Να μην βουλιάξει άλλο, να μην έρθει άλλο, να απομακρυνθούν και τ’ άλλα…

KL4 800x432 1

Καλά νέα σήμερα! Απομακρύνθηκε ρυμουλκούμενο σήμερα από την Βλύχα το επικίνδυνο και επιβλαβές Ρ/Κ «ΚΛΑΙΡΗ Τ». Πέρυσι στις 10 Νοεμβρίου πρυμνοδετημένο στην προβλήτα βυθίστηκε για λόγους που δεν έγιναν επισήμως γνωστοί προκαλώντας ρύπανση με πετρέλαιο στο θαλάσσιο περιβάλλον η οποία ευτυχώς περιορίστηκε σε μικρή έκταση με χρήση πλωτού φράγματος και άλλων απορροφητικών μέσων.

Πέντε ημέρες μετά ανελκύστηκε και παρέμενε προσδεδεμένο στον προβλήτα, σε πλεύσιμη κατάσταση, μέχρι σήμερα. Δίπλα του σε οριακή κατάσταση παραμένουν προσδεμένα στον προβλήτα τα  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΙΙ και ΚΑΛΥΨΩ.

Είναι το πρώτο πλοίο από τα 7 για τα οποία έχουν υπογραφεί 3 συμβάσεις για την ανέλκυση ή απομάκρυνσή τους. Για τα 3 της Παραλίας Ασπροπύργου δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες ανέλκυσης ενώ για το SLOPS στην Βλύχα έχουν ξεκινήσει «προεργασίες» αμφιβόλου περιβαλλοντικής ορθότητας, ενώ η  επικίνδυνη κλίση του κατασχεμένου ναρκωπλοίου NOOR1 εμποδίζει την απομάκρυνση του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι.

Είναι μακρύς ο κατάλογος: 32 μικρά και μεγάλα ναυάγια, χαρακτηρισμένα ή μη, και 11 επικίνδυνα και επιβλαβή στον Κόλπο. Δεν αρκούν μόνο οι ευχές αλλά δράση και πίεση για να μην βουλιάξει άλλο, να μην έρθει άλλο, να απομακρυνθούν και τ’ άλλα!

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

kyriaki 5i iouniou 2022 ora 11 p

Κυριακή 5η Ιουνίου 2022 (ώρα 11 π.μ). Ραντεβού στον ΚΡΟΝΟ (video)

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος θα μας βρει την Κυριακή 5/6/2022 (ώρα 11 π.μ) έξω από τον ΚΡΟΝΟ σε εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της ...

Facebook LNG v3

Στον ΚΡΟΝΟ 5η Ιουνίου (11π.μ) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ: ΟΧΙ διακίνηση LNG μέσα από την Ελευσίνα!

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην διακίνηση Yγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) μέσω του οδικού δικτύου της Ελευσίνας σε μη διασυνδεδεμένες εγκαταστάσεις ανά την ...