Μες του καπνού τα κρίνα ξυπνάει η Ελευσίνα… (βίντεο)

 

[vsw id=”vIxV1z7FVn4″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Η επανεκκίνηση της μονάδας θερμικής πυρόλυσης (Flexicoker) στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα απελευθέρωσε σήμερα χιλιάδες κυβ. μέτρα καπνού κι απαερίων στην ατμόσφαιρά μας. Έντονη δυσοσμία κατά περιόδους καθώς και  ένα μαύρο σύννεφο καπνού πάνω από τους οικισμούς ταξίδεψε τις απογευματινές ώρες, με νότιους ανέμους, προς την Πάρνηθα.

Η έκδηλη – από τις 12 το μεσημέρι – ανησυχία και αγανάκτηση των κατοίκων για μια ακόμη φορά δεν έφτασε στο Δημαρχείο Ελευσίνας ούτε στην Αντιπεριφέρεια: καμία ανακοίνωση, καμία ανάρτηση, κανένα σχόλιο, καμία ενέργεια δεν γνωστοποιήθηκε.

Ξαφνικά, γύρω στις 3.30 μμ, κι ενώ οι καπνοί βρίσκονταν πάνω από τους οικισμούς αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Δήμου, στο Facebook, μια ανακοίνωση των ΕΛΠΕ – μνημείο περιφρόνησης προς τους κατοίκους και αναξιοπιστίας της ίδιας της εταιρείας.  Την παραθέτουμε αυτολεξεί και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του:

«DSC06732Σας ενημερώνουμε ότι για τις επόμενες δύο (2) ημέρες, ενδέχεται να εμφανισθεί αυξημένη φλόγα στους πυρσούς του διυλιστηρίου, λόγω του ξεκινήματος των μονάδων μετά την ολοκλήρωση της γενικής συντήρησης του διυλιστηρίου. Όλες οι μονάδες περιβαλλοντικής προστασίας, τα όργανα μέτρησης και καταγραφής καθώς και ο Σταθμός Μέτρησης Ποιότητας Ατμόσφαιρας λειτουργούν κανονικά.
Το φαινόμενο αυτό εκτιμάται ότι θα είναι παροδικό, θα περιορίζεται μόνο σε οπτική όχληση χωρίς περιβαλλοντικές συνέπειες, είναι σύνηθες κατά τη διάρκεια εκκίνησης μονάδων διυλιστηρίων κα σύμφωνο με τους Διεθνείς κώδικες Σχεδιασμού του.»

Είναι πανάκριβη η συγνώμη για την εταιρεία που μας υπόσχεται για δύο ημέρες «αυξημένη φλόγα» και «οπτικές οχλήσεις χωρίς περιβαλλοντικές συνέπειες» ενώ μας προτρέπει κιόλας να συνηθίσουμε να τρώμε την ρύπανση όπως επιβάλλουν οι διεθνείς κώδικες σχεδιασμού του «πράσινου» διυλιστηρίου… Ξέρουμε από που αντλούν το θάρρος της αμετροέπειάς τους. O χορηγός είναι γυμνός επιχειρημάτων και αποδείξεων…

Μάλιστα η ανακοίνωση δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των ΕΛΠΕ και παρέμεινε ασχολίαστη από τον Δήμο.

Ανύπαρκτα ήταν για τον Δήμο και τα επεισόδια του προηγούμενου Σαββάτου. Ανύπαρκτα θα είναι όσα θα επακολουθήσουν με την επανεκκίνηση και της μονάδας Υδρογόνου.

Ένα είναι βέβαιο ότι κι αυτή την εβδομάδα η Ελευσίνα θα έχει «φωταψίες» και θα ξυπνάει μες του καπνού τα κρίνα ενώ οι πλησιέστερες προς τον πολίτη αυτοδιοικητικές αρχές θα τηρούν σιωπή τεθερισμένου στάχεως…

 

ΕCOELEUSIS

Ελευσίνα 18/9/2017

 

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσια

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...