Νέα πρόκληση από τον Πρόεδρο του ΟΛΕ Στ. Δρακονταειδή!

F4Χθες Τρίτη 19/7/2016 ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ) Στ. Δρακονταειδής ξεπέρασε κάθε όριο ξύνοντας τις πληγές της πόλης!

Στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ του ΟΛΕ είχε εγγράψει ως θέμα την έγκριση παραχώρησης στην Εταιρεία Λιπασμάτων BFS ( διάδοχο φορέα της SINTRA) της χρήσης του χώρου – σε επαφή με το Ελαιουργείο όπου διεξάγονται τα «Αισχύλεια» – με σκοπό τον ελλιμενισμό δεξαμενοπλοίων για την εκφόρτωση χύδην (μέσω παράνομου αντλιοστασίου και σωληναγωγών), χημικών ουσιών για την ανενεργή εγκατάσταση.

Μόλις αντιληφθήκαμε το συμβάν, τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι (Βαμβακάς Κ., Βιλλιώτης Ν., Λιάσκος Δημ. και Παναγιωτακόπουλος Δημ.) καθώς και 4 Δημότες εκπρόσωποι φορέων  (Καββαδίας Μελέτης., Λάσκου Μαρία, Μελετίου Διομήδης και Χρηστάκης Χρήστος) ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του ΟΛΕ να παραστούμε στην συνεδρίαση για να ενημερώσουμε τα μέλη του Δ.Σ. Αντιμετωπίσαμε την οργίλη συμπεριφορά του Προέδρου που μάλλον δεν έχει καταλάβει σε ποια πόλη έχει έρθει. Παραθέτουμε τον έντονο διάλογο:
Ποιοι είστε εσείς;
Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δημότες – εκπρόσωποι φορέων της πόλης! Από τότε που αναλάβατε καθήκοντα παίρνετε μόνο δυσμενείς αποφάσεις για την πόλη!
Ποια πόλη;

Φωνάζοντας κάλεσε την Λιμενική Αστυνομία «να μας πετάξει έξω»!

Το Δ.Σ του ΟΛΕ αναβλήθηκε και ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το μέλος του Δ.Σ του ΟΛΕ και εκπρόσωπο του μετόχου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Θάνο Λιάγκο συμφωνήθηκε να συναντηθεί ο ίδιος με αντιπροσωπεία μας, μέσα στα γραφεία του ΟΛΕ, αμέσως πριν την επόμενη συνεδρίαση του ΟΛΕ.

Γνωρίζαμε από καιρό την πρόθεση επαναδραστηριοποίησης, ύστερα από 9 χρόνια, υπό το νέο ιδιοκτησιακό της καθεστώς, της εγκατάστασης, όπου τον Ιούλιο του 2007 έλαβαν χώρα σοβαρές αντιδράσεις σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας που απέτρεψαν τον ελλιμενισμό δεξαμενόπλοιων.

f1

12 Ιουλίου 2014. Από τις κινητοποίησεις κατά της εκφόρτωσης φορτίων στην SINTRA.

Από τα μέσα Ιουνίου είχαμε επισκεφθεί τον Πρόεδρο του ΟΛΕ και του είχαμε επισημάνει, επιδεικνύοντας τα κατάλληλα έγγραφα, ότι δεν υπάρχει περιβαλλοντικά αδειοδοτημένη λιμενική εγκατάσταση στο σημείο αυτό, ούτε καλύπτεται με περιβαλλοντική άδεια η φορτοεκφόρτωση χύδην χημικών ουσιών συνολικού όγκου 8.000 κ.μ σε επαφή με τον χώρο διεξαγωγής των Αισχυλείων, στο υπογάστριο του Λόφου των Αρχαιοτήτων.

Λίγο πριν την αποχώρηση της Λιμενικής Αστυνομίας και με προσχηματική «διάθεση διαλόγου» με αντιπροσωπεία μας, αδυνατώντας ή μάλλον αρνούμενος να κατανοήσει ακλόνητα επιχειρήματα, επέρριψε τις ευθύνες στους συντρόφους του: στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασιλείου και στην Περιφερειάρχη κ. Δούρου.

Και είναι άξιοι της τύχης τους ο Υπουργός που τον διόρισε και η Κυβέρνηση που διόρισε τον Υπουργό που τον διόρισε, που επί ημερών της στην Ελευσίνα ο εντολοδόχος υπάλληλός της καλεί την Λιμενική Αστυνομία για να αντιμετωπίσει Δημοτικούς Συμβούλους και Φορείς που έχουν γνώμη για το μέλλον της πόλης. Όπως ακριβώς έπραττε η «επάρατος» στα γεγονότα, μπροστά στην SINTRA, στις 12 Ιουλίου του 2007!

Επισημαίνοντάς του ότι ξύνει τις πληγές της πόλης του υποσχεθήκαμε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του ΟΛΕ δεν θα είμαστε μόνο εμείς…  Oι πράξεις του δείχνουν ασέβεια προς την πόλη και τις κατακτήσεις της. Επιτέλους, αφού δεν φεύγει μόνος του, διώξτε τον!

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...