ΟΛΟΙ στον ΟΛΕ! Σύσκεψη ενημέρωσης – κινητοποίησης. Δημαρχείο Ελευσίνας, Δευτέρα 24/7, ώρα 7.30 μ.μ

fotos 027

Φωτό DENIS GUZZO

Οι αμέσως επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες όσον αφορά στην επιχειρούμενη εκ μέρους του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ) καταχρηστική και παράνομη παραχώρηση 10 και πλέον στρεμμάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος  με σκοπό την επανεγκατάσταση Ναυπηγείου -Διαλυτηρίου σε επαφή με τον οικισμό στο Καλυμπάκι! Χρειάζεται η ενεργοποίηση όλων προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια αυτά.

Θυμίζουμε ότι ξαφνικά, στις 29 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του ΟΛΕ είχε επιχειρήσει να λάβει το ΔΣ του ΟΛΕ απόφαση παραχώρησης. Ωστόσο, η αυθόρμητη και έγκαιρη κινοτοποίηση και παρέμβαση της ανοιχτής πρωτοβουλίας πολιτών ΟΛΟΙ στον ΟΛΕ και η συνακόλουθη παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής, οδήγησαν στην αναβολή του θέματος.

Επακολούθησαν δύο συσκέψεις  μέσα στην εβδομάδα, μία στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ( Δευτέρα 17/6) και μία σημερινή (Παρασκευή 21/7) στην Αντιπεριφέρεια,  χωρίς ο Πρόεδρος του ΟΛΕ να μεταβάλλει την θέση του επισημαίνοντας  με νόημα ότι είναι εκτελεστικό όργανο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του ΤΑΙΠΕΔ…

Είναι προφανές ότι ο Πρόεδρος του ΟΛΕ βιάζεται να λάβει απόφαση παραχώρησης το συντομότερο δυνατό, δίχως το παραμικρό στέρεο επιχείρημα.

Η Ανοιχτή πρωτοβουλία πολιτών «ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΟΛΕ» δεν παρακολουθεί αμέτοχη τα γεγονότα. Ήδη από σήμερα αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διοργάνωσης ευρύτατης σύσκεψης  ( Δευτέρα 24/7, ώρα 7.30 μμ, στο Δημαρχείο Ελευσίνας) για την ενημέρωση και κινητοποίηση πολιτών και φορέων προσκαλώντας ΟΛΟΥΣ, φορείς και πολίτες.

Η Κίνηση Πολιτών ECOELEUSIS  καθώς και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία και συμμετέχουμε ενεργά.

Ολόκληρο το κείμενο της πρόσκλησης παρακάτω:

_______________

fotos 028

Φωτό DENIS GUZZO

ΟΛΟΙ στον ΟΛΕ!

Σύσκεψη για ενημέρωση και κινητοποίηση πολιτών και φορέων.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.  Δευτέρα 24 Ιουλίου και ώρα 7.30 μ.μ

 

Σε πλήρη δυσαρμονία με το δημόσιο αίσθημα και παρά την κραυγαλέα αντίθεση με τις χρήσεις γης της περιοχής, ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας  (ΟΛΕ)  – δια του Προέδρου του -επιχειρεί να επανεγκαταστήσει από την πίσω πόρτα, ένα Ναυπηγείο και Διαλυτήριο πλοίων, σε επαφή με τον οικισμό στο Καλυμπάκι:

  • Χωρίς να υπάρχει για την δραστηριότητα αυτή καμιά άδεια από οποιαδήποτε Αρχή!
  • Παρεμποδίζοντας δεκάδες επαγγελματίες της πόλης να ασκήσουν νόμιμη επαγγελματική  δραστηριότητα σε πολεοδομημένη γη.
  • Μπλοκάροντας την ολοκληρωμένη ένταξη στο σχέδιο του πολύπαθου οικισμού του Καλυμπακίου.
  • Δεσμεύοντας  τις λιγοστές πιθαμές ελεύθερης ακτής στο παραλιακό μας μέτωπο.

Είναι αποφασισμένος και βιάζεται μέσα στις επόμενες ημέρες να λάβει απόφαση καταχρηστικής  και παράνομης παραχώρησης 10 στρεμμάτων ακτής στον Όμιλο ΑΦΟΙ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΙ,  την στιγμή που τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ και ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ δίνουν τον υπέρτατο αγώνα επιβίωσης και βρίσκονται σε φάση ανάκαμψης.

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη και οφείλει να διακόψει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή  κάθε ενέργεια του ΟΛΕ, οφείλει να σεβαστεί τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ,  της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, καθώς και των κοινωνικών και περιβαλλοντικών φορέων της πόλης, οφείλει να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα της πόλης για αποχαρακτηρισμό των λιγοστών ελεύθερων τμημάτων των ακτών μας και να τα παραχωρήσει στον Δήμο, και να λάβει άμεσα μέτρα που διευκολύνουν την ανάκαμψη των ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ,  που ασκούν νομίμως δραστηριότητα στην βιομηχανική περιοχή.

fotos 028

Φωτό DENIS GUZZO

Την Δευτέρα 24 Ιουλίου, στις 7.30 μμ, στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ προετοιμάζουμε την άμεση και δυναμική μας αντίδραση ενόψει της αμέσως προσεχούς συνεδρίασης του ΟΛΕ.

Στην σύσκεψη έχουν κληθεί ΟΛΟΙ για τον ΟΛΕ:

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (Δημοτική Αρχή, Δημοτικές Παρατάξεις και Δημ. Σύμβουλοι),  η ΕLEUSIS 2021, το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ και όλοι οι φορείς της πόλης.

Γίνε και συ μέρος της λύσης του προβλήματος.

Ειδοποίησε και ενημέρωσε τους συμπολίτες μας και έλα να σχεδιάσουμε μαζί τον τρόπο αντίδρασης που θα αποτρέψει τα χειρότερα και θα ανοίξει το δρόμο για τα καλύτερα.

Επιστροφή στην στρεβλή ανάπτυξη του παρελθόντος που έφερε περιβαλλοντικά δεινά και ανεργία στον τόπο αποτελεί όνειδος και παρακμή!

Η Ελευσίνα δυναμικά διεκδικεί το δεσμευμένο θαλάσσιο μέτωπό της.

Μια βόλτα στην παραλία της!

 

ΟΛΟΙ στον ΟΛΕ!

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών

Ελευσίνα 21/7/2017

 

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...