Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος δεν βεβαίωσαν ότι η δυσοσμία δεν προέρχεται από τα ΕΛΠΕ!

20 1Πέντε ημέρες μετά την δημόσια διατύπωση συγκεκριμένων ερωτημάτων της Κίνησης Πολιτών ΕCOELEUSIS προς την Αντιπεριφέρεια Δυτ. Αττικής, για το θέμα των τελευταίων επεισοδίων δυσοσμίας από το Διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, που προκάλεσαν την δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων της Μάνδρας και της Ελευσίνας, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί.

Τόσο τα ΕΛΠΕ με ανακοίνωσή τους την Τρίτη ( 23/8) όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης με ανακοινώσεις του στο FB (23/8), Δελτίο Τύπου (24/8) και δηλώσεις τους στον Ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 101,5» (24/8) εμφάνισαν ως αποτέλεσμα σύσκεψης με την παρουσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, την θέση ότι οι δεν προέρχονταν από το Διυλιστήριο των ΕΛΠΕ!

Η Κίνηση Πολιτών ECOELEUSIS, όχι μόνο έθεσε δημόσια συγκεκριμένα – αναπάντητα έως σήμερα – ερωτήματα προς όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά ζήτησε και την γνώμη του κατ’ εξοχήν αρμόδιου φορέα, του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος το οποίο υποτίθεται ότι συμμετείχε στην σύσκεψη και εμφανίζεται ως συνδιαμορφωτής της θέσης αυτής!

Όπως μας διαβεβαίωσε κατηγορηματικά την Παρασκευή 25/8 η Γενική Διευθύντρια του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κα Κοτίνη: « Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος δεν βεβαίωσαν ότι δεν προέρχεται από εκεί (τα ΕΛΠΕ) η δυσοσμία, δεν μπορούσαν να διαπιστώσουν από που προέρχεται την άλλη μέρα που ήρθαν»!

Για την ιστορία: Κλήθηκε, λοιπόν, ολόκληρο Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για να διακριβώσει τα αίτια επεισοδίων που είχαν ήδη συμβεί τις προηγούμενες ημέρες – πράγμα πρωτοφανές και ανέφικτο! Προσήλθε ένας Επιθεωρητής (και όχι κλιμάκιο ελέγχου), οδηγήθηκε (για δύο μόλις λεπτά!)  σε προαποφασισμένη σύσκεψη για την οποία δεν είχε προσκληθεί, δεν βεβαίωσε τίποτα για τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών, διαπίστωσε μόνο ότι εκείνη την χρονική στιγμή δεν υπήρχαν οσμές και έφυγε…

Και η μεν Διοίκηση των ΕΛΠΕ ξέρει να κάνει καλά την δουλειά της, ήταν αναμενόμενη η στάση της και οι μεθοδεύσεις της. Ουδέποτε στο παρελθόν αποδέχθηκε ότι οσμές από τα διυλιστήρια στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο πλήττουν τους οικισμούς.

Η βιασύνη όμως  του Αντιπεριφερειάρχη να  υιοθετήσει τις απόψεις της εταιρείας και να χρησιμοποιήσει μάλιστα το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος προκειμένου να τις περιβάλλει με κύρος  και να απαλλάξει την εταιρεία από οποιαδήποτε ευθύνη, είναι ασυνήθιστη, ασυγχώρητη και όχι χωρίς συνέπειες για την πόλη… Κρίμα!

Την γνώμη του Δημάρχου Ελευσίνας;  Την ξέραμε…

___________

Συνέντευξη Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής «Στο Κόκκινο 101,5» (24/8/17)

«Αυτό το οποίο έκανα εγώ είναι να καλέσω τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και να γίνει μία σύσκεψη την Τρίτη το πρωί, παρουσία και των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της δικής μας εδώ της Π.Ε Δυτικής Αττικής και της Διοίκησης των ΕΛΠΕ προκειμένου να συζητήσουμε για το θέμα και να βρεθεί ποια είναι η εστία εκπομπής αυτής της δυσοσμίας.  Από την κουβέντα η οποία έγινε, πέρα από τις υποθέσεις, επιστημονικά και τεκμηριωμένα όμως, δεν προέκυψε ότι αυτή είναι η εστία έτσι ώστε αφού βρίσκεις την εστία να πας μετά και να παρέμβεις προκειμένου να πεις ότι εγώ αντιμετωπίζω το πρόβλημα».

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσια

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...