Όλοι στον ΟΛΕ για τη παραλία μας!

Οι απαράδεκτες ενέργειες του Προέδρου του ΟΛΕ Στ. Δρακονταειδή πυροδότησαν τους τελευταίους μήνες σφοδρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Δ.Σ του ΟΛΕ βρίσκεται σε εξέλιξη μια αυθόρμητη κινητοποίηση πολιτών της Ελευσίνας που διεδικούν τα αυτονόητα για το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Η αρχή γίνεται αύριο Τετάρτη 31/8, στις 1.30 μμ, με την παρουσία των πολιτών στην συνεδρίαση του Δ.Σ του ΟΛΕ που θα γίνει στα γραφεία του Οργανισμού (Κανελλοπούλου 6, Ελευσίνα). Θα είμαστε εκεί και προσυπογράφουμε το παρακάτω κείμενο της διαμαρτυρίας.

 

 Όλοι στον ΟΛΕ για τη παραλία μας!

Παρά την γενική κατακραυγή ο Πρόεδρος του ΟΛΕ Στ. Δρακονταειδής , από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελευσίνα,  προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Ξεπερνώντας κάθε όριο ξύνει τις πληγές της πόλης.

01000035Συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΕ, τη Τετάρτη, με θέμα την έγκριση  (με δική του θετική εισήγηση) της παραχώρησης στην Εταιρεία Λιπασμάτων BFS ΑΕΒΕ  Χημικών (πρώην ΣΙΝΤΡΑ) της χρήσης του χώρου – σε επαφή με το Ελαιουργείο όπου διεξάγονται τα «Αισχύλεια» – με σκοπό τον ελλιμενισμό δεξαμενόπλοιων για την εκφόρτωση χύδην (μέσω παράνομου αντλιοστασίου και σωληναγωγών), χημικών ουσιών 8.354 κ.μ στην εγκατάσταση!

Αν ψηφιστεί θα πρόκειται για εντελώς παράνομη και χαριστική πράξη προς τους ιδιοκτήτες του ανενεργού εδώ και 9 χρόνια εργοστασίου της πρώην ΣΙΝΤΡΑ για το οποίο το 2007 έγιναν μεγάλες κινητοποιήσεις στην παραλία. ΔΙΟΤΙ:

  • Δεν υφίσταται νόμιμη λιμενική εγκατάσταση.
  • Η εταιρεία δεν έχει εξασφαλίσει περιβαλλοντική αδειοδότηση για την χύδην εκφόρτωση χημικών από πλοία.
  • Η άδεια λειτουργίας της δεν καλύπτει την χύδην εκφόρτωση χημικών από πλοία.
  • Το αντλιοστάσιο και οι σωληναγωγοί είναι αυθαίρετοι.

Μάταια του παραδώσαμε έγκαιρα όλα τα στοιχεία των αρμόδιων αρχών. Όμως, ο νέος Πρόεδρος  του ΟΛΕ θεωρεί την Ελευσίνα καταδικασμένη και …τελειωμένη!

Κατά την διάρκεια της τετράμηνης θητείας του, ο …«αριστερός μάνατζερ» του ΟΛΕ, με κυνικό πνεύμα και πράξεις,  κατάφερε να συνδέσει το όνομά του μόνο με αρνητικά γεγονότα:

Έδωσε άδεια για τον παροπλισμό πλωτής εξέδρας εξόρυξης πετρελαίου (ευτυχώς το αποτρέψαμε), έφερε στον Κόλπο και τρίτο πλωτό γεωτρύπανο αυξάνοντας τον αριθμό των παροπλισμένων πλοίων σε 40. Επί των ημερών του προσόρμησαν στην Βλύχα 2 επικίνδυνα κι επιβλαβή σαπιοκάραβα, από το Ρέθυμνο, από την Καλαμάτα και ένα επικίνδυνο κατασχεμένο από την Μυτιλήνη με δική του μάλιστα έγκριση.  Με κυνισμό κι αλαζονεία ορέγεται 600 παροπλισμένα πλοία στον Κόλπο και οραματίζεται την …Ένωση της Ελευσίνας με την Σαλαμίνα! Δημιουργεί τεράστια περιβαλλοντικά κόστη για τα οποία ελάχιστες ευθύνες αναλαμβάνει. Τώρα θέλει να νεκραναστήσει την ΣΙΝΤΡΑ δίπλα στον Λόφο των Αρχαιοτήτων και σε επαφή με το Παλαιό Ελαιουργείο.

Τώρα ήρθε η ώρα της κοινωνίας, τον λόγο έχουν οι πολίτες! Να επιβάλλουμε την κοινή λογική. Όλοι τη Τετάρτη 31 Αυγούστου, στις 1.30 μ.μ στο Δ.Σ του ΟΛΕ, όσο δύσκολη είναι η ημέρα και η ώρα! Με την ηχηρή παρουσία μας θα αποτρέψουμε την απαράδεκτη και παράνομη αδειοδότηση! Με μια φωνή: «Δεν θα γίνει»!  

Με την δική μας αυθόρμητη διαμαρτυρία χωρίς ταμπέλες και υπογραφές, σκοπιμότητες, υστεροβουλίες και μικροϋπολογισμούς, για τα αυτονόητα. Οι πολίτες που θεωρούν ότι η Ελευσίνα δεν είναι …τελειωμένη, είναι παραλιακή πόλη και πρέπει να αναβαθμίσει τη θαλάσσια προσωπικότητά της.   Όλοι, κι ο Δήμαρχος, και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, και οι φορείς της πόλης. Με ένα μόνο σκοπό και ένα μόνο μήνυμα.

Ο σκοπός: να σηκώσουν τα χέρια τους τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ του ΟΛΕ και να μην εγκριθεί η απαράδεκτη εισήγηση του Προέδρου του Στ. Δρακονταειδή.

Το μήνυμα, προς την Κυβέρνηση: η Ελευσίνα δεν είναι η πίσω αυλή του λεκανοπεδίου, ο Κόλπος της είναι πηγή ζωής κι όχι νεκροταφείο παροπλισμένων και επικίνδυνων, επιβλαβών και κατασχεμένων σαπιοκάραβων. Να σταματήσει πλέον η πολιτεία να θεωρεί ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ την υποβάθμιση της περιοχής μας! Ό,τι κάνει ο Πρόεδρος του ΟΛΕ βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση που τον διόρισε και τον διατηρεί στην θέση του!

Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πως αυτός ο αγώνας δεν αφορά μόνο εμάς αλλά πολύ περισσότερο τα ίδια μας τα παιδιά στα οποία οφείλουμε να παραδώσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής στην πόλη μας.

Πάρε πρωτοβουλία και ειδοποίησε κι άλλους με όποιο τρόπο θέλεις. Κάνε ό,τι νομίζεις προκειμένου να φέρουμε χειροπιαστά  αποτελέσματα. Αυτή την φορά, έτσι, μπορούμε! Ας μην τους αφήσουμε μόνους…

Θα είμαστε εκεί, για την πόλη μας,

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσια

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...