ΟΛΕ: λίγο πριν φύγουν ξαναδίνουν άδεια στο διαλυτήριο «Σάββα» στην Βλύχα!

DSCF3986Λίγες μόλις ημέρες πριν την παράδοση του Οργανισμού στην νέα του Διοίκηση, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΕ, περιφρονώντας το δημόσιο αίσθημα, προχώρησε στην εκ νέου παραχώρηση 6 στρεμμάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα για την επαναλειτουργία του διαλυτηρίου του Σάββα στην Βλύχα! Με την πράξη του αυτή δεσμεύει τις επιλογές της επόμενης διοίκησης του ΟΛΕ.
Μάλιστα το Ναυπηγείο – Διαλυτήριο θα λειτουργήσει υπό την διεύθυνση της εταιρείας «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», η οποία ανέλαβε να προκαταβάλει μέρος του χρέους της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΣΑΒΒΑ ΕΠΕ» προς τον ΟΛΕ και να ρυθμίσει το υπόλοιπο χρέος σε 45 μηνιαίες δόσεις…
Ήδη, από την εταιρεία «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», εκτελούνται εργασίες τόσο στην παραχωρηθείσα έκταση 6 στρεμμάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα όσο και στο οικόπεδο, περίπου 5,7 στρεμμάτων, της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΣΑΒΒΑ ΕΠΕ».

Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΛΕ, που ελήφθη μόλις στις 23 Δεκεμβρίου, ο παραχωρούμενος χώρος θα χρησιμοποιηθεί για Ναυπηγήσεις – Ανελκύσεις – Επισκευές – Διαλύσεις πλοίων, ενώ η παραχώρηση αφορά στο χρονικό διάστημα έως το τέλος του 2015 με δυνατότητα, προφανώς, ανανέωσης.
Επιπλέον, στις 15 Ιανουαρίου, το ΥΠΕΚΑ, με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του, παρέτεινε έως τον Ιούλιο του 2019 τη ληγμένη από τον περασμένο Ιούλιο Περιβαλλοντική Αδειοδότηση του Διαλυτήριου! Ταυτόχρονα η εταιρεία «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», με αίτησή της προς την Περιφέρεια Αττικής, έχει ζητήσει την ανάκληση της διακοπής λειτουργίας που έχει επιβληθεί στο Διαλυτήριο, από τις 4 Νοεμβρίου του 2014, με απόφαση της νέας Περιφερειάρχου. Η λειτουργία του τριτοκοσμικού διαλυτηρίου στην Βλύχα είχε διακοπεί διότι, κατά παράβαση των όρων της άδειας λειτουργίας της, η εγκατάσταση λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη έγκριση παραχώρησης χρήσης χώρου της χερσαίας ζώνης λιμένος Ελευσίνας από τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ).

100_2130Υπενθυμίζεται επίσης ότι η ρυπογόνος λειτουργία της μονάδας έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές. Πάγιο και διαχρονικό αίτημα όλων των φορέων της πόλης αποτελεί η εξυγίανση του χώρου της Βλύχας με την απομάκρυνση όλων των «τριτοκοσμικών» δραστηριοτήτων που την έχουν μεταβάλει σε κρανίου τόπο. Η παραπάνω θέση επαναβεβαιώθηκε πρόσφατα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας που αφορούσε στην τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου.

Έγκαιρα από τον περασμένο Νοέμβριο, η Kίνηση Πολιτών ECOLEUSIS, είχε καλέσει δημόσια τον ΟΛΕ να μην εγκρίνει πιθανή αίτηση της εταιρείας για εκ νέου παραχώρηση χερσαίας ζώνης για την συνέχιση λειτουργίας του διαλυτηρίου, ώστε να συμβάλει έμπρακτα στην εξυγίανση της περιοχής της Βλύχας. Δυστυχώς η Διοίκηση του ΟΛΕ – μετά και την αποτυχημένη της προσπάθεια να επαναλειτουργήσει το ανενεργό διαλυτήριο Μπακόπουλου στο Καλυμπάκι – στρέφοντας τα νώτα προς την τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της, συμπεριφέρεται σαν επικυρίαρχος του θαλάσσιου μετώπου της πόλης!

Μάταια είχαμε, επίσης, προειδοποιήσει και την Δημοτική Αρχή να απαιτήσει έγκαιρα από τον ΟΛΕ τον σεβασμό της θέλησης της τοπικής κοινωνίας. Δυστυχώς, παρότι γνώριζε από πρώτο χέρι τις ενέργειες του ΟΛΕ, δεν εκδήλωσε καμία αντίδραση, δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε τους κατοίκους. Η νεοσύστατη Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου ούτε πήρε είδηση… Κατά τ’ άλλα η «πόλη» εργάζεται …πυρετωδώς για να εμπλουτίσει τον φάκελο της υποψηφιότητάς της για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης! Τρομάρα τους…

Η νέα Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να εγκαταστήσει μια νέα διοίκηση στον ΟΛΕ που θα απαλλάξει τον Οργανισμό από τις αμαρτίες των προκατόχων του, θα αποδεσμεύσει το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης από τις ανεπιθύμητες δραστηριότητες, θα σεβαστεί τις επιθυμίες και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και θα αναζητήσει, εντός του Κόλπου, την νέα θέση ενός βιώσιμου λιμανιού, πόλου ανάπτυξης, νέων θέσεων εργασίας και προστιθέμενης αξίας για ολόκληρη την περιοχή.
Η πιο αποτυχημένη Διοίκηση του Λιμανιού, όλων των εποχών, να μας αδειάζει γρήγορα την γωνιά…

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσια

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

Δείτε επίσης

LNG Photo Edited1

ΚΡΟΝΟΣ: Επιστολή στους Συμβούλους και στον Δήμαρχο.

Ναι, ακόμα και σήμερα! Οι προσεχείς ημέρες είναι κρίσιμες για όσα σχέδια εξυφαίνονται τώρα στο προσκήνιο και το παρασκήνιο για το παράκτιο μέτωπο της πόλης, ...

LNG 1

Υπάρχει λόγος σοβαρός…

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ Γιατί ο ΟΛΕ (Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας) εμμένει στο επαίσχυντο μνημόνιο συνεργασίας  με τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου); Γιατί επιλέχθηκε πάλι ...