Αγωγές Δρακονταειδή για να μην πληρώνει ο ΟΛΕ Δημοτικά τέλη και φόρους!

FOTOAΞεπερνώντας κάθε όριο, με διαδοχικές αγωγές – προσφυγές κατά το τελευταίο δίμηνο στα Διοικητικά Δικαστήρια,  ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ) Στ. Δρακονταειδής ζητάει, ούτε λίγο ούτε πολύ, να τυγχάνει ο ΟΛΕ προνομιακής μεταχείρισης και να μην πληρώνει Δημοτικά Τέλη και Δημοτικό Φόρο!

Προσβάλλοντας, ο ΟΛΕ,  τις κανονιστικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και όλους τους λογαριασμούς  της ΔΕΗ του τρέχοντος έτους,  αξιώνει την ακύρωσή τους και την επιστροφή,  ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, των Δημοτικών Τελών και Φόρων  των ετών  2014, 2015 και 2016 καθώς και του τρέχοντος έτους, συνολικού ποσού 510.000€ και μάλιστα εντόκως!

Υπενθυμίζεται ότι από το 2001, οπότε και ιδρύθηκε ο ΟΛΕ ΑΕ, έως και σήμερα, κανένας Πρόεδρος του ΟΛΕ δεν προέβαλε παρόμοια αξίωση. Μάλιστα παρότι οι προεργασίες του Δρακονταειδή για τις αγωγές είχαν ξεκινήσει από τον Μάρτιο ουδέποτε ένα  τέτοιο σοβαρό  θέμα  – που κλονίζει ακόμα περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις του Δρακονταειδή με την τοπική κοινωνία – συζητήθηκε στο Δ.Σ του ΟΛΕ. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης που θα επακολουθήσει οι αγωγές του Δρακονταειδή συνιστούν άλλη μια εχθρική πράξη προς την πόλη.

Κι ενώ οι πρώτες αγωγές του ΟΛΕ  έχουν επιδοθεί στον Δήμο από τις 26 Ιουνίου καμία ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί από την Δημοτική Αρχή για τις προκλητικές αξιώσεις του Δρακονταειδή.Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος δεν παρείχαν την παραμικρή πληροφόρηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα παρότι μεσολάβησαν 3 συνεδριάσεις. Πολύ περισσότερο: καμία παρέμβαση του Δημάρχου προς το Δ.Σ του ΟΛΕ δεν έγινε αντιληπτή παρότι μεσολάβησαν 2 συνεδριάσεις του ΟΛΕ!

16252494 399840900370870 7125779049130891319 oΚι ο χορός καλά κρατεί!

Μόλις στις 5 Ιουλίου, με επιστολή του ο Πρόεδρος του ΟΛΕ, δεν δίστασε να ζητήσει από τον Δήμο και την Περιφέρεια  να βρουν τρόπο κάλυψης της δαπάνης περιβαλλοντικής διαχείρισης τους κουφαριού του δεξαμενόπλοιου «SLOPS» που έχει εγκαταλειφθεί ημιδιαλυμένο στο πρώην διαλυτήριο του Σάββα στην Βλύχα με τα ασκεπή αμπάρια του γεμάτα πετρελαιοειδή κατάλοιπα… Να πληρώσουν δηλαδή οι Δημότες  ή να αναζητήσει η αυτοδιοίκηση πόρους, όχι για την επίλυση των αυξημένων αναγκών της, αλλά για να καλύψει το κόστος των περιβαλλοντικών βλαβών για τις οποίες έχει συνεργήσει η άφρων πολιτική του ΟΛΕ στον Κόλπο!

Ο επονομαζόμενος «αριστερός μάνατζερ» βρήκε τον τρόπο α) να μειώσει τις δαπάνες του ΟΛΕ:  ζητώντας απαλλαγή από τα τέλη και κάλυψη των υποχρεώσεών του από τον Δήμο και την Περιφέρεια, και  β) να αυξήσει τα έσοδα του ΟΛΕ: με παροπλισμούς στον Κόλπο, με μεταφορά σαπιοκάραβων της επικράτειας στην Βλύχα, με παραχωρήσεις κρίσιμων χώρων για την λειτουργία της πόλης στους Σπανόπουλους και στην BFS (πρώην ΣΙΝΤΡΑ) και όσα άλλα δεν γνωρίζουμε ακόμη…

Κατά τα άλλα  ο Δρακονταειδής δεν χάνει την ευκαιρία να διακηρύττει πως είναι «αρωγός στο όραμα της Ελευσίνας για  Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021»!

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσια

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

Δείτε επίσης

LNG Photo Edited1

ΚΡΟΝΟΣ: Επιστολή στους Συμβούλους και στον Δήμαρχο.

Ναι, ακόμα και σήμερα! Οι προσεχείς ημέρες είναι κρίσιμες για όσα σχέδια εξυφαίνονται τώρα στο προσκήνιο και το παρασκήνιο για το παράκτιο μέτωπο της πόλης, ...

LNG 1

Υπάρχει λόγος σοβαρός…

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ Γιατί ο ΟΛΕ (Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας) εμμένει στο επαίσχυντο μνημόνιο συνεργασίας  με τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου); Γιατί επιλέχθηκε πάλι ...