Η Ελευσίνα πατάει πόδι στο παράκτιο μέτωπό της!

22780416 484765935231009 6789142799569813520 nΈπρεπε να είχε εκδοθεί μήνες πριν, όπως δεν σταματήσαμε να το λέμε και να το φωνάζουμε.

Όμως, έστω και τώρα, η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου (19/10/17), πρέπει να γίνει γνωστή παντού, να ενημερωθούν οι φορείς της πόλης και οι εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις να οργανωθούν σωστά και να κλιμακωθούν με την παρουσία όλο και περισσότερων δημοτών στα κέντρα των αποφάσεων, στον ΟΛΕ και στο κέντρο της Αθήνας, στο Μέγαρο Μαξίμου στις 6 Νοεμβρίου.

Η Δημ. Αρχή οφείλει να διαμορφώσει το κατάλληλο κλίμα στην πόλη, να εργαστεί για την επιτυχία των κινητοποιήσεων αλλά και να προχωρήσει στις νομικές παρεμβάσεις που αποφάσισε το Δ.Σ. Καμία καθυστέρηση ή χρονοτριβή, άμεση σύσκεψη όλων των φορέων για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η Ελευσίνα είναι πόλη παραλιακή!
Η Ελευσίνα πατάει πόδι στο παράκτιο μέτωπό της!
Κανένα διαλυτήριο, παραχώρηση ΤΩΡΑ τμημάτων της χερσαίας ζώνης λιμένα (στο Καλυμπάκι και στην Βλύχα) στην πόλη, για εξυγίανση και ανάπλαση, για μια βόλτα στην παραλία!

Η Αντιπεριφέρεια οφείλει να φέρει άμεσα το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Επίκαιρη Ερώτηση στην Βουλή

Εν τω μεταξύ, στα σαφή ερωτήματα του Βουλευτή του Σύριζα Γιώργου Δημαρά, για το διαλυτήριο, για το Καλυμπάκι και την Βλύχα θα κληθεί να απαντήσει την επόμενη Παρασκευή 3/11, ενώπιον της Βουλής,  ο Υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής.

Η Επίκαιρη Ερώτηση κατατέθηκε την Πέμπτη 26/10, στην Βουλή έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

DSCF6861Προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: «Παράνομη και καταχρηστική παραχώρηση χερσαίας ζώνης λιμένα για επαναλειτουργία διαλυτήριου πλοίων στη περιοχή Καλυμπάκι του Δήμου Ελευσίνας»

Στην ημερήσια διάταξη της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) τέθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της παραχώρησης έκτασης 10,6 στρεμμάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Ελευσίνας (Χ.Ζ.Λ.), παρότι δεν προβλέπεται καν στο Μaster Plan του Οργανισμού, στην εταιρεία «Θ. ΜΙΧ. ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ», προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την επαναλειτουργία της μονάδας υπό τους νέους ιδιοκτήτες της εταιρείας. Η εταιρεία έχει παύσει την λειτουργία της από το 2010 και έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες (λειτουργίας, περιβαλλοντική και οικοδομική). Η παραχώρηση τμήματος του παράκτιου μετώπου για μια τέτοια ρυπογόνο δραστηριότητα αντιστρατεύεται το δημόσιο αίσθημα σε κρίσιμες στιγμές για το θαλάσσιο περιβάλλον, την δέσμευση της κυβέρνησης για βιώσιμη ανάπτυξη, τις αποφάσεις Δήμου και Περιφέρειας για την ανάκτηση του παράκτιου μετώπου ως κοινόχρηστου χώρου, καθώς και την πολεοδομική μελέτη που βρίσκεται σε στάδιο έγκρισης, στο οποίο προβλέπεται εξυγίανση της ακτογραμμής. Στο σχέδιο εξυγίανσης συμπεριλαμβάνεται και ο όρμος της Βλύχας, όπου έχουν εναποτεθεί 10 επικίνδυνα κι επιβλαβή πλοία από διάφορα λιμάνια της χώρας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.    Σε ποιο βαθμό προτίθεται να απορρίψει το αίτημα επαναλειτουργίας των διαλυτηρίων πρώην Μπακόπουλου σε μια κορεσμένη περιοχή από δραστηριότητες βαριάς βιομηχανίας;

2.    Σε ποιο βαθμό προτίθεται να προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό της Χ.Ζ.Λ. στη θέση Καλυμπάκι και Βλύχα και στην παραχώρηση τους στον Δήμο Ελευσίνας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημαράς Γεώργιος

____________

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας των βουλευτών του Σύριζα που εκλέγονται στην Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ανακοινωθεί οτιδήποτε. Αναμένονται εδώ και τρεις μήνες! Παροιμιώδης  η περιφρόνηση προς την τοπική κοινωνία…

 

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσια

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...