Στέλνουμε την Επιστολή στον Πρωθυπουργό!

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εντείνονται οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση του χαρακτηρισμού της ΠΥΡΚΑΛ ως Ιστορικού Τόπου και κτηρίων της ως διατηρητέων μνημείων.

Μέσω της Ιστοσελίδας https://savepyrkal.gr , μπορείτε να διαβάσετε αλλά και να στείλετε την ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

Η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων έτυχε ευρείας αποδοχής από τις αναγνωρισμένου κύρους οργανώσεις προστασίας της αρχιτεκτονικής και βιομηχανικής κληρονομιάς (το Ελληνικό τμήμα του ΙCOMOS, η ΜONUMENTA, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το ελληνικό τμήμα του ΤΙCCIH,  ΣΑΔΑΣ – Τμήμα Αττικής).

Μετά  την εκδήλωση των προθέσεων της νέας Υπουργού Πολιτισμού να επαναφέρει το θέμα στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων οι οργανώσεις ζητούν με επιστολές τους προς την Υπουργό την μη επαναφορά του θέματος, την υπογραφή της απόφασης και την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με ψήφισμά του του Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας τονίζει ότι δε συντρέχει λόγος αναπομπής στο ΚΣΝΜ για λήψη νέας γνωμοδότησης, αφού η υπάρχουσα είναι ισχυρή, νόμιμη και επιστημονικά τεκμηριωμένη και προτρέπει την Υπουργό να προβεί στην έκδοση απόφασης, με  βάση την ισχύουσα ως άνω γνωμοδότηση και στη Δημοσίευση της στο Φ.Ε.Κ.

 

PYRKAL

Μέσω της Ιστοσελίδας https://savepyrkal.gr , στέλνουμε όλοι την ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...