Όπου φυσάει ο άνεμος;

Στους ισχυρούς νότιους – νοτιοανατολικούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (16/1/16) αποδίδεται η αποκοπή των κάβων πρόσδεσης 5 πλοίων μέσα στον Κόλπο της Ελευσίνας. Το αποτέλεσμα; 3 πλοία που ελλιμενίζονταν σε ντάνα στο ανατολικό μέρος του Κόλπου της Ελευσίνας προσάραξαν στην ακτή μπροστά στον Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Θριασίου και στις επιχωματώσεις της Χαλυβουργικής ενώ άλλα 2, στην Βλύχα, προσέκρουσαν μεταξύ τους.

Καθησυχαστική η σχετική ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ελευσίνας: «Άμεσα ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι των πλοίων για την ασφαλή πρόσδεση τους και τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες. Από το περιστατικό μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από τo Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.»

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την υποβάθμιση του συμβάντος. Ποιές θα ήταν -άραγε – οι συνέπειες αν η διεύθυνση και φορά των ανέμων ήταν διαφορετική και τα πλοία προσάραζαν, όπου φυσάει ο άνεμος, λ.χ στις προβλήτες εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών!

Εν όψει των «έκτακτων καιρικών συνθηκών» που πάλι ανακοινώθηκαν, δύο από τα πλοία αυτά, το «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι» και το «DIALA», χθες Παρασκευή, μεταφέρθηκαν «προσωρινά» – που αλλού – στην τριτοκοσμική Βλύχα και προσδέθηκαν δίπλα στο πλοίο της Ηρωΐνης, στο ναρκωπλοίο Νoor 1, το οποίο στις 15 του περασμένου Οκτώβριου, με σπασμένους κάβους «σάλπαρε» προς τα δυτικά «λόγω – πάλι- ισχυρών ανέμων», κατά την ρυμούλκησή του δε, με σκοπό την επαναφορά στην Βλύχα, προσάραξε πάνω στην ξύλινη απαρχαιωμένη ράμπα του πάλαι ποτέ τριτοκοσμικού διαλυτήριου του Σάββα!

Κι επειδή ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, κι επειδή στην Βλύχα βασιλεύει ως γνωστόν η …έννομη τάξη, η νέα Διοίκηση του ΟΛΕ, που εγκαταστάθηκε δύο μόλις μήνες πριν, έχει πολύ δουλειά να κάνει! Και θα κριθεί από την συνέπεια που θα επιδείξει και τα χειροπιαστά αποτελέσματα που θα φέρει. Και στην Βλύχα… Ίδωμεν!

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...