Σωστά το αίτημα στον Πρωθυπουργό, στην Κυβέρνηση, στους Βουλευτές, στο ΤΑΙΠΕΔ!

gevlΜε χθεσινή τους (10/10) επιστολή προς τον Πρωθυπουργό οι Κινήσεις Πολιτών ΕCOELEUSIS και ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ζητούν την παρέμβασή του καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλίας και ενεργειών από τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου:

·      Να μην εγκριθεί η παραχώρηση απλής χρήσης τμήματος χερσαίας ζώνης στην Εταιρεία «Θ. Μ. ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – Ναυπηγήσεις και διαλύσεις πλοίων», από το ΔΣ του ΟΛΕ. Μια τέτοια παράνομη και καταχρηστική πράξη θα αποτελέσει πραγματική κερκόπορτα για την αναβίωση Ναυπηγείου – Διαλυτήριου και μάλιστα με νέες επιχωματώσεις  πλέον των 11 στρ. θάλασσας σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό του Καλυμπακίου και θα τινάξει στον αέρα την μελέτη για την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής.   Ταυτόχρονα ζητείται ο αποχαρακτηρισμός  του τμήματος της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, έκτασης 10,6, στην περιοχή Καλυμπάκι και η παραχώρησή τους στον Δήμο Ελευσίνας.

·      Να αποχαρακτηριστεί το τμήμα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα στον όρμο της Βλύχας,  ανατολικά των υφιστάμενων επιχωματώσεων, και να παραχωρηθεί στον Δήμο Ελευσίνας με σκοπό την ανάπλαση και εξυγίανση της περιοχής στη οποία έχουν συσσωρευτεί κατασχεμένα και επικίνδυνα και επιβλαβή σαπιοκάραβα.

·      Να τροποποιηθεί / αναθεωρηθεί η  σύμβαση παραχώρησης του Δημοσίου προς τον ΟΛΕ (Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας) προκειμένου να αποδοθεί η χερσαία ζώνη που δεν συνδέεται με τις λιμενικές εγκαταστάσεις, στον ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ και να αναπλαστεί ως περιοχή πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, εν όψει και της ανακήρυξης της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021.

Η επιστολή  κοινοποιήθηκε στους εμπλεκόμενους Υπουργούς Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών, στους Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής καθώς και στο ΤΑΙΠΕΔ.

100 1915Η αναγκαιότητα αποστολής της επιστολής στον Πρωθυπουργό προέκυψε τόσο από το πρόσφατο τελεσίγραφο του Προέδρου του ΟΛΕ ότι εντός δεκαημέρου το Δ.Σ του ΟΛΕ θα λάβει απόφαση παραχώρησης χερσαίας ζώνης λιμένα στο Καλυμπάκι  όσο και από την παντελώς λανθασμένη και ατεκμηρίωτη μεταφορά του σχετικού αιτήματος προς τον Πρωθυπουργό όπως αυτό διατυπώθηκε στην κοινή επιστολή Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου Ελευσίνας με ημερομηνία 3/10.

Συγκεκριμένα, με την ανωτέρω επιστολή τους και χωρίς ορθή επανάληψή της,  ζητήθηκε παντελώς λανθασμένα από τον Πρωθυπουργό να αποδοθούν «οι χώροι των πρώην διαλυτηρίων πλοίων Μπακόπουλου και Σάββα» ενώ το πάγιο αίτημα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας αναφέρεται, όχι σε ατομικές ιδιοκτησίες, αλλά στην παραχώρηση ιδιοκτησιών του Δημοσίου που διαχειρίζεται ο ΟΛΕ στο Καλυμπάκι και στην Βλύχα!

Εν τω μεταξύ, η Δημοτική Αρχή δεν θα αποφύγει νέα συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο για την χάραξη ακολουθίας ενεργειών και κινητοποιήσεων με σκοπό την αποτροπή της λήψης αυτής της επαίσχυντης απόφασης αλλά και της προώθησης του γενικότερου αιτήματος που αφορά στο παράκτιο μέτωπο της πόλης. Οι εννέα υπογραφές των Συμβούλων της Αντιπολίτευσης που συνοδεύουν το αίτημα άμεσης σύγκλησης του Συμβουλίου την υποχρεώνουν να φέρει το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης.

Η Επιστολή των Κινήσεων Πολιτών  ΕΔΩ

Η Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχου ΕΔΩ

 

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσια

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...