Δεύτερη απόπειρα να φέρουν και το κατασχεμένο ΜEKONG SPIRIT από το Λαύριο στην Ελευσίνα!

MEKONG SPIRITΠληροφορούμαστε ότι με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας εξασφαλίστηκε από την Εισαγγελία της Ρόδου παραγγελία για την μεταφορά και του κατασχεμένου, λόγω έκνομων ενεργειών, πλοίου MEKONG SPIRIT από το Λαύριο – όπου βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2018 – στην Ελευσίνα!

Είναι η δεύτερη φορά, που επιχειρείται η μεταφορά του, μετά τον Δεκέμβρη του 2018, όταν το Υπουργείο μεθόδευε την ρυμούλκηση του φορτηγού πλοίου MEKONG SPIRIT (μήκους 150 μ και χωρητικότητας 12.380 dwt στην Ελευσίνα, προφανώς δίπλα στα άλλα κατασχεμένα που σαπίζουν στην Βλύχα.

Η μεταφορά του MEKONG SPIRIT στην Βλύχα θα είναι το πρώτο αρνητικό αποτύπωμα της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας στον Κόλπο της Ελευσίνας. Θα επιβεβαιωθεί ότι συνεχίζεται η ολέθρια πολιτική να θεωρείται η ακτογραμμή της Ελευσίνας (μέλλουσας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης) ιδανικός προορισμός για οτιδήποτε ανεπιθύμητο πλέει στα ελληνικά ύδατα και λιμάνια. Μια πολιτική που συσσώρευσε τεράστια περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά κόστη.

Καλούμε το Υπουργείο Ναυτιλίας να εγκαταλείψει κάθε τέτοια ενέργεια, ακόμα και σκέψη. Αναμένουμε τις έμπρακτες αντιδράσεις του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ) καθώς και του Δήμου Ελευσίνας.

________________

Το Φ/Γ πλοίο «MEKONG SPIRIT» σημαίας Μάλτας, χωρητικότητας 12,380 dwt λίγο μετά τον απόπλου του από το λιμάνι της Σμύρνης στην Τουρκία τον Mάϊο του 2017, συνελήφθη από την Ελληνική Ακτοφυλακή, η οποία και συνόδευσε το πλοίο στη ναυτική βάση της Σούδας, στην Κρήτη καθώς οι ελληνικές αρχές δεν είχαν ενημερωθεί από τον πλοίαρχο για το επικίνδυνο φορτίο (29 containers με εκρηκτικά και φυσίγγια) που μετέφερε. Θεωρήθηκε δε ότι το φορτίο που κατευθυνόταν προς το Σουδάν παραβίαζε κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ.

Στη συνέχεια, υπό άκρα μυστικότητα, το Mekong Spirit οδηγήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ξεφορτώθηκαν τα πυρομαχικά για να αποθηκευτούν σε στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας. Εξετάστηκε το σενάριο το πλοίο να οδηγηθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ή του Βόλου, όμως από τον Φεβρουάριο του 2018 βρίσκεται στο Λαύριο.

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...