Πρώτη φορά …Δυτικά;

20171207 125719Ακριβώς ένα μήνα μετά τον Αρμαγεδόνα στην Μάνδρα η Κυβέρνηση υποχρεώνεται  να στρέψει το βλέμμα προς τα …Δυτικά!

Το Έκτακτο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Αττικής δε θα γινόταν αν δεν μεσολαβούσε η τραγωδία με 23 ανθρώπινα θύματα, με υλικές ζημιές και εκατοντάδες κατεστραμμένες περιουσίες, με ανυπολόγιστες βλάβες στον κοινωνικό ιστό αλλά και στο οικοσύστημα – οι οποίες ούτε καν καταγράφονται…

Οι διαχρονικές ευθύνες δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί ωστόσο η απόδοσή τους έχει καταντήσει ένα εύκολο σπορ που μας απομακρύνει από την εστίαση στην  επόμενη μέρα για την αναζήτηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις πόλεις του Θριάσιου.

Σήμερα είναι η Μάνδρα, αλλά κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει τις 20 εγκαταστάσεις SEVESΟ στο Θριάσιο και την Μεγαρίδα καθώς και το περιβαλλοντικό όνειδος της Φυλής. Κάθε άλλο παρά άτρωτες είναι οι πόλεις του Θριάσιου από την επανάληψη ανάλογων πλημμυρικών συμβάντων ή από τεχνολογικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης.

Οι ευθύνες των προηγούμενων Κυβερνήσεων δεν καθιστούν λιγότερο υπεύθυνη την παρούσα Κυβέρνηση να δώσει λύσεις και να πραγματοποιήσει μεγάλες ανατροπές που θα καταστήσουν την Δυτική Αττική ισότιμη περιφερειακή ενότητα με τις υπόλοιπες, στα βάρη και στις ωφέλειες… Από αυτά θα κριθεί! Στην μνημονιακή γλώσσα των καιρών η διαφημιζόμενη από το Συνέδριο ΑΝΑΤΑΞΗ της Δυτικής Αττικής, έχει προαπαιτούμενα και η αξιολόγηση των πολιτών θα είναι αυστηρή.

1)   Θα είναι τραγικό αν ο Πρωθυπουργός, την Κυριακή το βράδυ, δεν ανακοινώσει και εγγυηθεί, τουλάχιστον:

·      Fast track διαδικασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Θριάσιου Πεδίου με ολιστική θεώρηση καθώς και επανορθωτικά μέτρα ανακούφισης των πληγέντων στην Μάνδρα

·      Απόρριψη των σχεδίων εξόρυξης βωξίτη στα Μέγαρα,

·      Απόδοση των τμημάτων του θαλάσσιου μετώπου της Ελευσίνας, στο Καλυμπάκι,  στην Βλύχα και έμπροσθεν το Παλαιού Ελαιουργείου στον Δήμο καθώς και ένταξη στο των ανενεργών εργοστασίων  ΚΡΟΝΟΣ – ΒΟΤΡΥΣ – ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ στο πρόγραμμα ανταλλαγών της Τράπεζας Γης του Ελληνικού.

·      Εξουδετέρωση της περιβαλλοντικής βόμβας, του ημιδιαλυμένου πλοίου Slops,  για το οποίο έχουμε  καταθέσει  αναφορά στην Εισαγγελέα Περιβάλλοντος. ( Η κοστολόγηση της εξουδετέρωσης από τον  Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας είναι σκανδαλωδώς αστρονομική).

20170927 1352232)   Θα είναι τραγικό αν η Περιφερειάρχης, την Κυριακή το βράδυ, δεν ανακοινώσει, τουλάχιστον:

·      την εγκατάλειψη των σχεδίων για νέους Χώρους Υγειονομικής Ταφής των Απορριμμάτων, των Υπολειμμάτων και των  Επικινδύνων Αποβλήτων στην Μάνδρα, στο Μελετάνι και στο Λατομείο ΤΙΤΑΝ, ή στο Λατομείο Μουσαμά  και δεν ονοματίσει τις αντίστοιχες επιλογές της για την Ανατολική και Βόρεια Αττική που για χρόνια απέχουν των βαρών ενώ η χωματερή της Φυλής έχει κορεστεί!

3)   Θα είναι τραγικό, αν ο Δήμαρχος Ελευσίνας στον χαιρετισμό του, την Κυριακή το βράδυ, δεν απαιτήσει – εκτός από τα παραπάνω – επιπλέον: την θέσπιση ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ στο Θριάσιο και την Μεγαρίδα, την θεσμοθέτηση ΖΩΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ με απόδοση στον Δήμο των εκτάσεων και την επαναλειτουργία ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις ράγες του ΟΣΕ ενόψει και της ανάληψης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από την Ελευσίνα για το 2021.

4)   Τέλος, θα είναι τραγικό, αν όλοι εμείς οι φορείς, δοθείσης της ευκαιρίας,  δεν καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την επόμενη μέρα με τεκμηριωμένο τρόπο και διεκδικητικό πνεύμα.

Ήδη, έγκαιρα,  από την προηγούμενη Τετάρτη (13/12)  η Κίνηση Πολιτών ΕCOELEUSIS έχει στείλει  6 +1 Υπομνήματα και Επιστολές προς τον  Πρωθυπουργό, τους Αρμόδιους Υπουργούς και  Αν. Υπουργούς, στην Περιφέρεια και στην Αντιπεριφέρεια Δυτ. Αττικής  στα οποία εκτίθενται αναλυτικά  οι προτάσεις και θέσεις μας για όλα τα προαναφερόμενα.

Για τις προτάσεις μας αυτές θα απαιτήσουμε να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις στις προγραμματισμένες συνεδρίες στα Μέγαρα και στην Ελευσίνα.

Διαβάστε ΕΔΩ το Υπόμνημα για την Αντιπλημμυρική Θωράκιση του Θριάσιου Πεδίου.

Διαβάστε ΕΔΩ την Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για το θαλάσσιο μέτωπο της Ελευσίνας

Διαβάστε ΕΔΩ το Υπόμνημα για την θέσπιση ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ.

Διαβάστε ΕΔΩ  το Υπόμνημα για την ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ καθώς και για την ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Διαβάστε ΕΔΩ το Υπόμνημα για την σωτηρία των Μνημείων της Βιομηχανικής Κληρονομιάς

Διαβάστε ΕΔΩ το Υπόμνημα για την επαναλειτουργία του ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

Διαβάστε ΕΔΩ το Υπόμνημα για τους νέους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και Επικίνδυνων αποβλήτων στη Δυτ. Αττική.

 

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσια

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...