Ποιο είναι το πολιτικό σας βάρος κ.κ Βουλευτές;

80968884 997824157258515 7580836986492026880 nΓιατί αξιότιμοι κ.κ  Βουλευτές της Δυτικής Αττικής ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στην καρδιά της βιομηχανίας και μάλιστα σε αυτή την ζωτικής σημασίας θέση για την Ελευσίνα και τις Εργατικές Κατοικίες Μάνδρας να χαρακτηριστεί το ανενεργό συγκρότημα της ΠΥΡΚΑΛ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ;  Μήπως έχουμε δεύτερο στο Θριάσιο και μας διαφεύγει; Γιατί δεν επιτρέπεται να διασώσουμε την Ιστορική μνήμη και να ζήσουμε ασφαλέστερα; Και ποιες πρωτοβουλίες έχετε πάρει; Ποια η αντίδρασή σας; Ποιο είναι άραγε το πολιτικό σας βάρος; Εν τέλει ποια είναι η γνώμη σας; Γιατί δεν την λέτε;  Όχι – όχι,  δεν σας ζητάμε να κάνετε μια ερώτηση στην Βουλή για να χτίσετε άλλοθι. Να απαιτήσετε σας ζητάμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ και να φέρετε μια Απόφαση υπογεγραμμένη με τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΠΟ.  Σημαία σας έπρεπε να είχατε κάνει την ίδια την Εισήγηση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού! Αυτή που πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων 7 μόλις άτομα του γνωμοδοτικού οργάνου  που διόρισε επί τούτου η θλιβερή Υπουργός Πολιτισμού.  Δεν σας λείπει πλέον η πληροφόρηση από εμάς – μόνοι σας έπρεπε να την ζητήσετε! Ιδού:

«Διότι αποτελεί σημαντικό τεκμήριο της βιομηχανικής ιστορίας της Ελλάδας των αρχών του 20ου αιώνα και τοπόσημο για την πόλη της Ελευσίνας, καθώς η έκταση της εργοστασιακής εγκατάστασης  διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της περιοχής της Ελευσίνας σε βιομηχανική ζώνη, διακρίνεται η αξία και σημασία των κτηριακών εγκαταστάσεων από άποψη αρχιτεκτονική και κατασκευαστική για την μελέτη των κτηρίων της βιομηχανικής κληρονομιάς, ενώ κρίνεται σημαντική η προσφορά της εταιρείας στην αμυντική θωράκιση της χώρας σε κρίσιμες φάσεις της νεώτερης ιστορίας και η κοινωνική διάσταση της επιχείρησης μέσω της προσφοράς εργασίας σε πλήθος εργαζομένων σε μια περίοδο που καλύπτει χρονικά περισσότερα από 80 χρόνια».

Αυτή την προοπτική του χαρακτηρισμού του ακινήτου ως ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ θέλησαν να αποτρέψουν τα ΕΛΠΕ τον Δεκέμβριο του 2017 όταν παρανόμως εξέδωσαν δύο Άδειες ολοκληρωτικής κατεδάφισης και ισοπέδωσης των καταλοίπων της βιομηχανικής κληρονομιάς στην ΠΥΡΚΑΛ.

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

zoni5.1

Ή …πράσινο ή επί τας…

Ναι, το θέλουμε! Έχετε υποχρέωση να το κάνετε από το άρθρο 12 της οδηγίας SEVESO III. Είναι και επιταγή του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου. Είστε υποχρεωμένοι ...

Manhattan!

Τώρα που η γκαζιέρα (ΠΕΤΡΟΛΑ) έγινε μαμούθ (ΕΛΠΕ ΒΕΕ) κι η Ελευσίνα έγινε … Μanhattan! Τώρα που η φλόγα λαμπαδιάζει τον ουρανό της, φεγγοβολά το ...