Δεν ήταν λάθος, αλλά κάτι χειρότερο, ήταν έγκλημα!

pyr 8Παραμονές της υπογραφής νέας Υπουργικής Απόφασης για τον χαρακτηρισμό της ΠΥΡΚΑΛ ως Ιστορικού Τόπου και 13 κτηρίων της ως διατηρητέων μνημείων, με μεθοδικές παρασκηνιακές κινήσεις, χέρια βανδάλων ασέλγησαν πάνω στο πράσινο του ακινήτου κατακρεουργώντας μερικές δεκάδες ευκαλύπτων. Αδιάψευστη η φωτογραφική μαρτυρία.

Ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, καταγγείλαμε την αποτρόπαιη και παράνομη πράξη. Χθες τα αλυσοπρίονα σίγησαν.

Όπως πληροφορούμαστε τώρα, τα αλυσοπρίονα δούλευαν στο εσωτερικό του χώρου από τα μέσα Οκτωβρίου αφήνοντας το περιμετρικό πράσινο αλώβητο, προφανώς για να μην γίνουν αντιληπτές οι ενέργειες.

Το μυαλό πάει οπουδήποτε, σε όλες τις κατευθύνσεις…

Παραφράζοντας την ρήση του Υπουργού του Ναπολέοντα, δεν ήταν λάθος, αλλά κάτι χειρότερο, ήταν έγκλημα!

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν…

photo

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...