Η Ελευσίνα υποδέχτηκε τον μαραθωνοδρόμο Άγη Εμμανουήλ βροντοφωνάζοντας: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΝ «ΦΟΝΙΑ»!

SONY DSCΤην Τρίτη 8 Ιουλίου, η Ελευσίνα υποδέχτηκε τον μαραθωνοδρόμο Άγη Εμμανουήλ, στην παραλία, βροντοφωνάζοντας: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΝ «ΦΟΝΙΑ»! Διεκδικώντας αποφασιστικά τα ελάχιστα τετραγωνικά ελεύθερης ακτής που της έχουν απομείνει.

Στις 8.30 μμ ο μαραθωνοδρόμος Άγης Εμμανουήλ έφτασε χαμογελαστός και κατάκοπος έχοντας διανύσει την απόσταση Κεχριές – Ελευσίνα ακολουθώντας την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Περνώντας μέσα από την βιομηχανική ζώνη, έφτασε στο Μπλόκο όπου συνάντησε τους πρώτους συμπολίτες μας που τον περίμεναν. Πορεύτηκε μαζί τους προς την «αμαρτωλή» Βλύχα ενώ ο κινηματογραφικός φακός που τον συνόδευε αδιαλείπτως κατέγραφε τα τριτοκοσμικά ανατολικά παράλια της πόλης: με τα μπαζώματα, το διαλυτήριο του Σάββα, το αγκυροβολημένο πλοίο της Ηρωΐνης «Noor One» στα πάλαι ποτέ Βραχάκια, τις κατεβασμένες μπάρες του ΤΙΤΑΝΑ. Ο Άγης Εμμανουήλ ΤΡΕΧΕΙ ΟΣΟ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ενάντια στο νομοσχέδιο που παραδίδει τις ακτές μας, τους αιγιαλούς και τις παραλίες μας, βορά στην πιο άγρια ιδιωτική εκμετάλλευση!

POSTER 8-7-2014 2Άξιζε το παρατεταμένο χειροκρότημα των συμπολιτών μας που τον υποδέχτηκαν -μαζί με τον συνοδοιπόρο του στα τελευταία χιλιόμετρα, ηθοποιό Γεράσιμο Γεννατά- με ένα μπουκέτο στάχυα και ένα βιβλίο για τους θησαυρούς της πόλης! Καθόλου τυχαίο το σημείο της υποδοχής, αποτελεί εμπόλεμη ζώνη τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των αλόγιστων πράξεων των διοικούντων τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ).

«Ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος, επισκέψιμος από τους πολίτες, ανοιχτό παράθυρο στον Κόλπο. Ο «Φονιάς» ανήκει στους πολίτες!», τα συνθήματα που ακούστηκαν ενώ οι ηθοποιού του Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος Σμαράγδα Κακκίνου και Γεωργία Γρίβα παρουσίασαν το εγκώμιο «Εις Αιγαίον Πέλαγος» του Αίλιου Αριστείδη. Ο τραγουδοποιός Κώστας Λειβαδάς και η ερμηνεύτρια Νατάσα Μωϋσόγλου μας ταξίδεψαν σε άλλες παραλίες ενώ η hip hop παρουσία του Ακατάκριτου και του Longviter έδωσε νεανικό χρώμα στην βραδιά που με πολύ προσπάθεια ετοίμασαν 7 συλλογικότητες του Θριασίου και του Χαϊδαρίου.

Το χάραμα της Τετάρτης βρήκε τον Άγη Εμμανουήλ να συνεχίζει περισσότερο αποφασισμένος με επόμενο σταθμό τον Φλοίσβο και τελικό προορισμό τον Μαραθώνα το Σάββατο 12 Ιουλίου. ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ;

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...

LNG Photo Edited1

ΚΡΟΝΟΣ: Δύο προτάσεις άμεσων ενεργειών- Δελτίο Τύπου των Κινήσεων Πολιτών

  Η Δημοτική Αρχή, δεν έχει λάβει καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για την απόκρουση των σχεδίων τόσο του ΔΕΣΦΑ για την διακίνηση του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου ...