Καλά νέα! Ανακλήθηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση του διαλυτήριου στην Βλύχα!

DSCF6104Υπάρχουν και καλά νέα, αποτέλεσμα της συντονισμένης, επίμονης και συνεπούς δράσης των περιβαλλοντικών φορέων της ευρύτερης περιοχής και ιδιαίτερα της ECOELEUSIS και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ.

Με απόφαση της Γενικής Διευθύντριας Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακλήθηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση του διαλυτήριου της «ΑΦΟΙ ΣΑΒΒΑ ΕΠΕ» στην Βλύχα!

Υπενθυμίζεται ότι, οι δραστηριότητες του διαλυτηρίου, για χρόνια  ασκούνταν κατά παράβαση των περιβαλλοντικών κανόνων ενώ πολλές φορές η εγκατάσταση αποτέλεσε κερκόπορτα για τον ελλιμενισμό επικίνδυνων κι επιβλαβών για το περιβάλλον πλοίων.

Κατά την πρόσφατη ξενάγηση του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη στο παράκτιο μέτωπο της πόλης,  που συνδιοργάνωσαν οι φορείς Επιτροπή Κατοίκων Παραλίας, Εcoeleusis, Φίλοι της Φύσης, Οικόπολις και Διαρκής Κίνηση, ετέθησαν στον Υπουργό όλες οι παράμετροι του προβλήματος και επακολούθησαν όλες οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να εκδοθεί η σημαντική απόφαση ανάκλησης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Στο μεσοδιάστημα η βραχύβια – καρατομηθείσα πλέον – Διοίκηση του ΟΛΕ έπραξε ό,τι επιβάλλει το καθήκον για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Πλέον δεν μπορεί κανένα πρόσχημα να αποτρέψει την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ανεπιθύμητης δραστηριότητας από την Διεύθυνση Βιομηχανίας της Περιφέρειας Αττικής. Χωρίς καμία χρονοτριβή.

10403019_933722396638488_3753707646954321545_nΚι όμως, ό,τι πριν λίγο καιρό μας εμφάνιζαν ως αδύνατο, έγινε δυνατό! Είναι παντελώς εκτεθειμένοι όσοι επικαλούνταν την υποτιθέμενη «νομιμότητα» για να μην αλλάξει τίποτα στην Βλύχα, για να συνεχιστεί η περιβαλλοντική ανομία.

Ο δρόμος για την εξυγίανση και την ανάκτηση του όρμου της Βλύχας είναι πλέον ανοικτός. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται με «νύχια και με δόντια», με λογισμό και με όνειρο. Για όλο το θαλάσσιο μέτωπο που έχει στερηθεί η παραθαλάσσια Ελευσίνα. Ελπίζουμε γρήγορα να το καταλάβουν ο …φουριόζος νέος Πρόεδρος του ΟΛΕ και η πολιτική ηγεσία που τον εγκατέστησε.

Η απόφαση ΕΔΩ

 

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...