3, Κοινοποίηση Αναφοράς μας προς την Λιμενική Αρχή καθώς και Αίτημα Αυτοψίας προς τον ΟΛΕ σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο Καλυμπάκι, δίπλα στην ομώνυμη Μαρίνα, σε χώρο που ο ΟΛΕ έχει παραχωρήσει στην εταιρεία PROMARINE (συμφερόντων Σπανόπουλου Μιχ.)  προκειμένου «να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για Ανέλκυση – Καθέλκυση σκαφών δια της νηοδόχου του ΟΛΕ  ΑΕ και τοποθέτηση αυτών για διαχείμαση ή επιθεώρηση». Στις αναφορές μας αυτές δεν λάβαμε έως σήμερα έγγραφη απάντηση από τον ΟΛΕ. Πιο συγκεκριμένα:F2

 • Στις 31/1/2020 εντός της θαλάσσιας ζώνης λιμένα, νυχτερινές ώρες, πλωτός εκσκαφέας πραγματοποιούσε παράνομες βυθοκορήσεις – εκβαθύνσεις έμπροσθεν του προβλήτα της εγκατάστασης. Μετά από σχετική αναφορά μας από την Λιμενική Αρχή κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και σχηματίστηκε δικογραφία.
 • Στις 8/3/2020 στην περιοχή των εκβαθύνσεων, σε επαφή με τον προβλήτα, εγκαταστάθηκε πλωτό ναυπήγημα μήκους 25 μ. που φέρει άδεια «φορτηγίδας». Το ναυπήγημα στερεώθηκε σε μόνιμη θέση. Χωρίς καμία άδεια, επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί  ως  νέα νηοδόχος για ανελκύσεις – καθελκύσεις σκαφών. Στις 24 Μαρτίου εκτελέστηκαν δοκιμές της φέρουσας ικανότητας της νέας νηοδόχου – «φορτηγίδας» με τοποθέτηση σε αυτή γιγάντιου μηχανικού γερανού ανύψωσης σκαφών με ιμάντες (Travel Lift) ικανότητας ανύψωσης 140 τόνων. Για τον κατάπλου και ελλιμενισμό της «φορτηγίδας» χωρίς άδεια και έγκριση της Λιμενικής Αρχής έχει κινηθεί διαδικασία επιβολής προστίμου στην PROMARINE.
 • Στις 6/4/2020, στον χώρο της ασκούμενης δραστηριότητας διαπιστώσαμε να εκτελούνται εργασίες θραύσης σκυροδέματος πλησίον της προβλήτας καθώς και θραύση υπόγειου αγωγού ομβρίων υδάτων σε μήκος  περίπου 25 μ. Εγγράφως ζητήσαμε αυτοψία από την Λιμενική Αρχή και τον ΟΛΕ. Από την Λιμενική Αρχή κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, σχηματίστηκε δικογραφία και διενεργείται προανάκριση.

IMG 20200201 143123Κατά την διαλογική συζήτηση που αναπτύχθηκε μέσω της τηλεδιάσκεψης επισημάναμε την παθητική συμπεριφορά του ΟΛΕ, ο οποίος είναι εντεταλμένος από το δημόσιο για την διαχείριση της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης λιμένα και διαπιστώσαμε από μέρους του μια απροκάλυπτη διάθεση συγκάλυψης όλων των ενεργειών της PROMARINE η οποία επιδεικνύει άνομη συμπεριφορά και περιφρόνηση προς τις Αρχές.

Ζητήσαμε, την άμεση απομάκρυνση της «φορτηγίδας», την αποκατάσταση του αγωγού στην προτεραία κατάσταση καθώς και τον περιορισμό της δραστηριότητας αυστηρά στο πλαίσιο της απόφασης παραχώρησης του ΟΛΕ. Δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε την μετατροπή, με πλάγιους παράνομους τρόπους, ενός πάρκινγκ σκαφών αναψυχής σε Ναυπηγείο όπως διακηρύσσει επανειλημμένως ο ιδιοκτήτης της PROMARINE.

Στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο Πρόεδρος του ΟΛΕ συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη του ΟΛΕ, αντιπροσωπεία Νομικών Συμβούλων του ΟΛΕ, ο Κεντρικός  Λιμενάρχης και εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων ECOELEUSIS, ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ.

 • Λιάσκος Γιώργος, Εκπρόσωπος του ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
 • Καββαδίας Μελέτης  & Πέππα Ηρακλεία, Εκπρόσωποι της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
 • Χρηστάκης Χρήστος, Εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών ΕCOELEUSIS

 

 • Add to Phrasebook
  • No word lists for Greek -> English…
  • Create a new word list…
 • Copy

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...