Έντονα επεισόδια δυσοσμίας από τα ΕΛΠΕ σε Ελευσίνα και Μάνδρα

fotosmoke

Τα ιδιαίτερα έντονα – κατά το τελευταίο δεκαήμερο –  περιστατικά δυσοσμίας από το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα προκαλούν την δίκαιη αγανάκτηση των συμπολιτών μας. Η δυσοσμία κατά κύματα επισκέπτεται μεγάλες περιοχές του Δήμου (ακόμα και στην Μαγούλα) και παραμένει για πολύ μέσα στα σπίτια. Πάνω από 20 επεισόδια δυσοσμίας έχουμε καταγράψει από τον Μάρτιο έως σήμερα χωρίς να εξαντλείται ο κατάλογος.

Τα περιστατικά διαψεύδουν όλες τις κατά καιρούς Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των ΕΛΠΕ, αναδεικνύουν την ανεπάρκεια των Εγκεκριμένων Περιβαλλοντικών Όρων που έχουν τεθεί και επιβεβαιώνουν την κατάρρευση των υποστελεχωμένων επίσημων μηχανισμών ελέγχου.

Αν ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, που από τον Μάρτιο, για λογαριασμό της Περιφέρειας, πραγματοποιεί μετρήσεις με τρεις Σταθμούς, στο 3ο Δημ. Σχολείο Μάνδρας (Εργατικές Κατοικίες), στο 4ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας και στο 7ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας, αδυνατεί να καταγράψει ακόμα και αυτά τα επεισόδια και να εντοπίσει τις πηγές της δυσοσμίας τότε η μεθοδολογία του είναι παντελώς αλυσιτελής και πρέπει να την αναθεωρήσει. Έτσι κι αλλιώς, εμείς οι κάτοικοι, ούτε τις ανεμολογικές συνθήκες μπορούμε να τροποποιήσουμε, ούτε τις λειτουργίες της όσφρησης μπορούμε να αλλάξουμε!

Σε κάθε περίπτωση η θέσπιση Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου καθώς και η καταγραφή των εκπομπών των διυλιστηρίων των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο σε πραγματικό χρόνο είναι εκ των ων ουκ άνευ.

71705765 923225231385075 5309439215560294400 n

Ας μην το έχουν δεδομένο, οι κρατούντες αλλά και η εταιρεία, ότι στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε, οι κάτοικοι θα παραμείνουν αδρανείς και θα αδιαφορήσουν για την διαφύλαξη της υγείας τους αλλά και για την διεκδίκηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής. Δεν θα αργήσουν να πλησιάσουν τα κάγκελα… Στην Δυτική Θεσσαλονίκη που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα από την λειτουργία του διυλιστήριου των ΕΛΠΕ έχουν ήδη ξεκινήσει. Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, το πρωί,  πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εγκατάσταση.

Εδώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να πάψει να είναι ουραγός – όπως στο πρόσφατο παρελθόν – και να μπει μπροστά! Πρέπει να καταπιαστεί με σοβαρότητα με το θέμα. Ακολουθώντας ενεργητική στάση οφείλει να οριοθετήσει με σαφήνεια τις διεκδικήσεις της πόλης από την εταιρεία και την Πολιτεία, να ενεργοποιήσει τους πολίτες και να απαιτήσει με όλους τους τρόπους την άμεση λήψη μέτρων αντιμετώπισης της δυσοσμίας και ενίσχυσης της ασφάλειας της εγκατάστασης. Θέλουμε να έχει συνέχεια η πρώτη θετική αντίδραση του νέου Δημάρχου Ελευσίνας με την αποστολή επιστολών προς τα ΕΛΠΕ. Πρώτοι θα βοηθήσουμε…

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

kyriaki 5i iouniou 2022 ora 11 p

Κυριακή 5η Ιουνίου 2022 (ώρα 11 π.μ). Ραντεβού στον ΚΡΟΝΟ (video)

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος θα μας βρει την Κυριακή 5/6/2022 (ώρα 11 π.μ) έξω από τον ΚΡΟΝΟ σε εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της ...

Facebook LNG v3

Στον ΚΡΟΝΟ 5η Ιουνίου (11π.μ) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ: ΟΧΙ διακίνηση LNG μέσα από την Ελευσίνα!

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην διακίνηση Yγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) μέσω του οδικού δικτύου της Ελευσίνας σε μη διασυνδεδεμένες εγκαταστάσεις ανά την ...