ΠΥΡΚΑΛ: Αυτοψία του Κεντρικού Συμβούλιου Νεωτέρων Μνημείων (βίντεο με drone)

Την προηγούμενη Πέμπτη το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων συνεδρίασε προκειμένου να εξετάσει τα αιτήματά μας που αφορούν: 1) στον χαρακτηρισμό του ακινήτου της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα ως ιστορικού τόπου – τεκμήριο της βιομηχανικής ιστορίας της πόλης και 2) στον χαρακτηρισμό ως νεωτέρων μνημείων κτηρίων στο βόρειο και νότιο συγκρότημα καθώς και του κινητού – υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Τα αιτήματά μας – όπως τεκμηριώθηκαν στην πρόταση που κατατέθηκε πέρυσι από την MONUMENTA – υποστήριξαν μαζί μας εκπρόσωποι του ΙCOMOS, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, του ΤΙCCIH καθώς και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ.

Το Κεντρικό Συμβούλιο αποφάσισε την αναβολή της συζήτησης προκειμένου την προσεχή Τετάρτη (12/6) Επιτροπή του να πραγματοποιήσει αυτοψία στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ που έχει περιέλθει από το 2017 στην ιδιοκτησία των ΕΛΠΕ.

Το βίντεο – της Pcaptures Aerial την οποία ευχαριστούμε θερμά – δείχνει με τον πιο παραστατικό τρόπο τα πάντα: την ανεκτίμητη αρχιτεκτονική και βιομηχανική κληρονομιά αυτού του ιστορικού τόπου που πρέπει να διασωθεί, την θέση του ακινήτου της ΠΥΡΚΑΛ ανάμεσα στην πόλη και το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ καθώς και τις δυνατότητες να εφαρμοστεί στην πράξη ένα παράδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και υποχρέωσης.

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

DSC01050 2 800x600 1

Ο Κόλπος της Ελευσίνας ως πηγή ζωής!

Μπορεί η δυναμική μας κινητοποίηση τον Ιούνιο να απέτρεψε προσωρινά την φορτοκεφόρτωση LNG (Yγροποιημένου Φυσικού Αερίου) στον ΚΡΟΝΟ και την διακίνησή του μέσω των οδών ...

pyrkal2

SAVEPYRKAL: Ψέματα και αλήθειες για την ΠΥΡΚΑΛ!

Με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Ελευσίνα (Πέμπτη 6/10/2022) η Πρωτοβουλία SAVEPYRKAL για την διάσωση της ΠΥΡΚΑΛ ως ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ και Ζώνης ...