Δύο νέα σαπιοκάραβα στην Βλύχα, στο σύγχρονο Δυτικό Νεκροταφείο της πόλης!

DSCF7114Ο κατάλογος των επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων στον Κόλπο της Ελευσίνας, και μάλιστα στην Βλύχα, το σύγχρονο Δυτικό Νεκροταφείο σαπιοκάραβων της πόλης, έγινε πιο μακρύς λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν ο μεσεγγυούχος Γιώργος Αντωνάτος έδεσε άλλα 2 σάπια, επικίνδυνα και επιβλαβή,  πλοία που ρυμούλκησε από την Κρήτη και την Καλαμάτα:

α) Το επικίνδυνο και επιβλαβές σαπιοκάραβο «BARAKAT AL FOURKAN», αλιευτικό με Αιγυπτιακή σημαία,  ρυμουλκήθηκε από την Αγία Γαλήνη του Ρέθυμνου στην Βλύχα. Στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης «δημιουργούσε οξύτατο αισθητικό πρόβλημα απειλώντας παράλληλα την δημόσια υγεία λόγω της κακής κατάστασή του». Υπήρξαν έντονες  διαμαρτυρίες κατοίκων και επαγγελματιών αλλά και του Προέδρου της τοπικής κοινότητας.  Εκποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του  2015 από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου έναντι ποσού 510€ ποσό που προσέφερε  η εταιρεία TAG MER LTD !

Διαβάστε ΕΔΩ το ιστορικό των διαμαρτυριών για την απομάκρυνση καθώς και τις ενέργειες του μεσεγγυούχου.

DSCF7110Β) Το σάπιο, επικίνδυνο και επιβλαβές,  ρυμουλκό «ΜΙΜΗΣ Π» που μεταφέρθηκε από το λιμάνι της Καλαμάτας. Ήταν το τελευταίο από τα 3 σαπιοκάραβα που εκποίησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας. Εκποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο έναντι ποσού 2100 € που προσέφερε η εταιρεία TAG MER LTD γιατί «δυσφημούσε και ρύπαινε το λιμάνι της Καλαμάτας».

Η σχετική απόφαση του Λιμενικού Ταμείου αναφέρεται σε «λόγους κατεπείγοντος που άπτονται του Δημοσίου συμφέροντος, της απειλής του οικοσυστήματος και πρόκλησης εκτεταμένης ρύπανσης του λιμένα της Καλαμάτας από πιθανή βύθιση αυτού». Δικαιολογημένα ο Δήμαρχος της Καλαμάτας εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Γεγονός είναι ότι η  Καλαμάτα έδιωξε με πανηγύρια το σαπάκι κι η Ελευσίνα το πήρε σιωπηρά!

Διαβάστε ΕΔΩ  την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας για την απομάκρυνση του Ρυμουλκού.

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση για την απομάκρυνση τον 2 άλλων.

DSCF7112Διαβάστε ΕΔΩ την μεθόδευση μέσω ορισμού μεσεγγυούχου για την απομάκρυνση των κατασχεμένων.

Όπως μας πληροφόρησε σήμερα το μεσημέρι η Λιμενική Αρχή, για την μεταφορά των δύο σαπιοκάραβων στην Βλύχα, υπήρξε σχετική απόφαση του προηγούμενου Προέδρου του ΟΛΕ Σπ. Μιχαήλ από τον Ιανουάριο του 2016! Υπενθυμίζουμε ότι τον Απρίλιο ο προηγούμενος Πρόεδρος μας είχε διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί νέα σαπιοκάραβα ή κατασχεμένα, στην Βλύχα ή αλλού στον Κόλπο.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα η «υπερδραστηριότητα» του Γεωργίου Αντωνάτου, μεσεγγυούχου αρκετών κατασχεμένων (μεταξύ των οποίων και του πλοίου Νοοr 1), ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία για να φέρει οποιοδήποτε ανεπιθύμητο αλλού σαπιοκάραβο στον Κόλπο της Ελευσίνας.

Διαβάστε  ΕΔΩ άλλη μια ατελέσφορη προσπάθειά του…

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...