Νέο πλωτό γεωτρύπανο παροπλίζει στον Κόλπο ο Δρακονταειδής

showphotoΣυνεχίζει την υλοποίηση του «μεγαλόπνοου» σχεδίου του για το οποίο με μακροσκελέστατη ανακοίνωση – ύστερα από τα τελευταία γεγονότα – ο Πρόεδρος του ΟΛΕ Στ. Δρακονταειδής, κάλεσε τον κόσμο, άκουσον – άκουσον,  να σταθεί στο πλευρό του!

Όπως αποκαλύπτουμε σήμερα,  με νέα απόφασή του (26 Αυγούστου) ενέκρινε τον παροπλισμό στον Κόλπο και 4ου πλωτού γεωτρύπανου, του OCEAN RIG MYLOS, το οποίο ακόμα δεν έχει καταπλεύσει.

Υπενθυμίζεται ότι 3 ακόμη πλωτά γεωτρύπανα (OLYMPIA, APOLLO, PAROS) έχουν παροπλιστεί στο Β’ Καραβοστάσι του Κόλπου. Και τα 4  ανήκουν στον στόλο των 11 πλωτών γεωτρύπανων (Drillships) της εταιρείας Ocean Rig, συμφερόντων του εφοπλιστή Οικονόμου. Ιδίων συμφερόντων ήταν και η πλωτή εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου Eirik Raude, η οποία ύστερα από τις αντιδράσεις των φορέων της πόλης, βρήκε άλλο καραβοστάσι στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Με την πρόσφατη ανακοίνωσή του (5/9/2016) ο Πρόεδρος του ΟΛΕ προσπάθησε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη αλλά και να ισχυροποιήσει την θέση του. Είχε μεσολαβήσει και η δυσαρέσκεια του Υπουργού Ναυτιλίας  που εκδηλώθηκε με σαφή «διαταγή» του προς τον Δρακονταειδή  να αποσύρει το επίμαχο θέμα της αδειοδότησης της εταιρείας ΒFS (πρώην SINTRA) για την εκφόρτωση χημικών υλικών από δεξαμενόπλοια δίπλα στο Παλαιό Ελαιουργείο.

Με την ανακοίνωσή του αυτή επιχειρεί να πλειοδοτήσει σε «οράματα» για το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης ( Μεταφορά Λιμανιού, Master Plan, Κρουαζιερόπλοια και άλλα τινά). Ταυτόχρονα, αποσιωπά τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ΟΛΕ-θριες πολιτικές και τα οποία επιτείνει η δική του μεροληπτική, σε βάρος του περιβάλλοντος, στάση του: για τα παροπλισμένα που θέλει να πλημμυρίσουν τον Κόλπο, για τα επικίνδυνα κι επιβλαβή που έχουν μετατρέψει τον όρμο της Βλύχας σε εθνικό νεκροταφείο σαπιοκάραβων, για τα αυθαίρετους σωληναγωγούς και το αντλιοστάσιο  που θέλει να νομιμοποιήσει για την τροφοδοσία της SINTRA.

Το έχουμε ξαναπεί: βρίσκει και κάνει!

Σ’  εσάς  κ.κ Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι που τον τοποθετήσατε και τον διατηρείτε στη θέση του, σ’ εσάς κ.κ Αυτοδιοικητικοί Αξιωματούχοι, του πρώτου και δεύτερου βαθμού, που υπεκφεύγετε και τον καλύπτετε με την σιωπή και την ανοχή σας, το λέμε απλά και καθαρά: έχετε την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις του και τις συνέπειές τους στην πόλη!

Τέλος, ο διαφαινόμενος αποκλεισμός (επιστολή μας στον Δήμαρχο ΕΔΩ) από την αντιπροσωπεία του Δήμου – που θα διεξάγει προσεχώς «διαβουλεύσεις» με το Υπουργείο Ναυτιλίας – των περιβαλλοντικών φορέων της πόλης, οι οποίοι όχι μόνο ανέδειξαν τα προβλήματα αλλά ενημέρωσαν και κινητοποίησαν τους συμπολίτες μας, αποτελεί πράξη εκδικητική προς την  κοινωνία, που όσο πιο ηχηρά υψώνει τη φωνή της, τόσο πιο ανεπαίσθητοι ακούγονται οι …ψίθυροι των αρχόντων της πόλης: Έλεος! Χιλιάδες επισκέπτες των Αισχυλείων δεν άκουσαν ούτε ένα …ψίθυρο, ούτε μια λέξη, για τα φλέγοντα προβλήματα της πόλης μας!

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...