Κάτι παιδιά που τα έλεγαν …«μπαχαλάκηδες»

2017 06 29 33

Από τις 10.30 χθες το πρωί, στα σκαλιά του ΟΛΕ, 25 πολίτες, με την αυθόρμητη προσέλευσή τους, υπενθύμισαν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η τοπική κοινωνία δεν πιάνεται στον ύπνο, όσες μεθοδεύσεις και αιφνιδιασμούς κι αν επιχειρήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ)!

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, φανερά εκνευρισμένος ο Δρακονταειδής, απέρριψε το αίτημα που του υπέβαλαν η Δικηγόρος κα Ηρακλεία Πέππα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Δημ. Λιάσκος και Θαν. Μίλησης για μια πεντάλεπτη τοποθέτηση προς τα μέλη του Δ.Σ του ΟΛΕ, προκειμένου να τεκμηριωθεί ότι είναι αβάσιμη, πρόωρη και παράνομη η λήψη απόφασης από το Δ.Σ για την παραχώρηση 10 στρεμμάτων Αιγιαλού στην εταιρεία Θ. Μπακόπουλος (υπό την νέα ιδιοκτησία της Αφοί Σπανόπουλοι) και με απώτερο σκοπό την αναβίωση παλαιάς – ανυπόστατης πλέον – άδειας. «Εγώ δεν συνομιλώ με οποιονδήποτε, ΜΟΝΟ με θεσμικούς παράγοντες», ήταν η απάντηση!

Λίγο μετά ο προθάλαμος της αίθουσας συνεδριάσεων του Δ.Σ ήταν γεμάτος από Δημότες που ανέμεναν καρτερικά την συζήτηση του «14ου θέματος». Θα ήταν αλλιώς τα πράγματα αν δεν ήμασταν εκεί..

Παρά τις κλειστές πόρτες, οι συνομιλίες ακούγονται στον προθάλαμο, σχεδόν αυτολεξεί… Ο Δρακονταειδής με «βασιλικό» ύφος εισηγείται θετικά στην λήψη απόφασης ΥΠΕΡ της παραχώρησης, «βέβαιος κατά βάθος»! Όμως το αίτημα της αναβολής για διαβούλευση επί του θέματος, που ετέθη, όχι από τον Δήμαρχο, αλλά από τον Αντιπεριφερειάρχη, ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης μέσα στο Δ.Σ και την «αρτηριακή» πίεση του βιαστικού για την απόφαση ιδιοκτήτη του κρατιδίου που οριοθετείται νοτίως της οδού Δραγούμη στην Ελευσίνα…

Έκπληκτος ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ιατρός του «Θριασίου», Μιχάλης Μπέλτσιος – που έκρινε το θέμα αρκούντως σοβαρό για να το συμπεριλάβει στις βεβαρημένες υποχρεώσεις του – ακούει τον Δρακονταειδή να ωρύεται: «Δεν μπορείτε να κάνετε το χατήρι των ΄΄μπαχαλάκηδων΄΄ και να ζητάτε διαβούλευση για το θέμα»!

Λίγο μετά, όταν ο εκπρόσωπος του Δημοσίου στο Δ.Σ του ΟΛΕ, αποδεχόμενος το αίτημά μας για ακρόαση στο Δ.Σ, καλεί τον εκπρόσωπο των κατοίκων για πεντάλεπτη τοποθέτηση στον Δ.Σ, ο Δρακονταειδής κυριεύεται από θυμό! Δεν μπορεί να πιστέψει τι γίνεται! Ακούει τους «μπαχαλάκηδες», μέσα στο Δ.Σ του ΟΛΕ του, να τού λένε ήρεμα και απλά:

2017 06 29 41

1) Η επιχείρηση «Θ. Μιχ. Μπακόπουλος ΑΕΒΕ – Ναυπηγήσεις και ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ πλοίων», κατά έγγραφη δήλωση από έτους 2010 του – αποθανόντος πλέον – ιδιοκτήτη της, έχει παύσει την λειτουργία της.
2) Από το 2014 έχει αφαιρεθεί και η άδεια λειτουργίας της.
3) Από το 2015 έχει στερηθεί και της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
4) Αναβίωση της ανυπόστατης πλέον άδειας λειτουργίας δεν είναι δυνατή.
5) Η χρήση Ναυπηγείου – Διαλυτηρίου ή Ναυπηγείου με συγκεκαλυμμένο διαλυτήριο στη περιοχή Καλυμπακίου είναι ασύμβατη με τις υφιστάμενες χρήσεις γης.
6) Λειτουργία Ναυπηγείου – Διαλυτηρίου στο Καλυμπάκι δεν υποδεικνύει κανένα εγκεκριμένο ΜASTER PLAN του ΟΛΕ!
7) Η παραχώρηση 10 στρ. χερσαίας ζώνης λιμένα προκειμένου να εγκατασταθεί και να εξυπηρετηθεί οποιαδήποτε άδηλη ή αδήλωτη «επένδυση» – όσο δραστήριους dealers και «κράχτες» κι αν διαθέτει – αποτελεί πρωτάκουστο γεγονός!

Λίγο μετά ο Δρακονταειδής, ξεσπά! Χτυπά το χέρι του στο τραπέζι εκκωφαντικά! Η δουλειά έχει ήδη χαλάσει! Όλοι τον κοιτούν λοξά! Έχει από καιρό «ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΕΙ»… Και το ξέρουν όλοι. Ενδιαφέρεται πλέον «για τον …κοσμάκη» που πρέπει να βρει δουλειά, εκεί που θέλει ο Σπανόπουλος!
Τα παραπάνω επτά (7) θα θέλαμε να τα υποστήριζε ο Δήμαρχος της γενέτειρας του Αισχύλου…

Δεν του πέρασε, δεν τους πέρασε, δεν θα τους περάσει: ΑΝΑΒΟΛΗ!

Κυβερνητικοί, πάρτε θέση!. Αλλάξτε τον …χθες! Τι το καθυστερείτε; Αφού έχετε επιλέξει τον αντικαταστάτη του: Δημήτρης Πολιτόπουλος. Καθαρά πράγματα: Αν νομίζετε ότι σας βολεύει αυτός – ο Δρακονταειδής – να κάνει την δουλειά (παραχώρηση), ώστε ο επόμενος «να μην μπορεί να κάνει τίποτα…», πλανάσθε πλάνην οικτράν…
Το 13ο θέμα ήταν ακόμα πιο σημαντικό! Θα επανέλθουμε σύντομα.
__________________
Υ.Γ: Ο άρτι επανακάμψας ελευσινιακός περίγελως, λεγεωνάριος των πολιτικών κομμάτων και αποκομμάτων, παρότι -με Δημαρχιακό μέσον- επιλαχών υποψήφιος Δ/νων Σύμβουλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, έβγαλε διαδικτυακή σήπουσα χολή κατασκευάζοντας «εχθρούς» που δεν ασχολούνταν μαζί του… Καλά θα κάνει να μας υποδείξει ποιόν θεωρεί κατάλληλο τόπο τελικής διάθεσης των λόγιων αποβλήτων του… Τη Φυλή, το Θριάσιο ή τα Β.Π;

 

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσια

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

Δείτε επίσης

LNG Photo Edited1

ΚΡΟΝΟΣ: Επιστολή στους Συμβούλους και στον Δήμαρχο.

Ναι, ακόμα και σήμερα! Οι προσεχείς ημέρες είναι κρίσιμες για όσα σχέδια εξυφαίνονται τώρα στο προσκήνιο και το παρασκήνιο για το παράκτιο μέτωπο της πόλης, ...

LNG 1

Υπάρχει λόγος σοβαρός…

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ Γιατί ο ΟΛΕ (Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας) εμμένει στο επαίσχυντο μνημόνιο συνεργασίας  με τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου); Γιατί επιλέχθηκε πάλι ...