Δ.Σ για ΟΛΕ, παροπλισμένα πλοία, υποθαλάσσιο αγωγό ΕΛΠΕ κ.α

IMG_9436Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει η αποψινή (Τετάρτη 2 Μαρτίου, 8.30 μ.μ) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας με φλέγοντα θέματα όπως ο μαζικός παροπλισμός πλοίων στον Κόλπο της Ελευσίνας καθώς και η πρόθεση των ΕΛΠΕ για την εγκατάσταση 2 υποθαλάσσιων αγωγών μεταφοράς καυσίμων μήκους 7.7 χιλιομέτρων με σκοπό την διασύνδεση των δύο διυλιστηρίων.
Διαπιστώνοντας ανεπίτρεπτη χρονοτριβή για την εκδήλωση της οργανωμένης αντίθεσης του Δήμου και στα δύο σχέδια, η Κίνηση Πολιτών Ecoeleusis με επιστολή της (από τις 18 Φεβρουαρίου) προς τον Δήμαρχο και κοινοποίηση προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ και στις Δημοτικές Παρατάξεις είχε ζητήσει την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ήδη, ο αριθμός των παροπλισμένων πλοίων έχει φτάσει τα 43!
Στην επιστολή μας αυτή δεν απάντησε ο Δήμαρχος. Επιπλέον, με επιστολή του (25/2/2016) προς τις εμπλεκόμενες αρχές, τον Καθηγητή κ. Σκούλλο, τον τοπικό Τύπο και την Κίνησή μας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ – ως μη ώφειλε – διατυπώνει εκείνος, αντί του Δημάρχου, τη θέση της Δημοτικής Αρχής μόνο για το θέμα του παροπλισμού πλοίων στον Κόλπο, και όχι για τους υποθαλάσσιους αγωγούς των ΕΛΠΕ, μας προσκαλεί στην συνεδρίαση του Δ.Σ με θέμα: « Συζήτηση και λήψη απόφασης για ενέργειες αδειοδότησης κατασκευής δύο υποθαλάσσιων αγωγών υγρών καυσίμων καθώς επίσης και για τον παροπλισμό αριθμού πλοίων στα αγκυροβόλια του Κόλπου της Ελευσίνας».
Φαίνεται πως το θέμα δεν αξιολογήθηκε ως τόσο σοβαρό, ώστε να αναρτηθεί στις επίσημες ιστοσελίδες του Δήμου, ούτε καν στις προσωπικές σελίδες που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αξιωματούχοι του Δήμου. Να ανησυχούμε περισσότερο;
Στην ίδια συνεδρίαση θα παραστεί ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ) για να ενημερώσει και να δώσει εξηγήσεις για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του. Άλλος ένας λόγος για να είμαστε εκεί.

 

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσια

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

Δείτε επίσης

DSC01050 2 800x600 1

Ο Κόλπος της Ελευσίνας ως πηγή ζωής!

Μπορεί η δυναμική μας κινητοποίηση τον Ιούνιο να απέτρεψε προσωρινά την φορτοκεφόρτωση LNG (Yγροποιημένου Φυσικού Αερίου) στον ΚΡΟΝΟ και την διακίνησή του μέσω των οδών ...

pyrkal2

SAVEPYRKAL: Ψέματα και αλήθειες για την ΠΥΡΚΑΛ!

Με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Ελευσίνα (Πέμπτη 6/10/2022) η Πρωτοβουλία SAVEPYRKAL για την διάσωση της ΠΥΡΚΑΛ ως ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ και Ζώνης ...