Το JUMBO «τακτοποιήθηκε» για 30 χρόνια!

DSCF11471Κτίσματα συνολικού εμβαδού 4.117 τ.μ «τακτοποιήθηκαν» για τουλάχιστον 30 χρόνια στο ακίνητο που στεγάζει το πολυκατάστημα JUMBO, στην παραλία, στην διασταύρωση των οδών Αφών Μουρίκη και Κανελλοπούλου! Το ΕCOELEUSIS δημοσιεύει σήμερα την σχετική ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ της διαδικασίας υπαγωγής στο άρθρο 24 του Ν. 4014/2011 που έχει εκδώσει  για τα τακτοποιούμενα κτίσματα, ήδη από το τις 15/6/12, το Υπουργείο  Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Είναι γνωστή από το 2011 η υπόθεση της σκανδαλώδους έκδοσης οικοδομικής άδειας (α.α 52/11) από την Υπηρεσία Πολεοδομίας (νυν Δόμησης) του Δήμου Ελευσίνας με την οποία είχε επιτραπεί η εγκατάσταση του πολυκαταστήματος JUMBO 5.700 τ.μ στην εν λόγω περιοχή ενώ απαγορευόταν ρητά από δύο πολεοδομικά διατάγματα! Με αυτή την οικοδομική άδεια είχε δοθεί η δυνατότητα αλλαγής χρήσης αποθήκης 5.700 τ.μ σε …κατάστημα! [Πιο αναλυτικά στο άρθρο: Φύτεψαν ένα JUMBO εκεί που απαγορευόταν! ]. Μάλιστα, ύστερα από δημοσιεύματα για το θέμα αυτό, ο Εισαγγελέας Αθηνών είχε παραγγείλει τον περασμένο Ιανουάριο προκαταρκτική προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας η Κίνηση Πολιτών ΕCOELEUSIS, παρότι θεωρούσε απίθανο η εισαγγελική παραγγελία να φέρει αποτελέσματα,  είχε καταθέσει όλα όσα γνώριζε για το θέμα.

Η τακτοποίηση αυτή περιλαμβάνει και τα αυθαίρετα κτίσματα αποθηκών σε διπλανό του υπερκαταστήματος οικόπεδο,  που όμως συναρθρώνονται λειτουργικά με αυτό κι έτσι η όλη μεθόδευση οδήγησε στην  …«φύτευση» ενός εναίου  JUMBO 10.000 τ.μ σε δύο όμορα οικόπεδα.

Το εξωφρενικό είναι ότι η Δημοτική Αρχή, όταν το Μάρτιο του 2013 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου στα οικοδομικά τετράγωνα της εν λόγω περιοχής, παρότι γνώριζε την τακτοποίηση αυτή, που δεσμεύει τον χώρο για τουλάχιστον 30 χρόνια, παρουσίασε ως χώρο πρασίνου τα τακτοποιούμενα κτίσματα κι έστειλε προς έγκριση στο ΥΠΕΚΑ μια ανεφάρμοστη  πολεοδομική πρόταση! Αμφιβάλλει μήπως κανείς ότι ο Δήμαρχος δεν έλεγε την αλήθεια όταν αρθρογραφώντας στην «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» (11/3/2013) περιέγραφε με πομπώδες ύφος «Ορίζουμε χώρο πρασίνου στο παράνομο βοηθητικό κέλυφος του JUMBO κάνοντας  την πολεοδομική μας πρόταση -άκουσον, άκουσον! – χρηστική και εφαρμόσιμη»; Εκτός κι αν αναφερόταν στο έτος 2043 μ.χ!

Δείτε παρακάτω την βεβαίωση για την ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ των κτισμάτων του JUMBO

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ JUMBO

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

photo2

Παραμένει «ΚΑΛΩΔΙΩΜΕΝΗ» η Πλατεία Ηρώων!

Με πολιτική απόφαση έσπευσαν άρον – άρον οι Δημοτικοί μας άρχοντες, να σκεπάσουν το όρυγμα που είχε αρχίσει να διανοίγεται για την υπογειοποίηση των εναέριων ...

photo1 800x533 1

ΤΙΤΑΝ: νέος γύρος στρεβλής ανάπτυξης;

Το 2010 με πομπώδη τρόπο η εταιρεία ΤΙΤΑΝ ΑΕ εξήγγειλε σειρά μεγάλων έργων ανάπλασης των χώρων των εγκαταστάσεών της στην Ελευσίνα με στόχο την «περαιτέρω ...