ΠΥΡΚΑΛ: Αυτοψία του Κεντρικού Συμβούλιου Νεωτέρων Μνημείων (βίντεο με drone)

https://youtu.be/v_jXBbcEuFU

Την προηγούμενη Πέμπτη το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων συνεδρίασε προκειμένου να εξετάσει τα αιτήματά μας που αφορούν: 1) στον χαρακτηρισμό του ακινήτου της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα ως ιστορικού τόπου – τεκμήριο της βιομηχανικής ιστορίας της πόλης και 2) στον χαρακτηρισμό ως νεωτέρων μνημείων κτηρίων στο βόρειο και νότιο συγκρότημα καθώς και του κινητού – υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Τα αιτήματά μας – όπως τεκμηριώθηκαν στην πρόταση που κατατέθηκε πέρυσι από την MONUMENTA – υποστήριξαν μαζί μας εκπρόσωποι του ΙCOMOS, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, του ΤΙCCIH καθώς και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ.

Το Κεντρικό Συμβούλιο αποφάσισε την αναβολή της συζήτησης προκειμένου την προσεχή Τετάρτη (12/6) Επιτροπή του να πραγματοποιήσει αυτοψία στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ που έχει περιέλθει από το 2017 στην ιδιοκτησία των ΕΛΠΕ.

Το βίντεο – της Pcaptures Aerial την οποία ευχαριστούμε θερμά – δείχνει με τον πιο παραστατικό τρόπο τα πάντα: την ανεκτίμητη αρχιτεκτονική και βιομηχανική κληρονομιά αυτού του ιστορικού τόπου που πρέπει να διασωθεί, την θέση του ακινήτου της ΠΥΡΚΑΛ ανάμεσα στην πόλη και το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ καθώς και τις δυνατότητες να εφαρμοστεί στην πράξη ένα παράδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και υποχρέωσης.

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...