Δεν το αξίζουν αυτό οι πόλεις μας! (video)

[vsw id=”XN03ZnoTV6c” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Η επανεκκίνηση της μονάδας 32 Θερμικής Πυρόλυσης Ασφάλτου (Flexicoker), του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, έφερε 2 νέα μεγάλα ρυπαντικά επεισόδια, την Παρασκευή 24/7 και την Τρίτη 28/7 αργά το βράδυ.
Χιλιάδες κυβικά μέτρα καυσαερίων απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα, ενώ κατά διαστήματα καταγράφηκε έντονη δυσοσμία. Η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με τους Νότιους και Νοτιοδυτικούς ανέμους καθώς και τα μεγάλα διαστήματα άπνοιας επέτειναν το πρόβλημα. Τα μεσάνυχτα της Τρίτης ο φλεγόμενος πυρσός είχε «φωταγωγήσει» για τα καλά την «υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης»… Δεν το αξίζουν αυτό οι πόλεις μας!
29.07.2015 06.46Η μονάδα είχε τεθεί εκτός λειτουργίας – πάλι με ρυπαντικό επεισόδιο – τον περασμένο Μάϊο λόγω δυσλειτουργιών και με σκοπό να γίνει συντήρηση. Ο κύκλος της συντήρησης ανοίγει και κλείνει πάντα με οξύτατα ρυπαντικά επεισόδια. Ωστόσο, έντονες ρυπαντικές καταστάσεις καταγράφηκαν και στις 19/6 ενώ μικρότερα επεισόδια έγιναν στις 20/6, 23/6, και 30/6.
Παρά το πρόσφατο πρόστιμο που επεβλήθη στο διυλιστήριο από τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΑΠΕΝ κ. Γιάννη Τσιρώνη η ρυπογόνος λειτουργία του διυλιστηρίου συνεχίζεται χωρίς την λήψη μέτρων περιορισμού της και χωρίς συστηματικό έλεγχο της εγκατάστασης.
Για μία ακόμη φορά τα επεισόδια αυτά θεωρήθηκαν ανύπαρκτα – ούτε καν άξια σχολιασμού – τόσο από Διοικήσεις των πληττόμενων Δήμων Ελευσίνας και Μάνδρας – Ειδυλλίας, όσο και από την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής που έχει και αρμοδιότητα ελέγχου.Η είδηση της επιβολής του υψηλού προστίμου στα ΕΛΠΕ ούτε καν φιλοξενήθηκε στις ιστοσελίδες των Δήμων… Επίσης, η εταιρεία δεν προέβη σε καμία δημόσια ανακοίνωση για τα συμβάντα, αφού -κατά πάγια τακτική της – τα θεωρεί απολύτως φυσιολογικά είτε «οπτικά φαινόμενα»…
Η Κίνηση Πολιτών ECOELEUSIS για μια ακόμη φορά ενημέρωσε το αρμόδιο Υπουργείο (ΠΑΠΕΝ) καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος.
Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι με απουσία «οπτικών φαινομένων»!

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...