Να μην βουλιάξει άλλο, να μην έρθει άλλο, να απομακρυνθούν και τ’ άλλα…

Καλά νέα σήμερα! Απομακρύνθηκε ρυμουλκούμενο σήμερα από την Βλύχα το επικίνδυνο και επιβλαβές Ρ/Κ «ΚΛΑΙΡΗ Τ». Πέρυσι στις 10 Νοεμβρίου πρυμνοδετημένο στην προβλήτα βυθίστηκε για λόγους που δεν έγιναν επισήμως γνωστοί προκαλώντας ρύπανση με πετρέλαιο στο θαλάσσιο περιβάλλον η οποία ευτυχώς περιορίστηκε σε μικρή έκταση με χρήση πλωτού φράγματος και άλλων απορροφητικών μέσων.

Πέντε ημέρες μετά ανελκύστηκε και παρέμενε προσδεδεμένο στον προβλήτα, σε πλεύσιμη κατάσταση, μέχρι σήμερα. Δίπλα του σε οριακή κατάσταση παραμένουν προσδεμένα στον προβλήτα τα  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΙΙ και ΚΑΛΥΨΩ.

Είναι το πρώτο πλοίο από τα 7 για τα οποία έχουν υπογραφεί 3 συμβάσεις για την ανέλκυση ή απομάκρυνσή τους. Για τα 3 της Παραλίας Ασπροπύργου δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες ανέλκυσης ενώ για το SLOPS στην Βλύχα έχουν ξεκινήσει «προεργασίες» αμφιβόλου περιβαλλοντικής ορθότητας, ενώ η  επικίνδυνη κλίση του κατασχεμένου ναρκωπλοίου NOOR1 εμποδίζει την απομάκρυνση του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι.

Είναι μακρύς ο κατάλογος: 32 μικρά και μεγάλα ναυάγια, χαρακτηρισμένα ή μη, και 11 επικίνδυνα και επιβλαβή στον Κόλπο. Δεν αρκούν μόνο οι ευχές αλλά δράση και πίεση για να μην βουλιάξει άλλο, να μην έρθει άλλο, να απομακρυνθούν και τ’ άλλα!

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

Εφ’ άπαξ τα ωφελήματα, μόνιμες οι βλάβες!

Όταν το 2018 ανακοινώθηκε από τον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) το έργο της καλωδιακής ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, παρότι διαπιστώσαμε γενικότερα οφέλη, ...

Containers ΤΕΛΟΣ!

Μετά την γενικευμένη κατακραυγή, από το πρωί σήμερα, άρχισε στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας το ξήλωμα των καλουπιών και του πλέγματος που είχε τοποθετηθεί για ...