Πάρκαραν το σαπιοκάραβο «ΝΗΣΟΣ ΥΔΡΑ», σε οικόπεδο, στην Βλύχα!

g1Συνέβη στην Ελευσίνα, στην Βλύχα, χθες Σάββατο (21/10), χάρη στην ασύγγνωστη αμέλεια της Αντιπεριφέρειας και την παντελή αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής.

Στις 23 Σεπτεμβρίου, παρά την γιγάντια επιχείρηση που είχε στηθεί,  είχαμε αποτρέψει την μετεγκατάσταση ενός σαπιοκάραβου – πραγματικού απόβλητου –  και μάλιστα χαρακτηρισμένου ως επικίνδυνο κι επιβλαβές, από την χερσαία ζώνη λιμένα στην Βλύχα, στην ενδοχώρα της Βλύχας, σε οικόπεδο όπου στο παρελθόν λειτουργούσε το τριτοκοσμικό διαλυτήριο της «Αφοί Σάββα» με χρέη προς τον Δήμο άνω των 400.000 €!

Είχαμε επισημάνει  (διαβάστε ΕΔΩ) ότι η επιχείρηση θα επαναληφθεί σύντομα και καλούσαμε την Αντιπεριφέρεια και τον Δήμο να πράξουν τα δέοντα. Ενημερώσαμε τον Δήμο αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη. Μάλιστα στις 25/9  οι Κινήσεις Πολιτών ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ και ΕCOELEUSIS κατέθεσαν γραπτή τους αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία Περιβάλλοντος της Αντιπεριφέρειας. Η έκθεση αυτοψίας της Αντιπεριφέρειας ουδέποτε πήγε στο Λιμεναρχείο, ούτε κοινοποιήθηκε οτιδήποτε σε εμάς.

Χθες Σάββατο η επιχείρηση επαναλήφθηκε και το κουφάρι ..πάρκαρε σε οικόπεδο που έχει μετατραπεί σε «μάνδρα» διαφόρων αποβλήτων (σίδηρα, ξύλα, λαμαρίνες, ένα μικρό πλοιάριο – αντίκα κ.α). Η «δραστηριότητα» αυτή ασκείται, άγνωστο από ποιον, χωρίς καμία αδειοδότηση.

Είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι το σχέδιο είναι προφανές: αποφυγή ανάληψης μεγαλύτερου κόστους πλωτής μεταφοράς του σε αδειοδοτημένη εγκατάσταση και αφετέρου άσκηση πίεσης για την αναβίωση της άδειας λειτουργίας του πάλαι ποτέ τριτοκοσμικού διαλυτηρίου της «Αφοί Σάββα», ακόμα και τώρα που οι χρήσεις γης είναι απαγορευτικές. Παλιά μου τέχνη κόσκινο…

Το σαπιοκάραβο απομακρύνθηκε το 2015 από το Κερατσίνι και μεταφέρθηκε στην Ελευσίνα, στη Βλύχα. Έγιναν μερικές εργασίες αφαίρεσης εξοπλισμού και έκτοτε εγκαταλείφθηκε σε ημιδιαλυμένη μορφή πάνω στην ΧΖΛ, αφού η εταιρεία που εκτελούσε εργασίες αποβλήθηκε από το χώρο λόγω μη καταβολής των οικονομικών υποχρεώσεών της προς τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ).

Το πλοίο ανήκει σε εταιρεία των Αφών Σπανόπουλου προς την οποία ο Πρόεδρος του ΟΛΕ, με Κυβερνητικές πλάτες,  θέλει να παραχωρήσει 10 στρέμματα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα στο Καλυμπάκι για την επανεγκατάσταση Ναυπηγείου – Διαλυτήριου πλοίων, δίπλα στον οικισμό, τινάζοντας στον αέρα την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής.

Υποτίθεται πως οι χώροι αυτοί, οι γειτνιάζοντες με το λατομικό ανάγλυφο,  όπου τελούνται τα …σύγχρονα Ελευσίνια Μυστήρια είναι ευρύτερου δημοτικού ενδιαφέροντος.

Φοβούμαστε, πως ύστερα από χρόνια, την απομάκρυνση του κουφαριού και των άλλων αποβλήτων θα τα πληρώσουν οι Δημότες!

 

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσια

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...