Δεν πήραν μυρωδιά οι αρχές…

elpe vea 1.10

ΕΛΠΕ/Ασπρόπυργος 1/10/2015

Η έντονη δυσοσμία του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ που το τελευταίο διάστημα έπληξε όλες τις συνοικίες της Ελευσίνας, οικισμούς της Μάνδρας (ιδιαίτερα τις Εργατικές Κατοικίες) ακόμη και την Μαγούλα προκάλεσε έντονα και δικαιολογημένα παράπονα των κατοίκων.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που κάτοικοι ανέφεραν στην ΕCOELEUSIS συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς για τα συμβάντα όπως «μυρωδιά αερίου σαν να έχω αφήσει το γκαζάκι ανοιχτό», «δυσοσμία πετρελαίου», «οσμή κλούβιου αυγού» κ.α

Τα επεισόδια αυτά καταγράφηκαν κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου έως και τις 21 Οκτωβρίου. Διαφοροποιούνται από τα καθημερινά επεισόδια δυσοσμίας του διυλιστηρίου κυρίως, ως προς την μεγάλη διάρκειά τους, και το γεγονός ότι πολλές φορές οι οσμές παρέμεναν για ώρα μέσα στα σπίτια! Μερικές ημέρες του Οκτωβρίου η δυσοσμία του διυλιστηρίου συνδυάστηκε και με τις χαρακτηριστικές οσμές της χωματερής της Φυλής δημιουργώντας ένα μοναδικό κοκτέϊλ!

Κι ενώ οι κρατικές αρχές παραμένουν πλήρως αποστασιοποιημένες από το πρόβλημα οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές και των δύο βαθμών πάλι δεν πήραν μυρωδιά. Ούτε οι οσμές, ούτε οι ανησυχίες των κατοίκων έγιναν αισθητές από το πολιτικό τους προσωπικό.

elpevea 6.8

ΕΛΠΕ/Ασπρόπυργος 6/8/2015

Η Δημοτική Αρχή της Ελευσίνας ούτε καν μπήκε στον κόπο να απαντήσει σε σχετική ερώτηση Δημοτικού Συμβούλου (Κ. Βαμβακάς). Πόσο μάλλον να φέρει η ίδια το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Καμία φωνή διαμαρτυρίας προς τις κρατικές αρχές κι από την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, που ενώ έχει αρμοδιότητα στον τομέα ελέγχου του περιβάλλοντος, παραμένει τραγικά υποστελεχωμένη κι αδυνατεί να την ασκήσει με επάρκεια και αποτελεσματικότητα.

Παντελώς ανύπαρκτα θεωρούνται από τις τοπικές αρχές και τα τρία επεισόδια εκπομπής καπνού από το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, στις 6 Αυγούστου, καθώς και στις 1 και 10 Οκτωβρίου.
Ποιος διαφωνεί ότι η εκκωφαντική σιωπή των αυτοδιοικητικών αρχών είναι περισσότερο επικίνδυνη από τις οσμές των διυλιστηρίων;

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...