Να μην βουλιάξει άλλο, να μην έρθει άλλο, να απομακρυνθούν και τ’ άλλα…

KL4 800x432 1

Καλά νέα σήμερα! Απομακρύνθηκε ρυμουλκούμενο σήμερα από την Βλύχα το επικίνδυνο και επιβλαβές Ρ/Κ «ΚΛΑΙΡΗ Τ». Πέρυσι στις 10 Νοεμβρίου πρυμνοδετημένο στην προβλήτα βυθίστηκε για λόγους που δεν έγιναν επισήμως γνωστοί προκαλώντας ρύπανση με πετρέλαιο στο θαλάσσιο περιβάλλον η οποία ευτυχώς περιορίστηκε σε μικρή έκταση με χρήση πλωτού φράγματος και άλλων απορροφητικών μέσων.

Πέντε ημέρες μετά ανελκύστηκε και παρέμενε προσδεδεμένο στον προβλήτα, σε πλεύσιμη κατάσταση, μέχρι σήμερα. Δίπλα του σε οριακή κατάσταση παραμένουν προσδεμένα στον προβλήτα τα  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΙΙ και ΚΑΛΥΨΩ.

Είναι το πρώτο πλοίο από τα 7 για τα οποία έχουν υπογραφεί 3 συμβάσεις για την ανέλκυση ή απομάκρυνσή τους. Για τα 3 της Παραλίας Ασπροπύργου δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες ανέλκυσης ενώ για το SLOPS στην Βλύχα έχουν ξεκινήσει «προεργασίες» αμφιβόλου περιβαλλοντικής ορθότητας, ενώ η  επικίνδυνη κλίση του κατασχεμένου ναρκωπλοίου NOOR1 εμποδίζει την απομάκρυνση του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι.

Είναι μακρύς ο κατάλογος: 32 μικρά και μεγάλα ναυάγια, χαρακτηρισμένα ή μη, και 11 επικίνδυνα και επιβλαβή στον Κόλπο. Δεν αρκούν μόνο οι ευχές αλλά δράση και πίεση για να μην βουλιάξει άλλο, να μην έρθει άλλο, να απομακρυνθούν και τ’ άλλα!

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

LNG Photo Edited1

ΚΡΟΝΟΣ: Επιστολή στους Συμβούλους και στον Δήμαρχο.

Ναι, ακόμα και σήμερα! Οι προσεχείς ημέρες είναι κρίσιμες για όσα σχέδια εξυφαίνονται τώρα στο προσκήνιο και το παρασκήνιο για το παράκτιο μέτωπο της πόλης, ...

LNG 1

Υπάρχει λόγος σοβαρός…

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ Γιατί ο ΟΛΕ (Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας) εμμένει στο επαίσχυντο μνημόνιο συνεργασίας  με τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου); Γιατί επιλέχθηκε πάλι ...