ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ! Θα ζητήσουν την παραίτησή του;

DSC01921Η διαδικτυακή αυθόρμητη κινητοποίηση των συμπολιτών μας και η ευρύτερη δημοσιότητα του προβλήματος οδήγησαν τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΟΛΕ Στ. Δρακονταειδή να αποσύρει από την σημερινή ημερήσια διάταξη του Δ.Σ του ΟΛΕ, το θέμα της παροχής λιμενικών διευκολύνσεων στην εταιρεία BFS (πρώην SINTRA) για την εκφόρτωση χημικών υλικών δίπλα στο Παλαιό Ελαιουργείο.

Είχε προηγηθεί χθεσινή ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ και ΑΜΕΣΟΥ ΕΠΙΔΟΣΕΩΣ επιστολή του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του ΟΛΕ, η οποία κοινοποιήθηκε και στο ΤΑΙΠΕΔ,  με την οποία ο Υπουργός εγκαλεί τον Δρακονταειδή γιατί παρότι του ζητήθηκε ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Λιμένων για το θέμα αυτό – ύστερα και από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου –  αυτός δεν απάντησε ούτε ενημέρωσε το Υπουργείο. Ταυτόχρονα ζήτησε την απόσυρση του θέματος από την Ημερήσια Διάταξη του σημερινού Δ.Σ του ΟΛΕ αδειάζοντας τον Δρακονταειδή!

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι η επιστολή αυτή – ανεξάρτητα από τους λόγους που επικαλείται ο εποπτεύων  Υπουργός – εγείρει θέμα διάστασης απόψεων με τον Πρόεδρο του ΟΛΕ. Θα ανέμενε κανείς αξίωση παραίτησης του Δρακονταειδή λόγω και της απαράδεκτης εμμονής του για το θέμα το οποίο στο παρελθόν είχε αναβληθεί ξανά!

Η απόφαση ελήφθη παρουσία του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ . Ανακοινώθηκε στους συγκεντρωμένους στην είσοδο του ΟΛΕ πολίτες, στις 2.30 μ.μ, από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΟΛΕ ο οποίος,  υπό κανονικές συνθήκες,  θα έπρεπε να είχε ήδη υποβάλει την παραίτησή του.

Χωρίς να εφησυχάζουμε, θα παρακολουθούμε το θέμα σε καθημερινή βάση και θα ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για τις όποιες πιθανές εξελίξεις.

Η ανάκτηση του παραλιακού μετώπου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και για να επιτευχθεί χρειάζεται η ενεργοποίηση όλων των συμπολιτών μας. Ήδη το μήνυμα έχει σταλεί σε κάθε κατεύθυνση: η κοινωνία της πόλης θα είναι δυναμικά  παρούσα σε όλες τις μελλοντικές διαβουλεύσεις και αποφάσεις που θα αφορούν στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

Συνεχίζουμε… Όλοι για τη παραλία μας!

 

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσια

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...