ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! Τρεις φορές ΑΙΣΧΟΣ!

 

Την σημερινή συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση ενεργειών στήριξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας διάλεξε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για να ανακοινώσει ότι αναπέμπει το θέμα της κήρυξης της ΠΥΡΚΑΛ ως Ιστορικού Τόπου και σειράς κτηρίων ως διατηρητέων μνημείων στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων! Μάλιστα ψευδώς δήλωσε ότι δεν είχε υπογραφεί η κήρυξη της ΠΥΡΚΑΛ από την προκάτοχό της Υπουργό Πολιτισμού κα Μυρσίνη Ζορμπά.

Ιδού η Απόφαση της κας  Ζορμπά η οποία εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο με Κωδικό Δημοσιεύματος 35274/2019.

Ιδού και η ερώτηση της Δημοσιογράφου καθώς και η απάντηση της Υπουργού όπως καταχωρήθηκαν στο επίσημο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΥ (Δημοσιογράφος): «Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω για τις υποδομές στην Ελευσίνα και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε τι σημείο βρίσκεται; Σε τι επίπεδο; Αφενός. Και αφετέρου, έχει κηρυχθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων τον Ιούλιο το πρώην βιομηχανικό εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ ως ιστορικός τόπος…»

ΥΠΟΥΡΓΟΣ (Λ. Μενδώνη): «Το θέμα της ΠΥΡΚΑΛ θα επανέλθει στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, θα επανέλθει πολύ γρήγορα, διότι αν υπήρχε η πολιτική βούληση να υπογραφεί, θα μπορούσε να έχει υπογραφεί η πράξη. Επομένως, αυτή τη στιγμή εγώ θεωρώ, θα ήθελα να έχω τη γνωμοδότηση, μια νέα γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων και όχι την παλιά. Δεν είναι θέμα των εορτασμών, δεν εμπίπτει, όμως, στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα η ΠΥΡΚΑΛ. Αν ήθελαν να την υπογράψουν την κήρυξη της ΠΥΡΚΑΛ έτσι όπως γνωμοδότησε το συμβούλιο, θα μπορούσαν να την υπογράψουν μέχρι τις εκλογές.»

Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;
Θα επανέλθουμε.

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

Εφ’ άπαξ τα ωφελήματα, μόνιμες οι βλάβες!

Όταν το 2018 ανακοινώθηκε από τον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) το έργο της καλωδιακής ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, παρότι διαπιστώσαμε γενικότερα οφέλη, ...

Containers ΤΕΛΟΣ!

Μετά την γενικευμένη κατακραυγή, από το πρωί σήμερα, άρχισε στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας το ξήλωμα των καλουπιών και του πλέγματος που είχε τοποθετηθεί για ...