Είμαστε προ πολλού σε μετάβαση. Καλώς ήρθατε!

456Η απονομή του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 στην Ελευσίνα αποτελεί αναμφίβολα επιτυχία για τον Δήμαρχο, την Δημοτική Αρχή και την Επιτροπή Διεκδίκησης. Θα αποτελέσει – άραγε – επιτυχία και για την πόλη ώστε το 2022 να έχει συμπληρώσει τις ελλείπουσες υποδομές της και να έχει υψώσει το ανάστημά της; Το εύλογο ερώτημα των συμπολιτών μας είναι: τι θα αφήσει πίσω του το εγχείρημα;

Την επόμενη μέρα η πόλη εξακολουθεί να μην έχει τα προαπαιτούμενα μιας τέτοιας πορείας: Σχεδιασμό, διοικητική και οργανωτική υποστήριξη, μελέτες, εγκρίσεις – αδειοδοτήσεις, αληθείς προϋπολογισμούς και εν τέλει ωριμάνσεις των αναγκαίων έργων υποδομής. Τα ιδεολογήματα του φακέλου δεν μπορούν να συνεγείρουν όσους έχουν οράματα για την πόλη που ζουν και δρουν για την υλοποίησή τους.

Ο σκεπτικισμός που πολλοί εκδηλώσαμε για το απρόσμενο εγχείρημα, από την σύλληψή του (2015) έως και σήμερα, παραμένει. Ωστόσο, η απονομή του τίτλου είναι μια πραγματικότητα η οποία κάθε άλλο παρά παραβλέπεται.

Από χθες άρχισε η αντίστροφη μέτρηση μιας πτήσης προς το «άγνωστο» με αυτόματο πιλότο και τα 4 χρόνια δεν είναι αρκετά για επανορθώσεις, πόσο μάλλον όταν οι αναθεωρήσεις του φακέλου είναι εντελώς οριακές και η ελληνική πολιτεία στα χειρότερά της.

Και εσείς τώρα τι θα κάνετε; Δεν θα μεταλάβετε το ..EUphoriko μέσο; Υπάρχει απάντηση: ό,τι δημιουργεί την παραμικρή υπεραξία στη πόλη το στηρίζουμε. Ό,τι βλάπτει την πόλη το ξορκίζουμε, με τον δημόσιο λόγο και την δράση μας. Είμαστε προ πολλού σε μετάβαση. Μπορεί να κάνει η Ελευσίνα στάρι… Καλώς ήρθατε!

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσια

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

Δείτε επίσης

LNG Photo Edited1

ΚΡΟΝΟΣ: Επιστολή στους Συμβούλους και στον Δήμαρχο.

Ναι, ακόμα και σήμερα! Οι προσεχείς ημέρες είναι κρίσιμες για όσα σχέδια εξυφαίνονται τώρα στο προσκήνιο και το παρασκήνιο για το παράκτιο μέτωπο της πόλης, ...

LNG 1

Υπάρχει λόγος σοβαρός…

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ Γιατί ο ΟΛΕ (Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας) εμμένει στο επαίσχυντο μνημόνιο συνεργασίας  με τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου); Γιατί επιλέχθηκε πάλι ...