Αφόρητη δυσοσμία αναδύεται από το …ELPEgate!

helpeΔεκαπέντε μόλις ημέρες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των ΕΛΠΕ να δημιουργήσουν σύγχυση για την προέλευση των ιδιαίτερα έντονων περιστατικών δυσοσμίας από το διυλιστήριο, που έγιναν αισθητά στην Μάνδρα (20/8) και στην Ελευσίνα (21/8), αφόρητη δυσοσμία αναδύεται (από προχθές) στην Θεσσαλονίκη με την αποκάλυψη ενός μείζονος ELPEgate!

Εύλογα τίθεται το ερώτημα αν τέτοιοι σχεδιασμοί εξυφαίνονται και για την αντιμετώπιση των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας του Θριάσιου τόσο για τις δυσλειτουργίες όσο και για τα ρυπαντικά επεισόδια και τα περιστατικά δυσοσμίας των δύο διυλιστήριων στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο.

Όλα ξεκίνησαν όταν την Τρίτη το μεσημέρι η ιστοσελίδα newreport.gr αποκάλυψε την ύπαρξη Έκθεσης (με ημερομηνία την 7η Μαΐου 2017)  που είχε συντάξει η Εταιρεία Συμβουλευτικών υπηρεσιών ONE TEAM ύστερα από παραγγελία των ΕΛΠΕ.  Σκοπός της  ήταν η υποβολή προτάσεων για την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων των κατοίκων του Δήμου Ευόσμου – Κορδελιού για τα συνεχή επεισόδια δυσοσμίας. Το όλο θέμα είχε λίγο νωρίτερα αναδειχθεί από τον κ. Κλεάνθη Χαϊδευτό στην προσωπική του σελίδα στο facebook. Μάλιστα η ειδησεογραφική ιστοσελίδα newreport.gr μέσω συνδέσμου παρέπεμπε στο ίδιο το κείμενο της Έκθεσης.

Η πρόσβαση στην Έκθεση όμως  γρήγορα μπλοκαρίστηκε ωστόσο είχε προλάβει να «κατέβει» σε αρκετούς υπολογιστές.

Ολόκληρη η πολυσέλιδη έκθεση ΕΔΩ ή ΕΔΩ

Το βράδυ της Τρίτης η εταιρεία ΟΝΕ ΤΕΑΜ μίλησε για διαρροή απορρήτων εγγράφων και υποκλοπές.

Pages from eggrafoΜε καθυστέρηση τουλάχιστον 24 ωρών και καθώς το θέμα είχε εξακτινωθεί κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  η εταιρεία ΕΛΠΕ, με επίσημη ανακοίνωσή της, μεταθέτει τις ευθύνες στις «αντιδεοντολογικές αναφορές» της ONE TEAM με την οποία διέκοψε μετά την κατακραυγή την συνεργασία!

Ζητάει συγνώμη από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνει την ευθύνη για την παροχή πρωτογενούς πληροφοριακού  υλικού στην ONE TEAM (π.χ καταγραφές τηλεφωνημάτων διαμαρτυρίας κατοίκων στο τηλεφωνικό κέντρο των ΕΛΠΕ) πόσο μάλλον για αυτή καθεαυτή την όχληση που προκαλεί στον τοπικό πληθυσμό με τα συνεχή επεισόδια δυσοσμίας του διυλιστήριου.

Είναι επίσης γνωστό τοις πάσι ότι κάθε μελέτη που ανατίθεται επιβλέπεται από την αναθέτουσα εταιρεία σε όλα τα στάδιά της.  

Μέσα από την έκθεση αποκαλύπτεται ο προτεινόμενος σχεδιασμός, για τον επηρεασμό των δημοτικών αρχών και των βουλευτών της περιοχής καθώς και ο σχεδιασμός για την δημιουργία «πυρήνων υποστήριξης» της εταιρείας.

Επιπλέον, στην έκθεση της μελέτης περιέχονται καταγραφές τηλεφωνημάτων διαμαρτυρίας προς τα ΕΛΠΕ, φωτογραφιών απλών πολιτών, παρακολούθηση κάθε σχετικής ανάρτησης στο facebook, στο διαδίκτυο και σε κάθε μέσο ενημέρωσης.  Στην έκθεση όλες οι μορφές παρακολούθησης χαρακτηρίζονται ως «χαρτογραφήσεις»

Στους «χαρτογραφημένους» περιλαμβάνονται απλοί πολίτες, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, κινήσεις πολιτών, επιχειρηματίες της περιοχής που αντιδρούν στις «σκανδαλώδες χάρες» υπέρ των ΕΛΠΕ.
Ιδιαίτερα απαξιωτικοί είναι οι χαρακτηρισμοί για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, για τα οποία υπάρχει πλήρης «χαρτογράφηση». Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές: «είναι δεξιός έχει καλή σχέση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δείχνει να ελέγχει στην κατάσταση», «είναι από τους πλέον ακραίους και λαϊκιστές, καταγγέλλει ανοικτά τα ΕΛΠΕ», «πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, είναι σχετικά μετριοπαθής», «ήσσονος σημασίας παράγοντας κινούμενος σε λογική ΚΚΕ (για όλα φταίει το κεφάλαιο, άρα και τα ΕΛΠΕ, τα οποία όμως δίνουν δουλειές γι΄ αυτό κρατάμε ισορροπίες», «προκαλεί θόρυβο με τις παρεμβάσεις / αντιδράσεις του σε εκδηλώσεις με θέμα την δυσοσμία».

Επίσης υπάρχει πλήρης καταγραφή των κινήσεων της ομάδας πολιτών «Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ» που δραστηριοποιείται με συνέπεια σε καθημερινή βάση. Για δύο μάλιστα από τα γυναικεία μέλη της συγκεκριμένης κίνησης, υπάρχει η ένδειξη « χρήζει περεταίρω διερεύνησης».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για την λειτουργία «πυρήνων υποστήριξης» των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ αποτελούμενους από εργαζομένους, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων, Φοιτητές και όσους με διάφορες βραβεύσεις ή διάφορα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής έλαβαν χορηγίες και παροχές από τα ΕΛΠΕ.

Επίσης, γίνεται αναφορά σε σχεδιασμό θετικών υποστηρικτικών πυρήνων, αποτελούμενων από ένα μετεωρολόγο, έναν περιβαλλοντολόγο και έναν γιατρό, οι οποίοι θα γνωμοδοτήσουν πως για την ρύπανση ευθύνονται η λυματολάσπη, οι υπόνομοι, η φορά των ανέμων και πως η δυσοσμία δεν επιβαρύνει απαραίτητα την δημόσια υγεία!

Τρείς ημέρες μετά καμία κρατική ή κυβερνητική αρχή δεν έχει εκδηλώσει ή δημοσιοποιήσει οποιαδήποτε αντίδραση για το θέμα.

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...