Και το «σαπάκι» «LOCOS» στην Βλύχα!

V1Προσδέθηκε σήμερα το πρωί στην Βλύχα και το κατασχεμένο πλοίο «LOCOS». Το πλοίο, κυριολεκτικά «σαπάκι», ρυμουλκήθηκε στην Βλύχα από την ακτή μπροστά στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Θριασίου όπου είχε προσαράξει μια βδομάδα πριν.

Χθες είχαν προσδεθεί «προσωρινά» στην Βλύχα, δίπλα στο ναρκωπλοίο «ΝΟΟR 1», άλλα δύο κατασχεμένα σαπιοκάραβα με ευθύνη του μεσεγγυούχου. Ο μεσεγγυούχος κατέχει τα κατασχεμένα ως όργανο της εκτέλεσης και για λογαριασμό της Πολιτείας. Ασκεί δημόσια εξουσία η οποία ρυθμίζεται από διατάξεις νόμων. Ο σκοπός της μεσεγγύησης στην αναγκαστική εκτέλεση είναι η διασφάλιση και συντήρηση των κατασχεμένων, ώστε το αντικείμενο που κατασχέθηκε, να οδηγηθεί αυτούσιο και αλώβητο στον πλειστηριασμό.

Έτσι τα 3 κατασχεμένα πλοία οδηγήθηκαν «προσωρινά» στην Βλύχα και προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των επικινδύνων και επιβλαβών που έχουν κυριολεκτικά εγκαταλειφθεί στην θέση αυτή χωρίς κανένα από τα υπόλοιπα ελλιμενισμένα να έχει μέχρι σήμερα φύγει!

Η Κίνηση Πολιτών ΕCOELEUSIS μέσα στο επόμενο διάστημα θα θέσει το όλο πρόβλημα σε κάθε αρμόδια αρχή. Η απελευθέρωση του δυτικού άκρου του θαλάσσιου μετώπου της πόλης είναι εφικτή με καθημερινή δράση, ξεκάθαρους στόχους και συνεπή δημοτική πολιτική που δυστυχώς απουσιάζει.

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...